Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.)

• Креатор на темата Креатор на темата bojan81
  • Време на започнување Време на започнување
A*1*T*E*A*M и mkdpro.AceBoy да не треба да ви се нацрта дека е СТРОГО ЗАБРАНЕТО секаков вид на пиратерија! Кодови за лиценцирање и пиратски софтвер само по приватни пораки!

A*1*T*E*A*M и mkdpro.AceBoy да не треба да ви се нацрта дека е СТРОГО ЗАБРАНЕТО секаков вид на пиратерија! Кодови за лиценцирање и пиратски софтвер само по приватни пораки!

Немора да ни нацртеш , и така разбирам јас :) сори:kesa:

Имам еден проблем...
Имам свој домен, и пред некое време сакав да си направам свој file-server. Ми го препорачаа HFS, и супер си е.. работи како што треба. Додадов линк до него на мојот веб, но бидејќи имам динамичка адреса после секој рестарт и серверот ја менува својата.. Значи после рестартот поставениот линк од веб страницата до серверот е бескорисен... Сакам да знам дали постои начин адресата за серверот да работи на мојот домен? Или некако да поставам статична адреса на серверот?..

Имам еден проблем...
Имам свој домен, и пред некое време сакав да си направам свој file-server. Ми го препорачаа HFS, и супер си е.. работи како што треба. Додадов линк до него на мојот веб, но бидејќи имам динамичка адреса после секој рестарт и серверот ја менува својата.. Значи после рестартот поставениот линк од веб страницата до серверот е бескорисен... Сакам да знам дали постои начин адресата за серверот да работи на мојот домен? Или некако да поставам статична адреса на серверот?..

http://www.no-ip.com/ или http://www.dyndns.com/

Некое примерче за cms. Мислам една страна index.php, друга страна admin.php и да се контролира преку админ.пхп дел од индекс.пхп. Ако може преку mysql добро ќе е.

Секако дека преку MySQL, прочитај си некое туторијалче на нет :nesvest:

Некое примерче за cms. Мислам една страна index.php, друга страна admin.php и да се контролира преку админ.пхп дел од индекс.пхп. Ако може преку mysql добро ќе е.
Најпросто примерче, направи една форма што ќе чита од базата (index.php) и една форма што ќе внесува и брише во база со систем за логирање (admin.php):toe:

На тоа мислев ама кодче барам. ОТи уште немам доволно читано за mysql

Мислам дека убаво е напишан насловот на оваа тема : Веб дизајн помош (совети, трикови, алатки итн.) :)

Coppermine Photo Gallery

Decki, mi treba pomos okolu setiranjeto na Coppermine Photo Gallery.
Na nivnata strana najdov tutorial nesto (sepak ne dovolno) za kako da se uploadira aplikacijata na "mojot" host, ali sakam direktno od kaj mene da se startova, posto imam dosta sliki do koi sakam da imam pristap (Web Gallery).
Krenav MySQL i Apache, ne mozam da povrzam bazata so Coppermine... posto ne znam da "rakuvam" so MySQL.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom