LG G2 mini или S4 mini

• Креатор на темата Креатор на темата Lunatic~
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
30 јуни 2014
Мислења
6
Поени од реакции
0
Поздрав до сите `кајганџии` :)

Деновиве треба да земам нов смартфон-мобилен и се двоумам помеѓу овие 2 мобилна ЛГ Г2 мини и С4 мини...
Дадете ваше мислење за тоа кој е подобар(во глобала).

*Ќе купам од Т-мобиле со понудата Промо 649 (на рати 12x___).

поз...и очекувам ваши мислења :)

Дали само кешот те спречува да земеш обичната голема верзија од телефоните а не мини? Јас би одел со г2, ако веќе мораш мини.

Дали само кешот те спречува да земеш обичната голема верзија од телефоните а не мини? Јас би одел со г2, ако веќе мораш мини.

Неможам да кажам дека кешот ме спречува, бидејќи таа големина на с4-г2 ми се стварно преголеми 5' ^. Така да според мене ми годат големините од 4.3-4.7' бар оваа граница.

Мини, пфффф
Земи си голем бе, не биди стиснат.

Неможам да кажам дека кешот ме спречува, бидејќи таа големина на с4-г2 ми се стварно преголеми 5' ^. Така да според мене ми годат големините од 4.3-4.7' бар оваа граница.
Не се преголеми, таман се.... ќе се навикнеш. Многу се боље големите.

Јас имам С4 Мини и сум презадоволен, исто мислам дека таа големина е тамам и не би сакал поголем. Телефонот е доволно брз и ако го рутираш и му ставиш друг оперативен систем ќе си немаш гајле :)

Јас имам С4 Мини и сум презадоволен, исто мислам дека таа големина е тамам и не би сакал поголем. Телефонот е доволно брз и ако го рутираш и му ставиш друг оперативен систем ќе си немаш гајле :)
друг оперативен систем не можеш да му ставиш, можеш друг РОМ да му ставиш :)

а за членот што се двоуми за телефониве, ја не би купил мини верзии, собери уште малце кеш и земи си го поголемиот батко Г2

LG G2 мини ама ако можеш да ја најдеш серијата со Tegra чипсет.

Ако не ти се проблем парите, земи си xperia z1 compact. Со екран од 4.3 инчи, ама без никакво штедење на перформанси (исти се со тие на xperia z1).

http://ledikom.mk/mobilen.php?id=329&cid=10

За разлика од овие миниевците што немаат врска со поголемите верзии (од се е кратено).

Znaci ja neznam zasto site ja gledaat goleminata na ekranot kako rabotava da e sto pogolem mobilen imas toa e podobro ili nez sto....jas ne se rasfrlam do tolku mnogu pari za mobilen bidejki probuvam da najdam sto poeftino i pak da me sluzi dobro. Kako sto napomenav gore parata ne mi pretstavuva problem tuku mene mi e do goleminata na mobilniot.

@marsky
Za sony ne sum siguren bidejki ja do sega nitu eden dobaro mislenje ne sum slusnal za sony vo poslednive godina-godina ipol za nivnite modeli(nesto dobro) tuku se deka kocele ova ona bla bla....(ne deka velam i LG se nesto wow..)

@StormRage
A toj chipset `Tegra` e najdobra ``podloga`` za mobilnive ili ? Bidejki ne gi znam ovie raboti za mobilni zatoa i vaka prasuvam nubski :) xd

Z1 compact има snapdragon 800 процесор и 2гб рам. Ако ти кочи со тоа...
Тој процесор беше најмоќниот минатата година и е надминат дури оваа година.

Од друга страна, LG g2 mini ima snapdragon 400, процесор кој е 2 генерации постар и доста послаб. И само еден гига рам, што според мене е одвај прифатливо за нов телефон во 2014. Едноставно телефоните се во сосема различни класи.

Оди на gsmarena и направи споредба на конфигурациите. Изгледај 2-3 reviews на јутуб, итн...

Има намулаување на g2 mini во amc 12990 ??? Прифатлива е цената за овој телефон или ???

Zemav LG G2mini od T-mobile i mobilniot si e odlicen bez nikakvi problemi...tredov neka ostane otvoren za ponatamosni diskutiranja ako sakate.. poz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom