UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Многу сличен натпревар на оние полуфиналиња меѓу Ливерпул и Челзи. Повеќе шах отколку фудбал.
Не знам вие што очекувавте ама ако горе-долу ги пратевте екипите сезонава немаше да бидете до оволку изненадени. Едноставно и двете екипи имаат слични филозофии и повеќе преферираат топката да е кај противникот отколку кај нив па затоа и Челзи и Атлетико доста се мачат против малите екипи а дерби утакмиците ги играат одлично.

Баш му ја памтам една глупост на Филе од тој период како му се восхитувал на Рафа за шаховските потези и тактики, а Мурињо бил уништувачот на фудбалот. Глупост е затоа што двата тренери играа скоро исто, па ако му се восхитуваш на едниот а плукаш по другиот си само обично хејтерче. Mислам дека еден Филе е повеќе од доволен.

Добро кажа Шурикен на реваншот ќе биде обратно т.е. Атлетико ќе се брани повеќе а Челзи ќе го има поседот и ќе напаѓа внимателно.
Те имат мамено некој Пул-Челзи беа добри утакмици.

Инаку сакам да ја искористам приликава да им ја честитам титулата на Барселона пошто играат ептен напаѓачки и без одбрана, за многу години нека им е.

Член од
30 јануари 2011
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.079
Затоа што се надевавте на петарда на Атлетико, мелено месо, не можеле Сандерленд да ги тепаат а не па Атлетико и останати коментари во темава кои не вредат ни да се цитираат, е затоа ви била досадна утакмицава.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Епа ги нема секој вашите расположени напаѓачи па да се играат утакмици со 7-8 гола во двете мрежи и да дадеш повеќе од противникот :D
Мурињо и кога имал расположени напаѓачи го играл истиот фудбал, небаре незнаеш.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Те имат мамено некој Пул-Челзи беа добри утакмици.

Инаку сакам да ја искористам приликава да им ја честитам титулата на Барселона пошто играат ептен напаѓачки и без одбрана, за многу години нека им е.
Еј ќути у пм, гледам Челзи се искина титули зимање. Браво.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
И дигнал доста трофеи.
Не правам муабет за трофеите, секоја му чест. Јас правам муабет за фудбалот, неможиш да ме разубедиш дека сега повеќе уживаш кога го гледаш Челзи, него со Анчелоти кога дадовте 103 гола.

Маци-

ragazzo pazzo
Член од
17 април 2007
Мислења
6.185
Поени од реакции
3.516
Ај да се браниш со Реал или Баерн ама против Атлетико да се браниш бе,не ги потценувам Атлетико ама они не се тим што играат офанзивно и баш Челзи на оваа утакмица требаше да проба да даде гол и ќе имаше предност,вака ако примат гол дома ќе треба да дадат два.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.984
Поени од реакции
67.789
Сите вие што коментирате и почнавте да спомнувате "анти-фудбал" на темава сакам да ве замолам нешто. Замислете дека сте Мурињо, и на располагање го имаш овој состав и играш полу-финале во ЛШ против првопласирана екипа во Примера, лидер во Шпанија, со распукан Коста, и позната напаѓачка игра со контра напади. Каков состав вие би извеле, и каква играла вие би играле? Пошто ве гледам големи стручњаци и многу ламфате на темава, баш ме интересира вашето мислење. Еве Тата на Барселона играше офанзивно и што направија? Ништо. Челзи отиде со цел да не прими гол со ваков раштиман тим во кој фалат клучни играчи, ало играч од тип на Хазард кој ни е главна опасност за напад, само него двајца го чуваат и автоматски се отвара повеќе простор за игра за другите.
Ама не, вие сте стручњаците на темава, и како и секогаш, напатени душички, сте чуле некој збор, а Челзи ви набил некоја негативна енергија па нормален everyday regular hate ќе му удримо како уништува фудбал.
Мислам веќе е редно да пораснете, не пишувајте како телетабиси на темава.
Прво овие што коментираат за анти-фудбал демек Челси играл појма немаат од фудбал најверјоатно, со која тактика сакаш да излезе Мурињо, кога прво од почеток игра со десет играчи значи нема саглам напаѓач, второ игра без најдобриот играч(Хазард), трето игра со Ешли Кол лев бек кој е сосема вон форма и најверојатно таа страна и Рамче ја покриваше, уште полоша ситуацијата да биде се повреди голманот, а прв голман кога ке ти се повреди ти е како да си изгубил човекипол, второ полувреме и капитенот и веднаш се осети некоја промаја и паника во одбраната, така да нека ми каже некој јунак од тука од форумот со тие играчи и во таа форма со која друга тактика би излегол, инаку мислам дека ги проаѓаме Атлетико, ПСЖ ги згазија во Лондон со 2 гола негатива, па врз основа на тоа моја претпоставка е дека тепа Челси на домашен терен.

и за крај цитат на Кежман кој беше гостин во студиото на арена

" и мени се не свиѓа овај фудбал кои смо гледали од Челсија, али радио сам са Мурињом он је геније, тако да веќ има смишљено нешто за реванш у Лондону"
Не е проблем што излегол Мурињо со таква тактика, преголем влог е, Финале во Лига на Шампиони.
Само комично е што кога некој друг тим ке му излезе на Мурињо со истава тактика, а неговиот Челси не може да ги пробие, овој плаче као овие играле Фудбал од 19-ти век.

Ова е врв од што е дволично, лицемерно, комично, и нема некој кој нема да го пецка ради ова.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.248
Поени од реакции
18.454
Мурињо искрено секогаш ме оставал во дилема со неговите изјави. Две работи се возможни. Како прво или стварно не знае што зборува и кажува се што ќе му дојде на памет и тоа се во негова корист без воопшто да се сети претходно што кажувал во врска со истата работа но тогаш за останатите или од второ можно е да биде до толку способен и на здрав мозок да се прави наудрен. Ако е второто тогаш секоја чест, бидејќи не верувам дека многу луѓе се толку способни на при здрав разум да кажуваат такви различни ставови и тоа случајно секогаш во сопствена корист.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740
Не е проблем што излегол Мурињо со таква тактика, преголем влог е, Финале во Лига на Шампиони.
Само комично е што кога некој друг тим ке му излезе на Мурињо со истава тактика, а неговиот Челси не може да ги пробие, овој плаче као овие играле Фудбал од 19-ти век.

Ова е врв од што е дволично, лицемерно, комично, и нема некој кој нема да го пецка ради ова.
Мене многу по комично ми е што не можете да го научите човекот и после 10 години.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Ретко навредувам на форумов, ама сега ми дојдовте преку кур! Вие што крекате дека Мурињо и Челзи го уништувале фудбалот, дефанзивна екипа биле, пички и шо ти ја знам, немате три чисти во тоа тиквите и не одбирате од фудбал ама ич. Веројатно го пратете спортот само заради тоа што сте биле добри во ФИФА игрицата!
Колку за информација, 2012 Супер Куп, Атлетико го здроби Челзи со 4-1, затоа што им шибнаа два гола на брзина, а овие безглаво појдоа да израмнуваат. Јунајтед во 2009 и 2011 изгуби во финалињата ЛШ од Барселона затоа што отидоа да се надигруваат. 2009 полу-финале Барселона - Челзи, резултат 0-0, беше подефанзивен натпревар и од ова денес, а Гус Хидинк беше тренер, и тој е лешпер што знае само дефанзивен фудбал!? Арсен Венгер и Арсенал дека секогаш се надигруваат само оваа година кркнаа порази со огромна разлика.
Ова денеска Челзи што го изигра е уметност, за оние кои знаат што да гледаат. Гледајте го позиционирањето на играчите, гледајте ја поставеноста на играта. Ако сакате голови, глејте си ракомет!

Член од
14 април 2012
Мислења
32.984
Поени од реакции
67.789
Мене многу по комично ми е што не можете да го научите човекот и после 10 години.
Мене многу добро ми се познати причините зашто дава такви изјави и кого штити со истите, ги гледав и двата документарци за него, за неговите пресови, mind games етц.

Ги крие играчите, но и делумно својата вина што не го добил мечот ради неговата тактика.
Само ради факот дека на себе ја врти целата медиумска фама, и даље не ги прави фактите различни.
[DOUBLEPOST=1398206282][/DOUBLEPOST]
Мурињо искрено секогаш ме оставал во дилема со неговите изјави. Две работи се возможни. Како прво или стварно не знае што зборува и кажува се што ќе му дојде на памет и тоа се во негова корист без воопшто да се сети претходно што кажувал во врска со истата работа но тогаш за останатите или од второ можно е да биде до толку способен и на здрав мозок да се прави наудрен. Ако е второто тогаш секоја чест, бидејќи не верувам дека многу луѓе се толку способни на при здрав разум да кажуваат такви различни ставови и тоа случајно секогаш во сопствена корист.
Гледај му го документарците уште прв пат кога беше во Челси, и ке си го добиеш одговорот на дилемава.

Член од
3 март 2013
Мислења
59
Поени од реакции
92
Луѓе со добра одбрана се освојуват титули.

А сега работа е што денешната утакмица беше досадна од причина што ни на контри не напаѓаше Челзи, како во тој мечот со Барселона, може оти го немаше Хазард, штознам. Подруго беше кога беше Дрогба, една контра му е доволна за гол, со Торес не бива така.
Но да бидеме реални, ни Атлетико не изигра нешто, и не може да се вадат само на некој си бункер, се некои глупави нафрлања, млитави беа они повеќе, Челзи си имаше барем некоја замисла, да не прими гол.
Мислам дека реваншот ќе е дека дека поинтересен, оти веќе се оди на се или ништо на Стемфорд.

Мене ми е сеедно кој ќе помине, овака ги фаворизирам Челзи, ама мене ми е само Реал да земе ЛШ па кој сака нека игра во финале со нив (ако ги минат баерн де :)) .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom