Реформи во подфорумот музика (АНКЕТА)

Дали се согласувате со новиот начин на постирање во подфорумот музика

• Вкупно гласачи
    56
  • Гласањето е завршено на .

.Sky.

Заменик министер без титула
Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
Јас колку што знам ти "Хит на денот" ја затвори пошто старите компјутери "верглале".
Темата имаше над 3,000 страници ако не се лажам можеби и повеќе. Јас што имам одличен комјутер па споро отвараше едноставно темата беше навистина преполна исто така го имам приметено и на странски форум кој имаше навистина премногу страници, не е до медиа линковите најмногу. Не е работата да бидеме интересни пред другите као демек еве ја, туку поентата да се разгледаат реално работите и да се разгледаат сите работи детално до што е проблемот најмногу, дали тоа би штетело или пак не итн.[DOUBLEPOST=1419367220][/DOUBLEPOST]
Kaко го пресмета процентов 80 жити мене :D

Не е проблем само отворањето, проблем е прегледноста. Ја имаме темана ,,Што слушате во моментов" и си функционира без проблем еве 300 и кусурот страни. Попрегледно е, полесно е за читање, особено ако некој настега неколку медиа линкови со ред, па се губи некако содржината низ квантитетот на сликичките од видеата.

Можеби од цела реплика да се согласувам само со последниот пасус, да селективно се означат темите каде би одел медиа, а каде врска линкот. Нешто како претходен нагласок во насловот околу начинот на постирање.

А околу ,,малтретирањето" поставена си е анкета, на која секој си се изјаснува ко шо му душа сака :) Јас не ги присилувам да гласаат. Можам само да дадам сугестивен коментар, но на крај пак членовите ќе одлучат. Има уште 2 дена.

Листањето од телефон, не го ни споменувам. :coffee:
Турви тој што пишува квалитетно без разлика дали ќе постави медиа,текст-линк или пак само во своето мислење ќе ја наведе песната едноставно ќе биде добро за читање, исто и се знаат членовите кои се тие.

Јас кажав и предходно мој предлог во темите кои имаат доста страници едноставно да оди текст-линк, но не и во сите теми бидејќи едноставно да бидат сите задоволни членови бидејќи да не биде работата на еден му текнало и ај сеа сите по него "мора" да биде така тоа, бидејќи да не се заборави секој е член и секој допринесува на некој начин.

Што се однесува до гласањето многу добро се знае како фукционира гласање на форум така да не ме чуди што на крајот од два дена ќе биде ДА а повеќе не, без разлика на мојот глас и на некои останати веќе кои гласале со не.

Според мене тука најмногу треба да се обврне на мислењата, како да се допринесе за збогатување на форумот музика со нови теми и натпревари и сл, отколку со медиа или дали ќе било текст-линк.

Последно уредено:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Темата имаше над 3,000 страници ако не се лажам можеби и повеќе. Јас што имам одличен комјутер па споро отвараше едноставно темата беше навистина преполна исто така го имам приметено и на странски форум кој имаше навистина премногу страници, не е до медиа линковите најмногу. Не е работата да бидеме интересни пред другите као демек еве ја, туку поентата да се разгледаат реално работите и да се разгледаат сите работи детално до што е проблемот најмногу, дали тоа би штетело или пак не итн.[DOUBLEPOST=1419367220][/DOUBLEPOST]
Турви тој што пишува квалитетно без разлика дали ќе постави медиа,текст-линк или пак само во своето мислење ќе ја наведе песната едноставно ќе биде добро за читање, исто и се знаат членовите кои се тие.

Јас кажав и предходно мој предлог во темите кои имаат доста страници едноставно да оди текст-линк, но не и во сите теми бидејќи едноставно да бидат сите задоволни членови бидејќи да не биде работата на еден му текнало и ај сеа сите по него "мора" да биде така тоа, бидејќи да не се заборави секој е член и секој допринесува на некој начин.

Што се однесува до гласањето многу добро се знае како фукционира гласање на форум така да не ме чуди што на крајот од два дена ќе биде ДА а повеќе не, без разлика на мојот глас и на некои останати веќе кои гласале со не.

Според мене тука најмногу треба да се обврне на мислењата, како да се допринесе за збогатување на форумот музика со нови теми и натпревари и сл, отколку со медиа или дали ќе било текст-линк.

Kaко функционира, еве јас не знам :) ?

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.442
Поени од реакции
58.813
Темата имаше над 3,000 страници ако не се лажам можеби и повеќе. Јас што имам одличен комјутер па споро отвараше едноставно темата беше навистина преполна исто така го имам приметено и на странски форум кој имаше навистина премногу страници, не е до медиа линковите најмногу. Не е работата да бидеме интересни пред другите као демек еве ја, туку поентата да се разгледаат реално работите и да се разгледаат сите работи детално до што е проблемот најмногу, дали тоа би штетело или пак не итн.
Не е рaбoтaтa дaли сме интересни или не... aкo тoгaш се грижеше зa кoрисниците сo слaб кoмпјутер зaштo не се грижиш и сегa ?
Дaли темaтa имa 30 или 3000 стрaници е сееднo. Тебе прелистувaчoт секaкo ти вчитувa сaмo еднa стрaнa.
Дoдекa медиa дoдaтoците влијaaт нa брзинaтa.
Нo oк, секoј сaкa темa сo илјaдници пoстoви.

Зa десктoп верзијaтa aјде дa кaжaм декa е дoбрo и сo медиa (иaкo сo рефoрмaвa ќе биде и пoдoбрo). Глaвниoт прoблем е мoбилнaтa верзијa нa сaјтoт... веќе oбјaснив зaштo, дa не пoвтoрувaм пo 678 пaт

Еве реaлнo рaзгледувaме. Oтвoривме темa кaде штo мoже дa се искaжете, oтвoривме aнкетa кaде штo мoжете дa глaсaте зa или прoтив. :)

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.423
,,,kako da ne ,,,mrza ,,,da si gi jadesh ushite :mad: mrzlivi se onie sho sakaat samo link,z,sh e poednostavno samo linkuvaj i op gotovo:aplauz:,,,,i okolu anketata:boksix: ama ich ne ja priznavam za validna,ima li nekoja rodnina dzhar. tuka:kezec:,,,nekako mi e sumnjiva,,,
,,,,izbornite rezultati ne gi priznavame i ostanuvame nadvor od torturata nametnata ,,,vie na nas,,,/:facepalm:/,,,:несвест:,,,dajte bre:jeeee:,,,a ne suvoparni brojki i bukvi,,,:ojeaa::ojeaa::ojeaa:,,,,:свиркам:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Како што можеме да забележиме, анкетата е затворена и предлогот е повеќе поддржан со опцијата ДА, отколку со НЕ.

На барање на повеќето членови, сметам дека подобро е да ваквиот начин на постирање го употребуваме во темите каде се постира најчесто во подфорумот, и најквантитативно.

Од Хит на денот, Што слушаме во моментот, Метал, и други општи теми.

Што се однесува до постирањето во теми каде тоа се чини поретко, размислувам дали да си остани медиа начиност на постирање. Секој предлог во однос на ова прашање и мислење, е добредојден.

Воедно ако се примени ваквиот селективен пристап, сметам дека најсоодветно е во насловите на темата да допишиме, каков начин на постирање се применува во неа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ќе банирате ако некад пијан стаам шабанска песна без да ја напраам како медиа линк или како курофми да се вика тоа зеленото крфче.? :pijanco::ајнапиво:

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
Ќе банирате ако некад пијан стаам шабанска песна без да ја напраам како медиа линк или како курофми да се вика тоа зеленото крфче.? :pijanco::ајнапиво:
Ќе средиме, али нека биде исклучок нештово, а не правило :coffee:

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
@turvior

Кога веќе во анкетата најмногу е изгласано за ДА тогаш мое мислење е да се воведе во сите теми бидејќи разгледувајќи сега многу некако би било лошо да има тема каде што може медиа линк и тема каде што не може...едноставно нека биде во цел форум музика и ќе се стави на почетна дека ќе биде само со текст - линк.
Негативни поени, казнување мислам дека би било некоректно да го направиме тоа туку доколку некој член постира медиа линк може да се уреди прво и да се опомене и потоа доколку еден член продолжи да го прави истото мислењата да му бидат избришани.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.838
@turvior

Кога веќе во анкетата најмногу е изгласано за ДА тогаш мое мислење е да се воведе во сите теми бидејќи разгледувајќи сега многу некако би било лошо да има тема каде што може медиа линк и тема каде што не може...едноставно нека биде во цел форум музика и ќе се стави на почетна дека ќе биде само со текст - линк.
Негативни поени, казнување мислам дека би било некоректно да го направиме тоа туку доколку некој член постира медиа линк може да се уреди прво и да се опомене и потоа доколку еден член продолжи да го прави истото мислењата да му бидат избришани.
И јас сум повеќе за така, но намерно оставив простор за доизјаснување во темава, пошто имаше некои членови кои се произнесија за ваков предлог...........онака да разглобиме чисто информативно дел од новинава заедно.

.Sky.

Член од
15 февруари 2013
Мислења
6.857
Поени од реакции
7.241
И јас сум повеќе за така, но намерно оставив простор за доизјаснување во темава, пошто имаше некои членови кои се произнесија за ваков предлог...........онака да разглобиме чисто информативно дел од новинава заедно.
Во ред е тоа нормално дека треба да се дискусира додека се донесе конечна одлука како ќе се фукционира, така да секој предлог е добродојден до мене што се однесува.

Како еден од предлогот јас би напоменал дека во Албум на денот јас мислам дека таму најдобро би било Слика од албумот и текст - линк, за тој што сака да го слушне албумот нормално да кликне без да го бара на јутјуб.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.059
На крај краева вие модераторите го имате последниот збор.
Иначе ја сум ``за`` да се вметне во насловот или првиот пост како може да се постираат видеата
( дали линк или целосно).

Член од
12 март 2009
Мислења
20.161
Поени од реакции
16.298
не се проблем само компјутерите, мислам и интернетот кога е слаб се заглавува... т.е. , на ист ПЦ, некогаш отвара добро, некогаш глави

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.897
Поени од реакции
11.198
Сегде исто, поедноставно од една страна за новите јузери кои ќе бидат во бунило кога ќе гледаат сегде различно дека е, а од друга и за нас кога ќе се враќаме пијани и нема да знаеме што каде и како постираме :D

Т

Триптико

Гостин
Е ужас е овој, жими се. Слика од албум? Ти сериозен си @.Sky. ?

Не постирам многу овде, ама сакам брзо прелистување. Да бидам фер, отварањето на тема е брзо на телефон, ама ај скролај да те видам...И видеото не ми го дава на Chrome, туку или YouTube app или Tapatalk внатре го отвара. Клик плус не е проблем, ако брзина е во прашање.

Kajgana Shop

На врв Bottom