Ме иритира кампањата на владата ,,За поголема безбедност и совест во сообраќајот''.Гледам Сител и овој новинарот Валентино вика ,,ВНИМАВАЈТЕ ЌЕ ИМА РИГОРОЗНИ КАЗНИ''.Тоа е океј,но ме иритира камањата затоа што не го сече коренот туку само еден лист од цело дрво.Зошто ?
Зошто Груевски ако толку му е жал за тие што гинат на патиштата,не направи некакви потајни анализи како се доаѓа до возачка,зошто кога полагате возачка ве обораат 500 пати додека не потрошите 10.000 евра како да полагате за борбен пилот,зошто оние кои се блиски на власта земаат возачка преку ноќ и притоа еднаш не паѓаат на испитите.. 90% од причините за сообраќајките се овие,со свои очи сум видел најмалку 10 пати како за влакно се избегнуваат сообраќајки кои кога би се случиле не би имале ниту еден преживеан..
И сега му текна,инфраструктурата е крива,немале возачите свест.. а тоа што некој глуп малолетник затоа што татко му или мајка му е некоја величина на власта денеска полага утре возачка му даваат нема проблем тоа не е битно.. ?
Истото е и со Србија.. видете црна хроника само кај нив,секој божји ден гинат по најмалце двајца таму,секој ден.. зашто ? епа еве од овие причини.. само за потсетување на онаа страшна сообраќајка кога на раскрсница тој ги пукна тие со голф мислам беа и ги фрли таму во излог.. такви психопати јанкуловска и грујо не му ја гризат совеста туку му ја гризе инфраструктурата..