Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Уште еден добар 3Д филм изгледа. Ионака ги обичам нинџа желки у билокаква верзија.:D

трејлерот ми се свиѓа, али мислам дека ќе се разочарам кога ќе го изгледам филмот .... :D

Ај баш да видиме што ќе биде. Пола-пола сум за филмов. Или ќе биде ептен дебилен или ќе си биде солиден cheesy fun movie. Средина нема.

Nymphomaniac Volume I+II 2013 1080p WEB DL H264 PublicHD - Bitrate ............: 3779 kbps
i 720p - Bitrate ............: 3945 kbps
не очекувајте многу добар квалитет, ако сакате чекајте си БР рип ама пак ќе ви се дигне и на ваква снимка

Persona 1966 Criterion Collection 1080p BluRay x264 PublicHD
Liv And Ingmar 2012 Criterion Collection 1080p BluRay x264 PublicHD

:noze:
[DOUBLEPOST=1396020709][/DOUBLEPOST]Херкулес.

Само да надополнам...

1. Од аспект на тоа дека филмов примарно е за early teens - pre puberty публика :D верувам дека ќе биде хитче.

2. Од аспект на тоа што 21 година растев читајќи митологија, идолизирајќи ја речиси, 0 е предобра оцена.

3. Ако сте гледале Spartacus, сте ги изгледале и најдобрите сцени во филмов, т.е. добрите сцени во филмов.

4. They ruined Spartacus for me :mad:

Мојсе, тука надополнување, согласување и не, и се тоа.. :)

Последно уредено:
Колку преценет филм е Chinatown. Од мене 7ца

Колку преценет филм е Chinatown. Од мене 7ца
Мене пак Chinatown ми е најдобриот noir филм на сите времиња. Ремек дело... Никако да се погодиме во вкусови. :)

Дефинитивно е на врвот Chinatown кога станува збор за noir жанрот.
Jack Nicholson in his prime, Faye Dunaway исто, John Huston како негативец. И филмот совршено го доловува она што е најважно за филмовите од овој жанр, атмосферата. Начинот на кој што се прикажува L.A. како мало гратче во подем, место во кое што сите се знаат, корумпираноста на властите, песимистичкиот светоглед, џез музиката во позадина која што совршено се вклопува со останатите елементи на филмот. Тука се сите карактеристики што го красат жанрот и се функционира беспрекорно.
Мислам единствена причина да го сметаш филмов за преценет е да не ти се допаѓа жанрот.

Neo-noir попрецизно кажано е Chinatown, да не го заборавиме и L.А. Confidential кога се збори за врвови, Sin City... Body Heat исто е многу добар помалку познат филм. А кај класичните ноари само делче од моите омилени: Double Indemnity, The Big Sleep, The Maltese Falcon, The Third Man, и многу други, еден од омилените жанрови...

[DOUBLEPOST=1396106686][/DOUBLEPOST]
Neo-noir попрецизно кажано е Chinatown, да не го заборавиме и L.А. Confidential кога се збори за врвови, Sin City... Body Heat исто е многу добар помалку познат филм. А кај класичните ноари само делче од моите омилени: Double Indemnity, The Big Sleep, The Maltese Falcon, The Third Man, и многу други, еден од омилените жанрови...

И Dark City e мн добар neo-noir ако го немаш глеано. Ах и Man who wasn't there мн јак филм.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom