Сексуално преносливи болести (СПБ)

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Помош од стручно лице на форумот:
Ќе ве молам ако може да ми објасните што значи ова.
Ми се појави црвена точка на главата од пенисот (многу е мала и боја слична како на крв). Ниту ме пече, ниту ме боли, едноставно само си постои и тоа на крајот од главичката (некаде кај работ). Една е, и пенисот доби поцрвена боја од вообичаено. Се мачкам со канестен.
Инаку не верувам дека е СПБ бидејќи редовно користам кондом (без кондом нема секс), а и имам сериозна врска веќе 2 години.
ПОМОШ :)
Однапред благодарам :)
Тешко би било вака да се кажува за што се работи, би било пожелно да посетиш уролог и мора да забележиш дали истата се шири или се повлекува, можно е да биде оштетен крвен капилар....

Член од
8 март 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Neznam dali e za tuka prasanjevo ama ke go postavam........sto bi mozelo da bide problem, ako vo spermata ima krv??????

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Neznam dali e za tuka prasanjevo ama ke go postavam........sto bi mozelo da bide problem, ako vo spermata ima krv??????
Крв во спермата, може да биде исто што и крв од носот се јавува од не баш познати причини но најчесто не е страшно и се случува понекогш, ретко ова може да биде и знак за малигни промени во тестисите, совет направете преглед

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Помош од стручно лице на форумот:
Ќе ве молам ако може да ми објасните што значи ова.
Ми се појави црвена точка на главата од пенисот (многу е мала и боја слична како на крв). Ниту ме пече, ниту ме боли, едноставно само си постои и тоа на крајот од главичката (некаде кај работ). Една е, и пенисот доби поцрвена боја од вообичаено. Се мачкам со канестен.
Инаку не верувам дека е СПБ бидејќи редовно користам кондом (без кондом нема секс), а и имам сериозна врска веќе 2 години.
ПОМОШ :)
Однапред благодарам :)
јас мислам дека ти го има гризнато цурата или некаква механичка повреда

Член од
17 февруари 2011
Мислења
12
Поени од реакции
1
Сексуално пренеслива болест

На форумот има една тема за пренесливи сексуални болести,но не можам да одлучам во која спагам па ако може некој да ми помогне.Па вака пред некој ден добив јадеж на вагината и печење при мочање.Истата ден и дечко ми ми кажа дека и тој добил јадеж на пенисот.Мене тој ми е прв и сум немала со друг односи,а тој имал само со една пред мене но ми тврди дека односот бил заштитен со кондом.Ова ми е трети пат да добијам јадеж,се лечев со канастен маст,јадежот ми трае скоро цела недела на почетокот не е силен но после 4тата ден е неиздржливо.Не сакам да одам на гинеколог бидејќи немам доволно пари,а не можам да и побарам на мајка ми.ај ве молам за совет

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
На форумот има една тема за пренесливи сексуални болести,но не можам да одлучам во која спагам па ако може некој да ми помогне.Па вака пред некој ден добив јадеж на вагината и печење при мочање.Истата ден и дечко ми ми кажа дека и тој добил јадеж на пенисот.Мене тој ми е прв и сум немала со друг односи,а тој имал само со една пред мене но ми тврди дека односот бил заштитен со кондом.Ова ми е трети пат да добијам јадеж,се лечев со канастен маст,јадежот ми трае скоро цела недела на почетокот не е силен но после 4тата ден е неиздржливо.Не сакам да одам на гинеколог бидејќи немам доволно пари,а не можам да и побарам на мајка ми.ај ве молам за совет
Наместо да земаш креми, масти, апчиња на своја рака, оди на лекар да ти препише соодветна терапија. Не само на тебе, туку и на твојот партнер. Не се зезајте со сексуално преносливи болести, пошо можат да бидат кобни за некого.
Колку години имаш и зошто не поразговараш со мајка ти? Кога веќе имаш сексуални односи, не е срамота да посетиш гинеколог....не се секирај нема да ти ја изеде.

Член од
30 март 2011
Мислења
117
Поени од реакции
12
Devojce toa e drzavna ustanova ne treba pari neso sitno valjda za participacija ,odi si slobodno ne stvaraj neugodnost kaj maski rod :toe:

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
колкави се шансите да пецнеш некоја болест од наведените низ темава само при орален секс , обострано

T

Tetro

Гостин
колкави се шансите да пецнеш некоја болест од наведените низ темава само при орален секс , обострано
Доста мали, ама и не се за занемарување.
Херпес се пренесува и со користење на заеднички хигиенски прибор, иста чаша, прибор за јадење, четка за заби.... не само со секс.

Член од
21 септември 2008
Мислења
4.021
Поени од реакции
2.513
Доста мали, ама и не се за занемарување.
Херпес се пренесува и со користење на заеднички хигиенски прибор, иста чаша, прибор за јадење, четка за заби.... не само со секс.
добро мислев на некоја од позаебаниве.. доколку била заразена дотичната госпоџа

CueBaLL

Schizophrenic
Член од
7 декември 2008
Мислења
1.137
Поени од реакции
34
Ќе ве замолам за совет.
Девојката на мојот најблизок другар крвари исто како да има добиено но со поинаква боја на крвта како на кафеаво вели. Иначе крварењево почнало откако и поминале менструациите за време на секс.? И двете се прашуваат што може да биде.?

T

Tetro

Гостин
Ќе ве замолам за совет.
Девојката на мојот најблизок другар крвари исто како да има добиено но со поинаква боја на крвта како на кафеаво вели. Иначе крварењево почнало откако и поминале менструациите за време на секс.? И двете се прашуваат што може да биде.?
чичко гинеколог ќе и каже, нека го посети утре.

Doktor1

Doktor
Член од
3 јули 2010
Мислења
364
Поени од реакции
73
Ќе ве замолам за совет.
мора да посети лекар може да се работи за инфекција или повреда на крвен сад...

Kajgana Shop

На врв Bottom