Фан Клуб: Арсенал

• Креатор на темата Креатор на темата Логикс
  • Време на започнување Време на започнување
Не сте ни свесни колкава болка носи скршен нос.

Си го јадел лактот изгледа :D:D.

казорла личел на аршавин, не тресете глупости. Прво одлично изигра и добри пасови имаше посебно одлично ја ширеше играта на другата страна кон сања. Само малку да намали со тој ситниот дриблинг затоа што оние со подолги нозе фудбалер лесно му ја земаат. Инаку за голот баш со татко ми правевме моабет пред да згреши дека претходно 2 паса згреши и дека ако продолжи ќе не казнат. Далеку е од неговата форма ама дека бил аршавин глупости.

Одбраната уште еднаш на ниво и во средината со командант Фламини одлично ефанзивно, дури и Вилшир изигра доста смирено и солидно и ми се свиѓаше што одлично ја изнесуваше топката без паника. Без дилема играч на антпреварот.

Гнабри ко бик е кога му кажав на татко ми дека има 18 години се зачуди. Многу смирено и сериозно ми делува нема паника. Само нека продолжи така и единствено што му е потребно се само искуство и ппрвотимски натпревари. И незнам зошто али годинава неколку пати при вакви околности сум бил смирен без паника дека ќе кикснеме. Некако имам доверба во овој тим.

Си го јадел лактот изгледа :D:D.

казорла личел на аршавин, не тресете глупости. Прво одлично изигра и добри пасови имаше посебно одлично ја ширеше играта на другата страна кон сања. Само малку да намали со тој ситниот дриблинг затоа што оние со подолги нозе фудбалер лесно му ја земаат. Инаку за голот баш со татко ми правевме моабет пред да згреши дека претходно 2 паса згреши и дека ако продолжи ќе не казнат. Далеку е од неговата форма ама дека бил аршавин глупости.

Одбраната уште еднаш на ниво и во средината со командант Фламини одлично ефанзивно, дури и Вилшир изигра доста смирено и солидно и ми се свиѓаше што одлично ја изнесуваше топката без паника. Без дилема играч на антпреварот.

Гнабри ко бик е кога му кажав на татко ми дека има 18 години се зачуди. Многу смирено и сериозно ми делува нема паника. Само нека продолжи така и единствено што му е потребно се само искуство и ппрвотимски натпревари. И незнам зошто али годинава неколку пати при вакви околности сум бил смирен без паника дека ќе кикснеме. Некако имам доверба во овој тим.

Уште гледаш со татко ти фудбал ? :D

XXS38Gs.gif

Реакцијата на Подолски при последната замена на Арсенал. Не е баш среќен..

Па нормално дека не е среќен човекот. Се ближи светско првенство, а Подолски е на прагот да стане меѓу најдобрите стрелци во историјата на Германија, а тој ми го клава Чемберлејн. Рака на срце, Подолски е моментално после класа погоре од него, особено што на левата страна немаме некој друг.

А на Венгер и не му е многу гајле за тоа дали Подолски се лутел. То е одлика на големите тренери.

Подолски мора да стартува со Фулам, тука нема збор, не може Казорле и наредната утакмица да биде стартер, нема логика, не треба да се доведеме во ситуација како со Кардиф, навидум лесна утакмица па игравме тандем Артета-Фламини во средина, значи потребна е левицата на Подолски.

Уште гледаш со татко ти фудбал ?

Ми недостасува да гледам фудбал со татко ми. Барем си има со кој да коментираш.

За Подолски, и мене ми е интересен лик, ама нема што да се лути. Старото ако донесе титула со тактичкиве потези, ич не му ја мислам, нека си оди ако сака.

Иначе, си газиме стандард :D

Кога во тим играат и Артета и Фламини заедно, потребно е Подолски да игра, да има поддршка од/за Жиру. Одлично се надополнуваат. Според мене. Мораме со Фулам да пробаме така и да експериментираме нешто.

За денес, супер победа. И парето ми се падна (Од Битола сум :D ) и Арсенал победи. Се на местo. :D :D

Вилшер да си ги среди бубачките во главата ќе гази сезонава,да,Гнабри 18 години има а многу е снажен.Иначе не изигра Озил лошо,баш напротив,кога е во него топката некако најсигурна е,видовте,како го отвори Монреал за голот на Вилшер,светска класа си е Озил,со еден потег може да реши меч.

on whether Monreal's metatarsal might be broken…
I don't know.

Свршивме работа ако е скршено стaпалото,ќе паузира 3-4 месеци сигурно. http://www.arsenal.com/news/news-archive/wenger-on-a-big-win-wilshere-rosicky Целосната изјава после мечот.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 01:42 ---
on whether he knows about Wilshere's goal celebration…
No, I don't speak that language. :pos:

Не изигра лошо Озил, ама не изигра ни Жиру утакмицава па да се плука по него без потреба. Иначе Венгер го смета Окс за подобар дефанзивец од Подолски па затоа и он беше третата замена место Росицки.

Уште гледаш со татко ти фудбал ? :D

И со синовите ;). Едниот (поголемиот, 1,5 година) сум го научил да вика гооооооолллл кога ќе даде Арсенал гол :D.

Оценкиве скроз нереални. Како и секој, апсолутно секој Македонец (чест на исклучоци) директно ги гледаат прво грешките, а потоа и добрите работи во еден играч или што и да е. Директен виновник Казорла за голот и одма 6ка. Добрите работи не се кажуваат.

Вилшир 9ка. Хммм. Озил 7ка. Хмммм.

Али во ред е, толку ни стига нас, Македончињата.

Оценкиве скроз нереални. Како и секој, апсолутно секој Македонец (чест на исклучоци) директно ги гледаат прво грешките, а потоа и добрите работи во еден играч или што и да е. Директен виновник Казорла за голот и одма 6ка. Добрите работи не се кажуваат.

Казорла беше најслаб на теренот, Џек беше МОТМ што не ти е јасно? :)

Oценувањето е индивидуална работа така да нема тука замерки, за некого некој играч е позаслужен за победа за некого некој друг и тоа е тоа, нема тука критика туку секој со свој вкус на играч и тип на игра што за него заслужува висока оцена.

Браво за @warmaster , добро е што повеќе текстови да се пишуваат за Арсенал на македонски и што е најценето и најдобро според многумина а и според мене тоа е авторското пишување (глупо е да се преведуваат статии кога секој разбира англиски на денешно време), додека она што сам си го напишал, си одвоил време и си се потрудил тоа за мене има најголема почит , безразлика дали се согласуваме со тоа што е напишано, сепак за тоа сме тука, да си кажеме свое мислење и да се развие дискусија.
Така да @warmaster keep up the good work (y)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom