Odamna ne sum pisala , ne sonuvav nishto neobichno a se slucija promeni vo mojot zivot sto pred 3 godini bea protolkuvani ovde , duri sum i iznenadena !
Pred da stapam vo brak so mojot soprug ja sonuvav Sv.Petka , barem mislam deka bese taa .. Zena vo crno sto lebdi , sakase da mi kaze nesto , me molese no ja brkav .17 godini -tolku i sum znaela .. Sega sum 27- razvedena veke cela godina , 2 deca , ..
1 son :povtorno ja sonuvav , pred nekoj den , nekolku dena pred praznikot .Odam sama po ulica , nosam nekoi tesni corapi na noze , ne mozam nikako da gi izvadam , naednas pred mene se pojavuva istata zena , lebdi , jas pochnuvam odejki da gi soblekuvam corapite ama nikako ne mozam .I znaete ona koga odminuvas nekoj na ulica , koga se pravis naglup deka ne si go videl.. e bas taka ja odminav .Se svrtev taa- taa pozadi mene odi .. povtorno se vrakam , pak ja odminuvam a taa pak pozadi mene .I istiot glas :
SAMO DA TI KAZAM NESTO SINE ' i pochnav na begam , se razbudiv , nozete mi bea ukoceni , ne mozev da mrdnam , ne znam kako stanav od krevet ... tolkuvanje??
2 son :Lezam na krevet vo edna mala soba , osekam deka ima nekoj do mene ama ne e mojot bivsh maz , drug nekoj e ..(inaku , da , imam druga vrska ). naednas go gledam bivshiot kako stoi na sred soba , se obiduva da izleze ama pred nego ima fotelja , i foteljata pochnuva da go tuska nakaj vratata silno, toj se maci ama ne mozam da pomognam nikako.Se pojavuva senka na nepoznat maz sto ja pominuva foteljata kako duh i pochnuva da go tuska bivshiot silno nadvor ( Pane e imeto na bivshiot - Sv.Pantelejmon e praznikot posle Sv.Petka -koincidencija da sonuvam den za den?)