Најдобра македонска песна испратена на Евровизија?

Според вас, која е најдобрата македонска песна која била испратена на Евровизија?

• Вкупно гласачи
    101

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Локација
Некаде далеку...
Според вас, која е најдобрата песна со која сме се претставиле на Евровизија?
Занемарете го пласманот, зборуваме овде за личен впечаток.
Покрај песната, кој настап вам ви има фатено око? Под настап мислам и на облека, кореографија, сценографија, се што оди во тој пакет.
Ја ставив и најновата песна, иако има време до Евровизија, може и таа да влезе тука.

Сите оние крајно клише и веќе одамна досадни муабети од типот на “Леле Евровизија, кој се замара, бла, бла, бла“ и сличните им, ќе бидат секако избришани.

Бујрум.

И кажете нешто повеќе од еден збор, т.е кажете зошто мислите дека таа песна конкретно била најдобра.

Најдобри песни воопшто беа првите две што се бореа за која прва да не претставува,Не зори зоро и Самовилска свадба од Гиш.....после тоа имаше онака добри и песни и настапи ама не е тоа тоа,овие беа чисти Македонски,со Македонско срце направени што се вика а не како сега ај малку електро ај малку рап ај малку ова или она,само за да им се свиди на господата од Европа.

Калиопи - Црно и бело, таа е единствена песна која што ми се свиѓала до сега, стварно алал нека и е на Опи.

Зш имаше истото топик и на емисијата,па помина и некако се појави одма тема на форумов,па си реков,ок,инспирација :LOL:
:pos::pos::pos::pos::pos::pos:
Ахахаха, не, не, чиста инспирација, жими се, јас не ни знам во колку саат има Бекстејџ, ниту пак сум гледала, ако било денес уште помалку, цел ден не сум дома.:ROFLMAO:

Сите мислења кои не се во врска со темава ќе бидат избришани.

Да се навратам на темата...гласав за Тоше Проески иако тука некаде е Владо,Калиопи но сепак настапот,текстот,музика беа одлично направени кога не победивме тогаш премногу тешко дека ќе победиме понатака.

Дијаманте ќе полуди од мислење на темава... :icon_lol:

Иначе гласав за Владо Јаневски бидејќи сепак најдолго време остана и баш е евергрин иако Владо имал и други подобри песни во кариера, украдени или не.

Незнам зошто, но кој сака нека збори што сака за Евровизија, Евровизија се уште остана најголемо музичко шоу... :)

Би ги подредил вака...

1. Калиопи
2. Тијана
3. Мартин
4. Каролина 2007
5. Елена

Калиопи направи нешто баш онака европски и блесна на сцената;

Тијана... песната е навистина убава, но незнам каков сценски настап ќе има, па затоа второ место;

Мартин Вучиќ... интересна и весела песна, баш евровизиска, но лошо што не беа облечени во некои костими за на сцена;

Каролина..... прекрасна песна, посебно делот кој го пее на англиски;

Елена... досега најдобар пласман, најдобра кореографија и онака весела песна.

Останатите песни ми се онака нај Ок :)

Предлог за следната година на Евровизија....

Мислам дека реално е еднаш бар да испратиме нешто на Евровизија во поп фолк стил......, поточно да ја испратиме Андријана Ацевска или Сузана Гавазова...... не се шалам, но они се 100 пати поквалитетни пеачки од оние на поп естрадата :)

Се двоумев помеѓу Владо и Каљопа ама сепак гласав за Владо некако неговата песна ми е поевровизиска

Се согласувам со Никола.
И на DIJAMANTE не и беа лоши двете песни. Барем успеаа да ми останат во сеќавање

Влатко, Ѓоко, Next time, Есма... :sick:
Останатото, онака... може да помине :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom