Стари домашни-семејни работи

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Ако си во италија, мнооогу го ценат старото...Лично на мене, многу по-близок ми е скандинавскиот менталитет и култура...еден ден сакам да се преселам трајно во било која севрна земја, многу ме влече накај финска и норвешка :)...и нема врска дека се ладни, тоа е измислица.
Типична детска соба во финска и шведска е на таван...да може да се сонува убаво. И цела нордиска култура ми е интересна...од таму се моите најомилени писатели за деца...старите предмети радо ги вклопуваат во нов ентериер...кај нас тоа е изгубено, ние се стремиме кон американскиот менталитет, каде се цени новото :)
А америка и не е баш...
Многу стари предмети вклопени во еден убав приказен ентериер можат да се видат тука...
Кога ќе имам време ќе сликам нешто од она што го имам зачувано од баба и дедо...и денес ми стои како украс во соба.

Многу добра продавница од љубљана, словенија за винтиџ и скандинавски стил...
46512_534072793275947_581048645_n.jpg

Поентата ми е, еден скандинавец ќе го земе тоа столче и ќе го реставрира ако има потреба....ние попрво ќе го фрлиме...а едно такво столче кошта 80 еур :)
Кај нас во сите стари куќи има такви столчиња и маси, но нема кој да ги стилизира, да ги фотографира и да ги презентира...скандинавците за тоа се закон! Скандинавскиот стил е претворен во атракција на нет...

Последно уредено:
Ако си во италија, мнооогу го ценат старото...Лично на мене, многу по-близок ми е скандинавскиот менталитет и култура...еден ден сакам да се преселам трајно во било која севрна земја, многу ме влече накај финска и норвешка :)...и нема врска дека се ладни, тоа е измислица.
Типична детска соба во финска и шведска е на таван...да може да се сонува убаво. И цела нордиска култура ми е интересна...од таму се моите најомилени писатели за деца...старите предмети радо ги вклопуваат во нов ентериер...кај нас тоа е изгубено, ние се стремиме кон американскиот менталитет, каде се цени новото :)
А америка и не е баш...
Многу стари предмети вклопени во еден убав приказен ентериер можат да се видат тука...
Кога ќе имам време ќе сликам нешто од она што го имам зачувано од баба и дедо...и денес ми стои како украс во соба.
Толку многу што малку и го преценуваат :)
Ја жива ќе се изедам што баба ми и дедо ми сите стари работи ги фрлиле...децата им купиле нови, модерни :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom