UEFA Лига на шампиони 2013/14

Статус
Затворена за нови мислења.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Не ми е целта да провоцирам, ама ако некој се радува на ваков фудбал, алал да му е. Како можи некој да го поддржува Мурињо. Според мене тој е основоположник на дефанзивниот фудбал, јас разбирам дека влогот е голем, дека е полуфинале, ама пак со 11 играчи да се браниш цел натпревар, ебати утакмицата.

Пак и уште кога ќе ми текни, кога ги критикуваше Вест Хем дека играле анти-фудбал :facepalm:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Колку е јако да си фан на Челзи или на Атлетико во овие моменти и вака досадни мечеви да ти бидат ептен напнати :vozbud:

Се гледаме на Мостот ;) :) ;)

Член од
23 август 2010
Мислења
39.964
Поени од реакции
116.568
Не ми е целта да провоцирам, ама ако некој се радува на ваков фудбал, алал да му е. Како можи некој да го поддржува Мурињо. Според мене тој е основоположник на дефанзивниот фудбал, јас разбирам дека влогот е голем, дека е полуфинале, ама пак со 11 играчи да се браниш цел натпревар, ебати утакмицата.

Пак и уште кога ќе ми текни, кога ги критикуваше Вест Хем дека играле анти-фудбал :facepalm:
Ау колку се лажеш пријателе, не си свесен.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Прво овие што коментираат за анти-фудбал демек Челси играл појма немаат од фудбал најверјоатно, со која тактика сакаш да излезе Мурињо, кога прво од почеток игра со десет играчи значи нема саглам напаѓач, второ игра без најдобриот играч(Хазард), трето игра со Ешли Кол лев бек кој е сосема вон форма и најверојатно таа страна и Рамче ја покриваше, уште полоша ситуацијата да биде се повреди голманот, а прв голман кога ке ти се повреди ти е како да си изгубил човекипол, второ полувреме и капитенот и веднаш се осети некоја промаја и паника во одбраната, така да нека ми каже некој јунак од тука од форумот со тие играчи и во таа форма со која друга тактика би излегол, инаку мислам дека ги проаѓаме Атлетико, ПСЖ ги згазија во Лондон со 2 гола негатива, па врз основа на тоа моја претпоставка е дека тепа Челси на домашен терен.

и за крај цитат на Кежман кој беше гостин во студиото на арена

" и мени се не свиѓа овај фудбал кои смо гледали од Челсија, али радио сам са Мурињом он је геније, тако да веќ има смишљено нешто за реванш у Лондону"

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Јас многу добро знам кој е основоположник на дефанзивниот фудбал, и не го кажав тоа во буквална смисла, ама во нашата ера тоа е дефинитивно Мурњињо.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.763
Поени од реакции
52.740

Епа ги нема секој вашите расположени напаѓачи па да се играат утакмици со 7-8 гола во двете мрежи и да дадеш повеќе од противникот :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
За реваншиве сега се поништуваат жолтите ? Или ако некој добие жолт на реваншот а му фалел уште еден за да биде суспендиран нема да го игра финалето ?

Игорче,Бавараци ? Мислам дека после финалето меѓу нас и Баерн се смени правилото или грешка сум ?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Мурињо со каков состав и да располага сценариото ќе биде исто, не си прајте бајрам на паметот, демек до составот било, јеа рајт. Стандард е, на гости бункер, а ако не извади поволен резултат ондак гледаме сосема друг фудбал дома, напаѓа се дур не стекне предност, после оп се враќа се по старо.
Некогаш му успевало а некогаш не. Најтазе со Реал не му успеа против Баерн на пример. По 15 мин на Бернабе имаше поволен резултат за него, водеше 2-0 и оп се затвори одма, али од глава му се одби тоа.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Атлетико ќе бидат у многу покомотна позиција на реваншот пошто и на нив им е поубаво кога се бранат,а предност им е тоа што имаат страшно добра транзиција у напад и брзи контри...Ова денес и за нив беше мачење...

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Многу сличен натпревар на оние полуфиналиња меѓу Ливерпул и Челзи. Повеќе шах отколку фудбал.
Не знам вие што очекувавте ама ако горе-долу ги пратевте екипите сезонава немаше да бидете до оволку изненадени. Едноставно и двете екипи имаат слични филозофии и повеќе преферираат топката да е кај противникот отколку кај нив па затоа и Челзи и Атлетико доста се мачат против малите екипи а дерби утакмиците ги играат одлично.

Баш му ја памтам една глупост на Филе од тој период како му се восхитувал на Рафа за шаховските потези и тактики, а Мурињо бил уништувачот на фудбалот. Глупост е затоа што двата тренери играа скоро исто, па ако му се восхитуваш на едниот а плукаш по другиот си само обично хејтерче. Mислам дека еден Филе е повеќе од доволен.

Добро кажа Шурикен на реваншот ќе биде обратно т.е. Атлетико ќе се брани повеќе а Челзи ќе го има поседот и ќе напаѓа внимателно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom