Војната на патиштата

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
одамна се изгубени вредностите во ова општество, се подели народов на ексра богати (каде нивни деца возат скапи коли ) а од друга страна ептен сиромашни што немаат пари децата да ги пратат на школување. случајов ќе заврши со невиност нам шоферот а вината ќе ја префрлат на децата на автобуска што стоеле. девојчето со искршеници и внатрешно крварење и да преживее ќе остане вечен инвалид заради некое копиле без мозок !!!
Или ќе го заташкаат сево ова па младичов ќе отиде во затвор после 5-6 години и ќе одлежи нешто ситно. Од искуство ова што знам сличен случај.

Xibalba

Corona Australis
Член од
24 јануари 2012
Мислења
6.094
Поени од реакции
11.502
Од искуство ова што знам сличен случај.
Пример телохранителот на Мијалков што со мотор згази старец на пешачки или тој градоначалникот на Нагоричане што пијан згази човек.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
И, после законот за возачи почетници бил крив...
Јес да дозволата не вози, туку човекот, ама различно размислуваш на 18 и 30 години на пр.
Башка не е исто да се контролираат 50 и 150 коња. Треба искуство малце... километража.
Жална работа...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ригорозност,
Мислам во Србија тоа сега го вовеле, за поозбилен прекршок (поминување на црвено, претицување на полна линија, брзо возење.... директ се оди притвор, на лице место, нема пишење казни па дал ќе фатиш приател да ти скини или судија да те казни поблаго, одма лисици на раце, притвор па прв слободен термин - кај судија за прекршоци (ако ти се погоди за викенд или празник - може и да преспиеш 1-2 вечери таму, возилото нека го однеси пајак, па по изречена пресуда да може да го подигнеш со платени лежарини.
Казната не мора да е висока, и недела - две дена во опшински затвор многумина ќе одвратат од пијано и брзо возење и непочитување на прописи. Замисли 2 недели затвор, не си на работа, возилото ти трупа лежарина....... следниоот прекршок ако веќе имаш досие - месец дена те чека..... А и да се воведе апсолутен минимум од затворска казна - недела дена. Така да и со приател не можеш да изббегнеш казнување.

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Пример телохранителот на Мијалков што со мотор згази старец на пешачки или тој градоначалникот на Нагоричане што пијан згази човек.
Да, или овој случај на пример, кога братот на тогашниот директор на Агенцијата за млади и спорт, на сред пешачки премин собра 23-годишен дечко, (кој истата вечер почина во болница) и тоа возејќи под дејство на алкохол и со технички неисправно возило. Сепак вештакот на суд тврди дека овие околности не придонеле за сообраќајната несреќа и подоцна судот го ослободува возачот и за виновен го прогласува покојниот пешак затоа што наводно тој ја предизвикал несреќата. И не е само ова, вакви случаи ги има безброј. Тоа е мојата чудесна земја.

Последно уредено:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ригорозност,
Мислам во Србија тоа сега го вовеле, за поозбилен прекршок (поминување на црвено, претицување на полна линија, брзо возење.... директ се оди притвор, на лице место, нема пишење казни па дал ќе фатиш приател да ти скини или судија да те казни поблаго, одма лисици на раце, притвор па прв слободен термин - кај судија за прекршоци (ако ти се погоди за викенд или празник - може и да преспиеш 1-2 вечери таму, возилото нека го однеси пајак, па по изречена пресуда да може да го подигнеш со платени лежарини.
Казната не мора да е висока, и недела - две дена во опшински затвор многумина ќе одвратат од пијано и брзо возење и непочитување на прописи. Замисли 2 недели затвор, не си на работа, возилото ти трупа лежарина....... следниоот прекршок ако веќе имаш досие - месец дена те чека..... А и да се воведе апсолутен минимум од затворска казна - недела дена. Така да и со приател не можеш да изббегнеш казнување.
Абе и јас сум за строга казнена политика, посебно во делот на возење+алкохол, ама веднаш ќе почнат муабети дека ова е диктатура, казни по народот... ова, она знаеш веќе...
Макар што, рака на срце, и сега возење под дејство на алкохол е казниво со 500 евра во ден. противвредност + најмалце 3 месеци без возачка...
И, пак ќе повторам... Во град е дозволено возење со 50 км/ч. Не е тоа случајно... Да, колата може повеќе од тоа, ама не таму...
Надвор од населено место е дозволено 80 км/ч. Да, колата може и повеќе од тоа, ама не таму... На пат резервиран за сообраќај на моторни возила дозволени се 100 км/ч, може колата, нема проблем... ама не е ОК повеќе, автопат 120 км/ч, може колата да оди и 200, ама безбедност е во прашање луѓе.
Не се проблем некои пречекорувања на брзината од да кажеме 20 км/ч надвор од град или до 20 км/ч во град. Релативно лесно може да се вади човек од евентуална опасност.
Проблемот е во главата...
Ми купил татко ми кола и ќе се курчам, светот е мој и шо ги ебам сите... И стануваат пиздарии...
По милионити пат ќе повторам дека оној законот за возачи почетници не е онака донесен... Човек на 18 години не размислува исто како некој на 25, 35 или повеќе години. Човековиот ум се менува, начин на размислување, искуство и се тоа.
Не е исто да контролираш 45 коња, 75 коња и 200 коња. Треба километри да се минат, да се има некоја претстава како колата реагира во ситуација и како да се извлечеш...
Најлесно е да се стисне гаста...

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Ригорозност,
Ја гледав и јас таа емисија,на РТС беше,Сат 1 така се вика...Има еден месец од таа емисија..Само џабе,кога вујко ти е владика,се е полесно..Ќе помине неказнето и ова копиле..Да фанат да го линчуваат маме му јебем..Од некое курчење,некој инвалид ќе остане,или не дај Боже да почине..Ептен гнаса држава сме..Ништо не функционира како што треба..Се е лесно подмитливо..За 50-100 евра секој го купуваш.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Абе и јас сум за строга казнена политика, посебно во делот на возење+алкохол, ама веднаш ќе почнат муабети дека ова е диктатура, казни по народот... ова, она знаеш веќе...
Единствено кој би се пожалиле на такво нешто се самите возачи фатени пијани зад волан или со прекорачена брзина или поминале на црвено....
Така беше и со закон за пушење изакон за продажба на алкохол... и еве веќе на никој (барем овде) не му текнува да запали цигара во кафиќ а после одредениот час под катанец се фрижидерите за пиво а плус што ни цигара в кафиќ ни пиво купено во 22 часот не можат да имаат такви катастрофални последици како група поднапиени тинејџери во кола со 180 на сат[DOUBLEPOST=1396816363][/DOUBLEPOST]
Ја гледав и јас таа емисија,на РТС беше,Сат 1 така се вика...Има еден месец од таа емисија..Само џабе,кога вујко ти е владика,се е полесно..Ќе помине неказнето и ова копиле..Да фанат да го линчуваат маме му јебем..Од некое курчење,некој инвалид ќе остане,или не дај Боже да почине..Ептен гнаса држава сме..Ништо не функционира како што треба..Се е лесно подмитливо..За 50-100 евра секој го купуваш.
Лисици на раце и во притвор, таму ќе влезе во притворска евиденција и автоматски и кривична пријава, возилото во пајак служба каде само со доказ за платена казна може да му ја вратат назат сите тие служби со свои шефови и независни едни од друг, е сега владиката кога ќе треба да врти во притворско, судија, пајакот... самио владика после ќе му одери кожата од грбот на тој копиљот. И тоа може да делува воспитно

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Единствено кој би се пожалиле на такво нешто се самите возачи фатени пијани зад волан или со прекорачена брзина или поминале на црвено....
Така беше и со закон за пушење изакон за продажба на алкохол... и еве веќе на никој (барем овде) не му текнува да запали цигара во кафиќ а после одредениот час под катанец се фрижидерите за пиво а плус што ни цигара в кафиќ ни пиво купено во 22 часот не можат да имаат такви катастрофални последици како група поднапиени тинејџери во кола со 180 на сат[DOUBLEPOST=1396816363][/DOUBLEPOST]
Лисици на раце и во притвор, таму ќе влезе во притворска евиденција и автоматски и кривична пријава, возилото во пајак служба каде само со доказ за платена казна може да му ја вратат назат сите тие служби со свои шефови и независни едни од друг, е сега владиката кога ќе треба да врти во притворско, судија, пајакот... самио владика после ќе му одери кожата од грбот на тој копиљот. И тоа може да делува воспитно
Хахаха,како да не,колку пати сум купувал пиво после 22:30 саатот,може имам купено 40 пакети од кога се воведе тој закон..И сигурно од 6 различни трафики низ Велес,на почеток продавачите се сумливи,кој те прати,со кој си,ова-она и по 2 минутно убедување ми даваат,ама во ќесе од леб замотано..Секако дека си одам пешки,ќе седнеме на некоја клупа или фонтана,ќе го испиеме и си одиме дома..Никакво возење и слични срања..Се купува и те како алкохол после законот..Секако дека Жито,Туш,итн посериозни маркети нема да ти дадат,ама трафичиња има колку сакаш..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Хахаха,како да не,колку пати сум купувал пиво после 22:30 саатот,може имам купено 40 пакети од кога се воведе тој закон..И сигурно од 6 различни трафики низ Велес,на почеток продавачите се сумливи,кој те прати,со кој си,ова-она и по 2 минутно убедување ми даваат,ама во ќесе од леб замотано..Секако дека си одам пешки,ќе седнеме на некоја клупа или фонтана,ќе го испиеме и си одиме дома..Никакво возење и слични срања..Се купува и те како алкохол после законот..Секако дека Жито,Туш,итн посериозни маркети нема да ти дадат,ама трафичиња има колку сакаш..
И у швајцарија ќе најдеш некој пример на избегавање закон и во шведска корупција, али сепак мислам дека е подобро да се воведи ригорозен закон и казни од колку да си велиме “хахаха, нема то да упали“ Знам дека сме во земја подложна на корупција, приатели и врски, зато и механизмите кои треба да се воведат треба да се насочени да узложнат и комплицираат тие приателско роднинско партиски канали. Безбедноста во сообраајот не е наменета за политичари или некој да ни се сити или не контролира и диктира. За нас се, за мене за тебе, кога ноќе низ улицата ќе ми прошиша некој со 80 или кога ќе видам на црвено како поминува некој идиот или слушам квичење гуми, мене ме обзема страв, за мене за децата.
Или едноставно да се иселиме од тука во земји каде функционираат основните закони за наша сигурност и безбедност?

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
И у швајцарија ќе најдеш некој пример на избегавање закон и во шведска корупција, али сепак мислам дека е подобро да се воведи ригорозен закон и казни од колку да си велиме “хахаха, нема то да упали“ Знам дека сме во земја подложна на корупција, приатели и врски, зато и механизмите кои треба да се воведат треба да се насочени да узложнат и комплицираат тие приателско роднинско партиски канали. Безбедноста во сообраајот не е наменета за политичари или некој да ни се сити или не контролира и диктира. За нас се, за мене за тебе, кога ноќе низ улицата ќе ми прошиша некој со 80 или кога ќе видам на црвено како поминува некој идиот или слушам квичење гуми, мене ме обзема страв, за мене за децата.
Или едноставно да се иселиме од тука во земји каде функционираат основните закони за наша сигурност и безбедност?
Во право си за повеќето од текстот..Казните се ригорозни,300 евра минење на црвено светло,300 евра за непропуштање на пешачки..Паричните казни се големисамо нема свест кај нас,до мозокот е..И во Швацарија и во Канада има идиоти што минат на црвено,што низ град возат по 80,али таму нема тетин ми е командир,стрина е секретарка,дај да заташкаме,таму се оди на суд..Зборот ми е што важат законите,и се употребуваат..Кај нас законите важат за сиромашните луѓе..Гледам низ Велес,дечишта со Априлии,Џилери,Бенели мотори,немаат кацига,некој со аутоматик мотор кацига ставилсе знае дека него ќе го сопрат и малтретираат..Кацигата е поскапа од моторот..Има многу што се иселуваат,и мене да ми се укаже прилика би се иселил веднаш,зошто да работам за 10.000,да се возам по искршени патишта,и ред други работи..Џандари во Јети како возат така шшкаат по девојчиња,кај го има тоа?Само кај нас,во оваа гнаса од држава..

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.903
Говедото од Нагоричане го осудија на 1 год. Све да му ебам што си има.

Cruise

Ja sam taj iz Cadjavice
Член од
1 јануари 2013
Мислења
2.038
Поени од реакции
940
Говедото од Нагоричане го осудија на 1 год. Све да му ебам што си има.
Ќе полежи 2 недели (ќе спие кај управникот ќе гледа ТВ,ќе јаде прасиња) и после ќе го пуштат на условно..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во право си за повеќето од текстот..Казните се ригорозни,300 евра минење на црвено светло,300 евра за непропуштање на пешачки..Паричните казни се големисамо нема свест кај нас,до мозокот е..И во Швацарија и во Канада има идиоти што минат на црвено,што низ град возат по 80,али таму нема тетин ми е командир,стрина е секретарка,дај да заташкаме,таму се оди на суд..Зборот ми е што важат законите,и се употребуваат..Кај нас законите важат за сиромашните луѓе..Гледам низ Велес,дечишта со Априлии,Џилери,Бенели мотори,немаат кацига,некој со аутоматик мотор кацига ставилсе знае дека него ќе го сопрат и малтретираат..Кацигата е поскапа од моторот..Има многу што се иселуваат,и мене да ми се укаже прилика би се иселил веднаш,зошто да работам за 10.000,да се возам по искршени патишта,и ред други работи..Џандари во Јети како возат така шшкаат по девојчиња,кај го има тоа?Само кај нас,во оваа гнаса од држава..
Казните како сега што се пишат, лесно ќе ги избегне тој што има врски и приатели, приател ќе му ја скине пријавата, ќе одоговлкечува со месеци со судови, ќе фати судија приател...
Но ако ти веднаш одиш во притвор со лисици на раце, таму те фотографираат и отворат досие, па од таму чекаш повик за судија за прекршоци а колата ти заврши документирана во пајак служба... не е едноставно да се извлечеш неприметно и лесно и повеќе пати да го повториш прекршокот.

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Без дозвола + малолетни со страшни коли низ улците, јас само би прашал каде живееме, толку.
Закони !? Ма не тоа не важат за разлигавените деца на богатите кои си играат курташак во нивната околина мислејќи дека никој ништо не им може.
Да не се случеше сообраќајкава вероватно ќе си тераа дебилите долго време така без регистрација и возачка дозвола. Ајде има разлика, нели ? Сакаме да се споредуваме со останатите земји, а сме на дното. Остваруваме или што ?
Да се казнат дебело сите кои се одговорни за немилиот настан без разлика кој му е татко, вујко, пријател.

17 години и веќе имаат ауди тт, збеснува народов кај нас дефинитивно.

Kajgana Shop

На врв Bottom