Македонците меѓу најинтелегентните нации во светот

• Креатор на темата Креатор на темата Matt Bevilaqua
  • Време на започнување Време на започнување
Ако ги толкуваш апсолутно обратно сите вести кои ги објавува Курир, всушност, може да заклучиме дека станува збор за добар информативен сајт.

Кога можеа да објават вест дека од сите најзагадени градови во светот, Скопје е најмалку загаден - кажувајќи го тоа онака, во позитивна конотација (јееееј!), тогаш воопшто не ме изненадуваат и резултативе. А можеле да пишат и нешто како: Од најглупите нации во светот, Македонија е најинтелигентна! :)

Видиш, се е до спинот...

Ја отворив оваа тема за да видам вие како ќе реагирате
aj кд ке реагирамо ке ти се јавимо:ROFLMAO:

Не отфарај тему за сфе што ке прочиташ, има миљон срања по сајтови : )
Можда смо меѓу први, ама по општо знање, за сфе и сфашта
научено од чкољу у девеести, а и после, ама пред тој беше ваљда пообемна материја
Нешто викасмо никад нема да ни треба што га учесмо
и не ни треба, ама знаемо га, а тој не не прави поинтелигентни од некога што е си е зацртан за сфоју професију, а нема општо знање за дешафке и востанија за сфугде по сфет, сфаку равенку и дефиницију. Али тој што га прави га прави поинтелигентно од нас. Кд да видиш он е боље
не ме разбра а? : )

Како може бе да биде листата ставена на следен начин?
1
2
2
2
2
2
3
3
3
3
3
итн итн итн.

Се знае како иде, одредено место држат одреден број земји, наредниот број според кој треба да се искаже ранкингот е „буквалниот“ на листата.

Треба да биде - 1, 2, 2, 2, 5, 5, 5, 5, 5, 5, 11......итн.

Според листата погоре ставена, Македонија не го дели 16-то место, туку го дели 52-рото место.
За да го дели 16-то, треба да има 15 земји со поголем IQ(во случајов дури 51 земја има повисок IQ), а не ранкингот да биде според тоа на кое место се наоѓа IQ бројот.

Слабо им иде статистика на тие од линкот(мене уште послабо, али знам бар просто нешто да пресметам:icon_lol:), а Курир изгледа исто сфаќање има со нив.

Овие податоци не се точни. Поглуп народ од нашиов немало, нема и нема ни да има!

Каква глупост бе. 16ти сме биле во светот, а пред нас се 80 земји. На секое место има по некои си 5-6 земји... Жити ранг листата и објективниот заклучок на новинариве...

Паметниот попушта...ама нервно.:pos:

Мене не ме испитале...да бев тестиран ќе сме дојделе докај трето место во просек :cool:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom