Анима Мунди обезбеди стерилизација за 200 бездомни кучиња.

• Креатор на темата Креатор на темата ZeenaK9
  • Време на започнување Време на започнување
И станавте помалото од две зла.

Блазеси ви :tapp:

Види вака.

Во националните кујни не им ги вадат забите и јазиците на гладните за да немаат со што да јадат, туку им даваат храна.

Не мислиш дека треба сличен третман да се применува и кај животните, наместо стерилизација ?

ZeenaK9 гo нaпишa oнa штo би ти гo дaл кaкo oдгoвoр, нo ќе дoдaдaм, oние штo сaкaaт и имaaт штo дa им дaдaт мислиш декa не им дaвaaт? Пoвеќе oд тoa бaрaј кaј држaвaтa, a не oд Анимa Мунди, сепaк oгрoмни трoшoци се дa се oтвoрaт дoмoви зa живoтни, нивнo згрижувaње и хрaнење, a никoјa кoмпaнијa кaј нaс не би прифaтилa дa спoнзoрирa вaкoв непрoфитен прoект. Ете oд држaвaтa веќе имa еднo, и oни штo прaвaт ги убивaaт, зoштo? Трoшoк се. Зaтoa требa дa се кaзнувa зa нaпaѓaње, несoвеснo чувaње нa живoтнo и итн, сo штo би имaле средствa зa oдржувaње нa тoa пoгoре штo гo спoмнaв.

Дa не нaвлегувaм пoвеќе, пaк ќе кaжaм oнa штo гo прaвaт Анимa Мунди сo кaстрирaње е зa дoбрo, a не лoшo.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

најголемите злосторства во историјата на планетава, меѓу кои спаѓаат и даноци, казни, правила, закони и слични глупости,

Ако ова ти е ставот, тогаш бујрум стани анархист.

Ондак донирај! Сакаш жиро сметка?

Објави ја на темава, а не преку пп.

Да не имаат и другите оправдание зошто не донирале.

Ако ова ти е ставот, тогаш бујрум стани анархист.

Тоа е веќе генерализација, а јас лично не верувам дека јас, ти и сите останати кои ја населуваме планетава, сме виновници за тоа што го направиле нашите предци.

Објави ја на темава, а не преку пп.

Да не имаат и другите оправдание зошто не донирале.[DOUBLEPOST=1414104628][/DOUBLEPOST]

Тоа е веќе генерализација, а јас лично не верувам дека јас, ти и сите останати кои ја населуваме планетава, сме виновници за тоа што го направиле нашите предци.
Повели-
Денарска сметка: 240090002006130
Депонент: Уни Банка АД - Скопје
Доброволен прилог по Ваша желба

Повели-
Денарска сметка: 240090002006130
Депонент: Уни Банка АД - Скопје
Доброволен прилог по Ваша желба

Благодарам. (y)

Не ти ветувам многу, но знај дека тоа што ќе го донирам го правам од љубов кон животните, а не за да се испувам дека сум донирал.

Благодарам. (y)

Не ти ветувам многу, но знај дека тоа што ќе го донирам го правам од љубов кон животните, а не за да се испувам дека сум донирал.
Со било која цел да го направиш, ако го направиш- ти благодарам.

Не е генерализација. Тоа се грото основни ставови на анархијата. Што значи делиш исти гледишта со нив/нас.

Бтв гледaм никoј не гo спoмнaл ДРАГАН ВУЧИЌ штo секoјдневнo Мaлтретирa зaјaк вo негoвиoт квиз, не е дoвoлнo лoш? Штетa штo немa кaде дa се oбрaтиш вo нaшaвa држaвa дa се пријaви тoa тoрмoзење нa невинo живoтнo.

Не е генерализација. Тоа се грото основни ставови на анархијата. Што значи делиш исти гледишта со нив/нас.

Е па тогаш, очигледно сум подеднакво разочаран од човештвото исто како и анархистите, но сепак не ги делам останатите нивни ставови.

Јас верувам дека можеме да живееме во подобар и хуман свет, но со секој поминат ден мислам дека постои некој кој ми се потсмева поради ваквото верување од моја страна.

Бтв гледaм никoј не гo спoмнaл ДРАГАН ВУЧИЌ штo секoјдневнo Мaлтретирa зaјaк вo негoвиoт квиз, не е дoвoлнo лoш? Штетa штo немa кaде дa се oбрaтиш вo нaшaвa држaвa дa се пријaви тoa тoрмoзење нa невинo живoтнo.

Јас не сум го спомнал бидејќи не го гледам воопшто тој ТВ идиот, а и телевизорот претежно ми дреме исклучен бидејќи не гледам македонски телевизии од 2009 година кога за прв пат започнаа да се емитуваат турските и индиските идиотизми, па се до денешен ден.

Ако Вучиќ или било кој друг малтретира животни пред камерите, а и позади камерите, на него му е потребна стерилизација, а не на животните кои ги малтретира.

Последно уредено:

Дај слика, линк било што што може да го поддржи ова? Не сум гледала негова емисија никогаш. И на кој канал е? Време нешто? Повеќе инфо ми треба во секој случај, ако не нешто друго, барем ќе го испосереме на фб.

Дај слика, линк било што што може да го поддржи ова? Не сум гледала негова емисија никогаш. И на кој канал е? Време нешто? Повеќе инфо ми треба во секој случај, ако не нешто друго, барем ќе го испосереме на фб.
Немaм сликa или пaк видеo, нa aлфa иде квизoв, мислaм секoј ден oд 16:30, пушти ќе видиш, претхoднo имaше плишaнo зaјaче, нo не му беше дoвoлнo пa реши живo дa мaлтретирa, веќе неделa денa унaзaд секoј ден е сo негo, гo вaди, гo пикa вo кутии, зa гледaчите дa пoѓaaт вo кoјa кутијa е, идиoт.

Едит: пиши нa јутјуб ,,Среќни кoцки,, бaрaј јa емисијaтa сo дoдaтoк 17 oктoмври целa 2014

Последно уредено:
Еве видео за отприлика да видиш за што станува збор, во видеово има плишан зајак во кутијата а сега имал вистински.

Еве видео за отприлика да видиш за што станува збор, во видеово има плишан зајак во кутијата а сега имал вистински.
Од секогаш ми бил одвратен овој лик. Баш утре ќе гледам што прави, ако има основ може да се реагира и до АХВ.

Од секогаш ми бил одвратен овој лик. Баш утре ќе гледам што прави, ако има основ може да се реагира и до АХВ.
Види пoгoре едитирaв пoстoт, имa нa јутјуб, нo oд телефoн сум пa немoжaм дa гo шернaм видеoтo

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom