Србија во шок: Младата Тијана пронајдена мртва, убиецот фатен

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Абе нормални сте што пишувате? Какви анализи , какви црни докази , какви оправдувања за типот , па уште и ропате постови од 500 реда кој никој нема да ги чита , и му правате психоанализа.

Типот ја згрози цела Србија и околината. Ќе го осудат максимална казна , и во првите 2 години ќе се обеси на врвка од патика , или ќе се удави у чаша. Србија е ова , не простуваат такви работи тие националисти , особено не за убиство на невино 15 годишно девојче.

Историја е идиотот , само прашање е каков пекол ќе му приредат во тој кус период што ќе биде во затвор.

Уфф Мона... би те частел по некоја точка и празен ред, запирки имаш понекоја. ;)

Сериозно, се што кажа иде во прилог на промоција на смртна казна.

Така е. Психички е растроен. Он уствари е Е ЖРТВА.
Греота што ќе го полудат и таков лудак како него може да повреди некој друг невин затвореник.

Што е до мене, треба да го однесат во установа за ментално болни, да му се помогне и чат пат послем 1 година да го ослободат, али секако со одредена доза на антидепресанти или ССРИ.
Греота е чоеков, не е он крив. Башка бил пијан додека возел. А и да ја силувал, сите знаеме какви сме кога сме пијани и несигурни во себе.
На крај краева дури солидарно постирал на фб апел за да се најде девојчето.

Кога ќе видиш, сите девијантни силувачи, убијци, социопати и психопати се греота.
Наместо да ги дискриминираме, треба да им се помогне...

Прв болд: Ако е греота што е лудак уште поголема греота е што навреме неговите роднини не му нашле лекот.

Втор болд: Дека возел пијан не е никакво оправдување за тоа што го направил. Сите знаеме дека возење под дејство на алкохол не е дозволено. Ако не ја силувал и закопал, ќе направел сообраќајка со некој друг и пак ќе имало жртви. Твојот изговор во пијанството не е оправдување.

Трет болд: Да се согласувам, скоро сите прво биле жртви на домашно насилство, силување од родители или некој друг, или злоставувани од трети лица. Точно е дека треба да им се помогне, но на време, а не откако ќе направат некое вакво дело после да викаме дека се греота и ајде ќе им помагаме сега да станат подобри личности. Тогаш веќе не заслужуваат такво нешто.

Otkivamo nove detalje krvavog pira mesara iz Surčina - novosti.rs
Pre nego što ju je ubio, Dragan Đurić pokušao da siluje devojčicu, ali nije uspeo jer je impotentan

MONSTRUM Dragan Đurić posle otmice petnaestogodišnje Tijane Jurić, devojčicu je pokušao da siluje, a zatim je zadavio duksericom koju je imala. To su pokazali rezultati obdukcije, ali i tužilačko-policijske istrage.

Kako saznaju „Novosti“, zločinac nije uspeo do kraja u svom naumu da napastvuje tinejdžerku, s obzirom na to da je impotentan, ali ju je seksualno zlostavljao, pa mu je napisana krivična prijava za otmicu, silovanje i teško ubistvo na svirep način.

Đurić je pu četvrtak po podne ispričao sve detalje otmice i monstruoznog ubistva male Tijane i to u prisustvu tužioca i advokata, koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti. Ni na ponovnom ispitivanju nije pokazao trunku kajanja.

- Prikupljeni su svi dokazi i postoji njegovo detaljno priznanje dato policiji i tužiocu - navodi izvor „Novosti“ blizak istrazi.

Surovi ubica, kako saznajemo, svoj monstruozni čin pravdao je alkoholom i navodnim saobraćajnim udesom. Ipak, policija sumnja u ovaj deo njegove priče, jer je vrlo detaljno i pažljivo uklanjao tragove zločina.

- Mislimo da je on namerno krenuo na devojčicu koja mu je dolazila u susret - navodi naš sagovornik. - Kada je mimoilazio, iznenada se zaustavio i napao je. Pala je i počela je da doziva u pomoć. Pokušao je da je uvuče u automobil, ali se ona branila. Onda ju je tako udario u glavu da je izgubila svest.

Zločinac je onesvešćenu Tijanu ubacio na zadnje sedište i krenuo ka Aleksi Šantiću. Tokom vožnje tinejdžerka se probudila i krenula da udara po prednjem sedištu i vratima pokušavajući da izađe. Đurić je tada skrenuo sa kolovoza i zaustavio se u obližnjoj njivi, gde je Tijanu izveo napolje.

- Osumnjičeni je tada rekao da je devojčicino lice bilo oteklo od udaraca i da je to video, jer je bila mesečina - kaže naš sagovornik. - Molila ga je da je pusti, ali je on krenuo da joj kida odeću i da je seksualno zlostavlja. Sve vreme je zapomagala. To ga je, verovatno, iznerviralo, pa joj je duksericu, koju je imala, obmotao oko vrata i udavio je.

Monstrum je, potom, nagu tinejdžerku stavio na zadnje sedište „golfa“ i krenuo ka Somboru. Tokom vožnje iznenada se zaustavio i telo prebacio u gepek, pored zemlje koju je poneo majci za cveće. Kada je stigao u grad, uputio se na autobusku stanicu. Tuda se neko vreme vrzmao, pa je istim putem krenuo nazad, ka Aleksi Šantiću.

- Auto je zaustavio kod jedne napuštene kuće, koja je bila nedaleko od kolovoza - objašnjava naš izvor detalje nezapamćenog zločina. - Izvadio je telo iz gepeka i uneo ga u ruševinu, a zatim ga prekrio kartonima. Opet je seo u „golf“ i vratio se za Sombor.

Bez ikakve griže savesti, monstrum se zaustavio ispred kafane „Stari fijaker“, ušao unutra i naručio kafu i vodu. Mirno je ispio piće, a onda se zaputio na obližnji buvljak. Kod jednog Kineza kupio je ašov i torbu. Vozikao se i čekao da padne noć. Onda se vratio na mesto zločina gde je ostavio devojčicino telo.

- Probao je da je stavi u torbu, ali nije uspeo - navodi naš sagovornik. - Izneo je iz kuće i u udubljenje u zemlji, koje je našao u blizini, položio je telo. Odozgo je nabacao zemlju za cveće, koju je imao u gepeku. Ašovom je poravnao.

Kada je zatrpao žrtvu, Đurić se ponovo vratio u Sombor. Delove Tijanine garderobe pobacao je po kontejnerima u tom gradu. Onda je odlučio da ide kod sestre u Klek. Negde na putu do Zrenjanina, tokom vožnje, kroz prozor je bacio Tijanin mobilni telefon.

Зошто вакви глупави прашања?
Зошто имаш такво мислење?

Сакаш ти да биде пуштен надвор на слoбода и да продолжи да прави вакви дела?
Побогу..Секој можеше да биде на местото на Тијана..

Според тебе која би била идеалната казна за ова што го направи? Баш ме интересира.

Нема идеална казна. Дали ќе го пуштат дома или ќе биде анално расчеречен на кол (но секако оставен жив) исто му се фаќа.

Тијана е мртва. Нема враќање назад.
А ситуацијата се користи за медиумска сензација. Да се потсетат обичните луѓе дека се беспомошни. Да им се овозможи да го насочат гневот кон нешто бескорисно.

Само минатата недела се исчезнати 3 девојчиња во Хрватска и 4 во Унгарија. Каде е „масовниот“ гнев за нивната непозната судбина? Статистички три од нив се (или ќе бидат) силувани и убиени, три ќе завршат како сексуални конкубини, а една сама побегнала од дома.

Кога ќе видиш, сите девијантни силувачи, убијци, социопати и психопати се греота.
Наместо да ги дискриминираме, треба да им се помогне...

Нема помош за психопати и повеќето појави на девијантни индивидуи. Едноставно поинаку им се споени жичките во мозокот.

Нема идеална казна. Дали ќе го пуштат дома или ќе биде анално расчеречен на кол (но секако оставен жив) исто му се фаќа.

Сакаш да кажеш дека да седаш дома пред пц и да пиеш сок , и да те ебат 10 души кои немаат видено пичка 10 години , исто би ти било?

Сакаш да кажеш дека да седаш дома пред пц и да пиеш сок , и да те ебат 10 души кои немаат видено пичка 10 години , исто би ти било?

Мене секако нема да ми биде исто :)
Иако мислам дека тие 10 души што биле „ослепени“ на 10 години нема многу да се израдуваат на мојот рунтав г'з.

Ама каква разлика ќе ти направи тебе?

...ислам дека тие 10 души што биле „ослепени“ на 10 години нема многу да се израдуваат на мојот рунтав г'з.

Каква разлика?
Можеби убаво ќе размисли ако некогаш евентулано му текне да убива 15годишни девојчиња (или било кој).

Инаку, за типците таму не се проблем рунтави г’зови. Евентуално би те натерале да се тасмосуваш со зелено џамче.

Само минатата недела се исчезнати 3 девојчиња во Хрватска и 4 во Унгарија. Каде е „масовниот“ гнев за нивната непозната судбина? Статистички три од нив се (или ќе бидат) силувани и убиени, три ќе завршат како сексуални конкубини, а една сама побегнала од дома.
Затоа што е непозната судбина, и секогаш постои надеж а и имаше случаеви да се најдени живи па и здрави, избегани ојдени..... не дај боже тебе некој близок да ти снема па онака да си кажеш, “А бе знајш статистиката вели....“

Мене секако нема да ми биде исто :)
Иако мислам дека тие 10 души што биле „ослепени“ на 10 години нема многу да се израдуваат на мојот рунтав г'з.

Ќе те средат прво како мисирка за ден на благодарноста , не се секирај нема да те остават рунтав. :)

На мене ми прави разлика тоа што ќе си добие типот тоа што си заслужува. Ќе добие таква тортура во наредниот период после судењето , што смрт со давење ќе му изгледа како вода на скитник во пустина. Памни ми зборот овој има уште максимум 2 години живот , зависно од тоа колку психички ќе издржи.

Каква разлика?
Можеби убаво ќе размисли ако некогаш евентулано му текне да убива 15 годишни девојчиња (или било кој).

Можеби не периодов кога е крената толкава галама. Но луѓето со такво текнувало тешко ќе се спречат.

Затоа што е непозната судбина, и секогаш постои надеж а и имаше случаеви да се најдени живи па и здрави, избегани ојдени..... не дај боже тебе некој близок да ти снема па онака да си кажеш, “А бе знајш статистиката вели....“

Судбината на Тијана исто така беше непозната. И морам да признаам многу креативно ја најдоа, со споредување на синхрони „патеки“ на движење на мобилни телефони.

Но друга ми беше поентата :)

Можеби не периодов кога е крената толкава галама. Но луѓето со такво текнувало тешко ќе се спречат.
Во денешниов систем премногу „црвени знамиња„ проаѓаат без консеквенци, ама нејсе. За пост фестумот зборуваме, и за ваквите како касапот, најдоброто решение е смртна казна.
Најбезбедно и најевтино решение.

Тијана тоа нема да ја врати, но тоа и не е целта. Целта е некоја друга Тијана да не и се случи истото за три-четриисет години ако излезе надвор овој скотов. Целта е и евентуално, парите за рехабилитирање на убиецот, да отидат во некаква програма за превенција на оваквите настани.

Судбината на Тијана исто така беше непозната. И морам да признаам многу креативно ја најдоа, со споредување на синхрони „патеки“ на движење на мобилни телефони.

Но друга ми беше поентата :)
Гневот се разбуди поради суровата и нечовечна смрт на чупето а не оти ја немаше. Се надеваа со последно дека ќе ја најдат некаде.
Али поентата е што многу поубо и полесно ќе биди да го рашчеречат негде на плоштат таа крастата шо ја отепа од колку сега да се мислиме оти, па зошто, па дали бил тој насилен и порано, па де се влечкаме со некакви процедури судски, вештачења....
Едноставно, човештвото нема што повеќе да очекува од тој трулеж и треба да се ослободи од него како што сите се ослобоодуват од непотребни и опасни работи низ дома. В шоља и пушташ вода.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom