Фан Клуб: Борусија Дортмунд

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Леле Игорче ако ни направите услуга и по некое чудо го елиминирате Реал ќе ве сакам најмногу на цел свет :vozbud:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.649
Поени од реакции
22.381
Аха, многу ќе не сакаш ;)

Иначе јасно беше дека во секој случај ќе бевме аутсајдери, со оглед на тоа што пола прв тим не игра. Пошто најмногу ги ругав шупациве од Шалке и Леверкузен се надевам само да не доживее Дортмунд дебакл, а за понатака многу тешко. Едино криво ми е што секојпат се паѓа Реал, не е поќе интересно, ама како и да е, така е сега па само напред.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Сите знаеме дека на Дортмунд му одговара кога игра underdog. Од друга страна Реал е во одлична форма тоа треба да се признае, а на Дортмунд дополнително ќе му ја отежнат работата повредите. Ќе биде тешко да се победи Реал, но со малку среќа се' е можно.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Леле Игорче ако ни направите услуга и по некое чудо го елиминирате Реал ќе ве сакам најмногу на цел свет :vozbud:
Pogotovo vaka kako sho se vo jaka forma Real a borussia ne e ona od pred 1-2 godini...Misli si. Borussia kje bide izreshetana od Benzema, Ronaldo i Bale i vo dvata mecha. Ne e ova nikakva provokacija samo moe relano gledanje na rabotite. Ne gledam kako bi go proshle Real Madrid. Nastrana toa shto Real se spremni za odmazda. Ne velam deka ne e mozno ama mnogu tesko, mnogu. 75 % - 25% za Real.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Јака форма Реал? Видовме колку промаја имаат во одбрана и Барса и Реал, очекувам ни двете да не играат финале ЛШ.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.526
А тоа го заклучи врз основа на еден меч?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
А тоа го заклучи врз основа на еден меч?
Не, Барселона 2-3 години наназад има очајна одбрана, Реал е малку подобар, но на бековите фура промаја плус Рамос е гаранција за црвен. Сакам да кажам дека од останатите 8 тима во ЛШ само Манчестер имаат послаба одбрана. И Дортмунд, но они имаат премногу повредени.
Ова што го зборам се гледа во ЛШ, Ла Лига е друга категорија

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Не, Барселона 2-3 години наназад има очајна одбрана, Реал е малку подобар, но на бековите фура промаја плус Рамос е гаранција за црвен. Сакам да кажам дека од останатите 8 тима во ЛШ само Манчестер имаат послаба одбрана. И Дортмунд, но они имаат премногу повредени.
Real pred ovoj poraz so barca nemaa poraz 3-4 meseci chinam, a borussia zaostanuva 20 boda zad Bayern. Megjusebnite dueli ne im gi znam posho ne pratam bundes liga ic, ja gleam samo tabelata i jasno mi e se. Taka da, do the math.

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Реков да не мешате домашни лиги.

Факт е дека при дуел со посериозни екипи во четвртфинале/полуфинале ЛШ и Реал и Барса назад им фура промаја и тој проблем не е од сега.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.526
Ова што го зборам се гледа во ЛШ, Ла Лига е друга категорија
А Реал знаеш дека рушеше серии без примен гол до пред некое време? Не заебавај Реал оваа година не прима многу голови, сеа со Барса тоа што се деси јебига, а Дортмунд кој е подвижна болница во моментов не знам колку ќе им парира. Не дека нејќам да иде Дортмунд него реалноста е таа.

П.с. Игорче, утре што состав ќе извадите одприлика?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Реал може да руши серии без примен гол во Шпанија, во ЛШ тешко..... Ќе се самоцитирам после четврт или евентуално полуфиналето.
Барса е уште полоша во одбрана, никој не им е крив на Реал што вчера не водеа 4-1 на полувреме, уште не знам Бензема како игра во клуб како Реал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.955
Поени од реакции
116.526
А Дортмунд од Зенит изгуби во ЛШ, ако веќе гледаме така. Не им оди сезонава и башка немаат среќа и тоа е тоа...

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.679
Поени од реакции
14.561
Не реков дека Дортмунд имаат којзнае какви шанси да поминат натака, сепак не е истиот тим од лани во смисла на прв состав. Единствено можат нешто да направат ако ептен се мотивираат пошто само тоа им остана (и купот во Германија). Очекувам полуфинале Реал, Атлетико Мадрид, ПСЖ и Баерн. Диего Коста ја има шансата на животот да изигра против најлошата одбрана на Барса во последниве неколку години.

Kajgana Shop

На врв Bottom