Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Исто... сега и ја тоа размислувам..И сега си го поставувам прашањето „Што по ѓаволите значам јас, една мала точкичка, во целиот универзум?“ и не можам да си дадам одговор и ме фаќа депресија. I'm gonna kill myself.
da napravis milioni i da uzivas u zivototИсто... сега и ја тоа размислувам..
Кој кур е поентата на животот ебаго..
da napravis milioni i da uzivas u zivotot
Уживање е да ти го пуши јапонка додека некоја мулаткиња ти лади јајца со лист од палма, на плажа во некој тропски рај. И притоа ти си пиеш виски, си читаш книги и размислуваш која е поентата на животот, како настанал универзумот и дали е возможно патување низ времето.Кога ќе погледнеш од перспектива на некој кој не е запознаен како функционира човештвото парите изгледаат многу глупаво. Како куп живи суштества со четири перки кои можат да одат исправено и се тепаат и караат за купче хартија. И што е уживање? Кога некое од тие суштества седи на материјален предмет кој го викаат фотеља и гледа во нешто што го викаат телевизор и пие чудна горчлива течност која го прави по весел (а што е веселост???) и е наречена пиво...
Има многу повеќе од тоа, но за жал прекратко живееме за некогаш да откриеме.
Kaj e научното објаснување тука освен фенси видеото кое целта му е да извлече holy crap од нас?
Е воа веќе може. Да го читнам ако не.Уште пред 100 години математички е предвидено колкав треба да биде радиусот на одредено тело за да стане црна дупка.
http://en.wikipedia.org/wiki/Schwarzschild_radius
Neil deGrasse Tyson ту д рескјуИ сега си го поставувам прашањето „Што по ѓаволите значам јас, една мала точкичка, во целиот универзум?“ и не можам да си дадам одговор и ме фаќа депресија. I'm gonna kill myself.
Бидејќи и ти и црните дупки сте резултат на "креативноста" и "имагинацијата" на универзумот.И сега си го поставувам прашањето „Што по ѓаволите значам јас, една мала точкичка, во целиот универзум?“ и не можам да си дадам одговор и ме фаќа депресија. I'm gonna kill myself.