Фан Клуб: Валенсија

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Aбе некој арап ја купил Валенсија или? :D
Ja знам за сингапурски бизнисмен . Прв пат слушам за арап ...
Можеби @Atso знае нешто повеке...
Апдејт... ова е последно во врска со продажбата http://valencia-balkan.net/valencia-cf/4408-trazenje-kompromisa-sutra-u-valenciji
ништо уште не се знае, а и не ми се збори дур не биде готово. :)
Изгледа на маса има три понуди (сингапурецот Лим, TPG Capital (Американци) и некоја катарска фирма (Qatar Investment Authority))
Шпекулираат дека во пол позиција се TPG бидејќи понудиле највеќе и нивната понуда е дури до 250 милиони, па после иде Лим кој е фаворит на навивачите и понудил околу 210-220М, за Катарциве ништо не се знае. Потенцираат дека ќе се избере онаа понуда која ќе ги задоволи сите страни, т.е. купецот да вети дека ќе продолжи со инвестирање во клубот, доградба на стадионот итн. да не завршиме како Малага... следниот состанок го закажале дури за 24ти Јануари! Лошо е затоа што повеќе од потребни се засилувања, а во Валенсија уште не се знае со каков буџет ќе можат да работат во Јануари (затоа што сингапурецот вети 50 милиони за трансфери во зимскиот период) и од тука излегоа имиња како Нани, Родриго, Фалкао, Гарај, Вела, Ди Мариа, Мата и многу други.
Малце за купците, Лим се стекнал со богатсво купувајќи и инвестираќи во све и свашта, обожава фудбал веќе пробал да ги купи Ливерпул и Атлетико. Од Атлетико бил одбиен (незнам зошто?!), а од Ливерпул дека е голем навивач на Јунајтед, познат е по тоа што низ Азија има кафичи, барови со име Манчестер Јунајтед. Неговото богатсво е проценето на 2 милијарди(значи не е Араб кој се бави со нафта и секоја година да има голем доход на пари), он се бави со инвестирање и потоа со намера да му се повратат, пошто фудбалов е бизнис ништо чудо и покрај големи инвестици за помалце од декада да си биде у плус. Американциве па познати се по тоа што купуваат фирми кој се пропаднати или им откупуваат долгови итн. (типично за нив)!. Сепак мислам дека имаат план како газдата на Рома - инвестиција па после да си профитираат од клубов, само што Валенсија иако е финансиски слаба, она има 2 стадиона (едниот во изградба) и кантера (и све остало што спаѓа под клубот) кои се проценуваат дека по вредноста се на 4то место во Европа. Американциве тежат 60 милијарди $. За Катарциве незнам што да кажам освен дека фирмава поседува околу 115$ милијарди! Кога Саутемптон беше ставен на продазба (вчера или завчера) почна да се зборува дека овој Лим можно е да ја повлече понудата и да проба да ги купи "светците".
Иначе утре(петок) играме против Малага, за разлика од последните 2 години кога и двете екипи бевме на високи позицији сега играме за излез од лошата форма!
Уште нешто!! се очекува Едуардо Варгас утре да стигне на позајмица во Валенсија со можност за откуп ((?!)моментално ова се договара, бидејќи Варгас веќе се договорил со Валенсија) се надевам дека најдобриот играч во Јужна Америка за 2011 година и ~15 милиони платениот фудбалер пред 2 години ќе почне да игра како што му предвидуваа. :)
Да се надеваме дека ќе има добри вести до крајов на месецов!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
Валенсија ми е ептен мила екипа од времето, имам пишувано на темава порано, кога беше поактивна и стварно се надевам дека новиот газда ќе ви помогне да испаднете од сите гомна и после оваа и (најверојатно) наредната сезона дека ќе се вратите во ЛШ. :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
Валенсија ми е ептен мила екипа од времето, имам пишувано на темава порано, кога беше поактивна и стварно се надевам дека новиот газда ќе ви помогне да испаднете од сите гомна и после оваа и (најверојатно) наредната сезона дека ќе се вратите во ЛШ. :)
Ја прилично сум нов на форумов и коа ја најдов групава беше а и сеуште е пред умирање.Кој и да ја купи безразлика,ако ја направи барем 1/4 од ПСЖ одма и нови навивачи и нови успеси ке дојдат.
Сепак фала за честитките и чим ти е мила почни да навиваш со време а не коа ке ја купат и ке ја напраат асална екипа ;)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
Ја прилично сум нов на форумов и коа ја најдов групава беше а и сеуште е пред умирање.Кој и да ја купи безразлика,ако ја направи барем 1/4 од ПСЖ одма и нови навивачи и нови успеси ке дојдат.
Сепак фала за честитките и чим ти е мила почни да навиваш со време а не коа ке ја купат и ке ја напраат асална екипа ;)
Aбе јас за Манчестер сум си. :D Валенсија онака од шпанско ми е најмила екипа, ептен јак тим беа пред 10тина години и не сакам да пропадне во никој случај. Но не сум нешто приврзан за нив. :)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
Aбе јас за Манчестер сум си. :D Валенсија онака од шпанско ми е најмила екипа, ептен јак тим беа пред 10тина години и не сакам да пропадне во никој случај. Но не сум нешто приврзан за нив. :)
Ок ама Манчестер се од Англија ,ја ти праам муабет за екипа од шпанско.....
Ја у секоја лига си имам по една екипа за која навивам,така да у ЛШ коа у 1/2 финале 4 мој омилени се наогаат чуството е priceless ;)
Иначе ке го јадете у недела од cпецијалниот и почнете да му пакувате куфери на Мојс :ROFLMAO:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
Ок ама Манчестер се од Англија ,ја ти праам муабет за екипа од шпанско.....
Ја у секоја лига си имам по една екипа за која навивам,така да у ЛШ коа у 1/2 финале 4 мој омилени се наогаат чуството е priceless ;)
Иначе ке го јадете у недела од cпецијалниот и почнете да му пакувате куфери на Мојс :ROFLMAO:
И за кој си од Англија? :D

А за Мојс не си оди до летото никако. :)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
па да, нема некоја активност тука на кајгана (на нашата група)... :(
порано @MkDon имаше одлично блогче каде можеа да се прочитаат сите актуелности како и најави и анализи на утакмиците.
Иначе погоре лошо ве информирав на 24ти е состанок на акционерите, денеска е состанокот помеѓу Фондацијата/Банкиа/Салво(претседателот) и ревизорската комисија (KPMG) каде ќе ги анализираат понудите.
Според ABC Банкиа сака да го продаде клубот до 22 Јануари, а понудата на Лим е најслаба.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
па да, нема некоја активност тука на кајгана (на нашата група)... :(
порано @MkDon имаше одлично блогче каде можеа да се прочитаат сите актуелности како и најави и анализи на утакмиците.
Иначе погоре лошо ве информирав на 24ти е состанок на акционерите, денеска е состанокот помеѓу Фондацијата/Банкиа/Салво(претседателот) и ревизорската комисија (KPMG) каде ќе ги анализираат понудите.
Според ABC Банкиа сака да го продаде клубот до 22 Јануари, а понудата на Лим е најслаба.
Eпа незнам дали знаеш на фб има групи валенсија македонија и балкан и двете се со активни модератори ...
https://www.facebook.com/ValenciaCFMacedonia?ref=ts&fref=ts
https://www.facebook.com/ValenciaBalkan?ref=ts&fref=ts

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
А што е работата што ги сменија дресовите на сред сезона? Тие со портокаловата јака беа преубави. :)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
оваа недела продолжија преговорите за продажба на клубот, последните информации кажуваат дека до крајот на Јануари ќе останат само 2ца кандидати. На другиот фронт Салво ги повика сите акционери и членови на сезонски карти да дојдат на Местаља во петок(24ти) да направи притисок врз Банкиа клубот побрзо да биде продаден на Лим, и да ги добијат 50те милиони за трансфери во Јануари.

утре Едуардо Варгас доаѓа на медицински прегледи!! а веќе во сабота против Еспањол би требало да дебитира!!
Валенсија за позајмицата ќе плати 0,6М, а доколку сака да го откупи неговиот договор ќе треба да плати дополнителни 7,4.

Но Валенсија сака да го реши проблемот со напаѓачите, така да до крајот на Јануари се очекува уште едно појачување во нападот. Лисандро Лопез и Аспас се спомнуваат, ја сум повеќе за Лопез кој сака да се врати во Европа, а има големо искуство и осет за гол и ми е еден од по омилети играчи што не играле за Валенсија.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.632
Поени од реакции
26.470
И ние ке дојдеме ако треба само да се опраи Валенсија. После хејтериве нека серат Манчестер Сити, ПСЖ, Челзи вештачки клубови... Во бизнисот битни се парите а фудбалот е бизнис,и до сега како шо гледам благодарение на парите ``вештачкиве`` растураат а не од љубовта кон тимот ;)
АMUNT VALENCIA !!!

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.738
Поени од реакции
43.863
И ние ке дојдеме ако треба само да се опраи Валенсија. После хејтериве нека серат Манчестер Сити, ПСЖ, Челзи вештачки клубови... Во бизнисот битни се парите а фудбалот е бизнис,и до сега како шо гледам благодарение на парите ``вештачкиве`` растураат а не од љубовта кон тимот ;)
АMUNT VALENCIA !!!
Види сеа, фудбалот не е бизнис природно. Фудбалот е спорт, а последните десетина години стана бизнис. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom