Дали жените денес се третирани како објекти?

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671
АКО САКАМ ДА ОБЛЕЧАМ ДЛАБОКО ДЕКОЛТЕ ИЛИ МИНИЧ ДО ПОД ПИ*КА, ТОА ЗНАЧИ ДЕКА АВТОМАТСКИ И ВИКАМ НА СЕКОЈА БУДАЛА, ИМАШ ДОЗВОЛА ДА МЕ ТРЕТИРАШ КАКО САКАШ?

Се облекувам така, оти јас сакам така да изгледам, не за да ме гледа некој тресокурец како потенцијална жртва на силување.

Ако свесно се облекуваш така, ондак свесна си дека има ропаци, манијаци и се по ред што и ке те гледаат така. Има право да те третира ко ти што сакаш, а ти со минич до пич што сакаш?

Член од
27 август 2012
Мислења
1.024
Поени од реакции
2.539
АКО САКАМ ДА ОБЛЕЧАМ ДЛАБОКО ДЕКОЛТЕ ИЛИ МИНИЧ ДО ПОД ПИ*КА, ТОА ЗНАЧИ ДЕКА АВТОМАТСКИ И ВИКАМ НА СЕКОЈА БУДАЛА, ИМАШ ДОЗВОЛА ДА МЕ ТРЕТИРАШ КАКО САКАШ?

Се облекувам така, оти јас сакам така да изгледам, не за да ме гледа некој тресокурец како потенцијална жртва на силување.
Супер е ова кажано, но за жал овде мажите се патријахални на балканот повеќето(не сите) па кога ќе видат згодна провокативно и сексипилно облечена девојка одма мислат дека е лесна и ку*ва..тоа се чисти предрасуди...а не проговориле ни еден збор со неа..Овде имаат многу предрасуди...Али јас увек си терам по свое и се облекувам како сакам и до сега не ми се случил немил настан...Се е до ставот и паметот на девојката..Ако допушти да е предмет и ќе биде така третирана...се е до мозокот го има или нема..

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Ако свесно се облекуваш така, ондак свесна си дека има ропаци, манијаци и се по ред што и ке те гледаат така. Има право да те третира ко ти што сакаш, а ти со минич до пич што сакаш?
Сакам да изгледам убаво.

Тоа е проблемот кај дел од мажите. Кратка сукња и длабоко деколте не се провокација за секс, разберете го тоа. Сменете си ги размислувањата и почнете да ги почитувате жените за тоа што се, не да ги цените по тоа што го носат на себе.

Јас и кога носам кратка сукња со нормална должина се вртат 9 од 10 мажи на улица по мене. Факт! И не само по мене. По било која што ќе облече кратка сукња.

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671
. Сменете си ги размислувањата и почнете да ги почитувате жените за тоа што се, не да ги цените по тоа што го носат на себе..
Жити се, од каде заклучи дека јас ги ценам по тоа што носат на себе?:icon_lol:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.495
Сакам да изгледам убаво.

Кратка сукња и длабоко деколте не се провокација за секс

Јас и кога носам кратка сукња со нормална должина се вртат 9 од 10 мажи на улица по мене. Факт! И не само по мене. По било која што ќе облече кратка сукња.
А што провокација е за секс? :confused: :pos:

Во врска со со вртењето тоа си е инстинкт и нема смисла да се лутите за тоа дури и еден вид на комплимент е. :D

Тука можеби сме малку во предност пошто во глобала освен на плажа машките не покажуваат многу многу кожа и можеби тешко е за вас да се ставите во наши чевли.

Според мене проблем е кога ситуацијата од невин поглед ќе премине во недолично однесување(т.е исвиркување, нападен однос кон девојката итн дополнете ме не можам за вас да зборам)

Понатаму иако не е во ред да се суди и секогаш треба да се проверат работите(повторно и повторно) дали се такви како што изгледаат, сепак облеката кажува доста за оној кој ја носи.

Доколку некоја девојка облекла сукња до под гениталии сигурно мојот прв впечаток нема да биде најпозитивен.

Постои ми се чини една поговорка за здолништето кај жените :

“A good speech should be like a woman's skirt: long enough to cover the subject and short enough to create interest”
Ок не баш за здолништето ама ја доловува поентата.

Еве и илустрација...

И покрај се во ова што го кажав не треба од далеку да се суди, но сепак земете во предвид дека секоја паричка има петка и глава, секоја приказна барем две перспективи.

Многу оф-топик:cautious:

Он : Жените денес не верувам дека се третирани многу поинаку од порано дури денес имаат и повеќе права. Барем според мене не може некој да ги третира како нешто што не се, доколку дозволат да бидат третирани како објекти тоа и ќе се случи друга опција е да не дозволат и тоа е тоа. ;)

П.С Еве што вели типката што и дошла идеја за сликава :

"We measure women the same way we measure water in cylinders, but no one says it because it's mean.
http://www.huffingtonpost.com/2013/01/18/rosea-lake-vancouver-judgments-skirt-length-photo_n_2504950.html

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
^По твојава логика секоја жена што носи кратка сукња и има деколте, сака да има секс со секој еден кој ќе го сретне на улица? :pos:
Супер си, браво за тебе. (y)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Не знам, баш многу момци се затрчуваат по девојки кои и реално се објекти (сакав да стаам опис, ама да не се навредат читателките), а овие ги сметаат за субјекти. :icon_lol:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.738
Поени од реакции
4.495
^По твојава логика секоја жена што носи кратка сукња и има деколте, сака да има секс со секој еден кој ќе го сретне на улица? :pos:
Супер си, браво за тебе. (y)

Или не се разбравме или од друг пост вадиш заклучоци.

Кратка сукња и длабоко деколте СЕ провокација за нас, НО јас барем не се сеќавам дека негде напишав дека ако некоја носи кратко здолниште е лесна или промискуитетна или подготвена за секс тука и одма.

Ама да не се лажеме таквиот начин на облекување е провокативен исто како и вие кога на плажа ќе видите некој момак со стомачни, бицепси, трицепси(или што и да е на што се палите ;) )

Ако сум грешка те молам исправи ме.

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Не знам, баш многу момци се затрчуваат по девојки кои и реално се објекти (сакав да стаам опис, ама да не се навредат читателките), а овие ги сметаат за субјекти. :icon_lol:
некогаш и така иди и многу девојки се затрчуваат по „гангстерчиња“ и мангупчиња па после се жалат. Пред некој ден имав прилика едно такво типче да го видам како ја испраќа девојката, а 2 часа покасно собра рандом девојка и ја плесна ;)
фините момци се глупави и не се кул во денешно време, идиотите се повеќе во мода ко шо ми се гледа.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 02:13 ---
Сакам да изгледам убаво.

Тоа е проблемот кај дел од мажите. Кратка сукња и длабоко деколте не се провокација за секс, разберете го тоа. Сменете си ги размислувањата и почнете да ги почитувате жените за тоа што се, не да ги цените по тоа што го носат на себе.

ваљда волнени чорапи доколена и селска носија не провоцираат повеќе од минич.
секоја чест на исклучоци али кога се облекла така чисто се сомневам дека не сака секс, а убаво :unsure:, колку што сум информиран понепријатно ви е на штикла и во минич откако во пантолони али пак се облекувате ;)

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
некогаш и така иди и многу девојки се затрчуваат по „гангстерчиња“ и мангупчиња па после се жалат. Пред некој ден имав прилика едно такво типче да го видам како ја испраќа девојката, а 2 часа покасно собра рандом девојка и ја плесна ;)
фините момци се глупави и не се кул во денешно време, идиотите се повеќе во мода ко шо ми се гледа.
Сакав да кажам:
Дури и јас како женско, многу од девојките ги гледам како објекти, бидејќи не сум сретнала нешто кај 'тие многу девојки' кое ги разликува од многу други девојки.
Премногу се стандардизирани (секогаш насмеани, убавки, средени со шминка и облека, комерцијални интереси од музика преку филм до места за искачање, слатки им се сите видови миленици, секогаш љубезни, секогаш демек се сакаат меѓу себе, секогаш демек морални, секогаш демек паметни).
Од друга страна, оние кои се такозвани различни девојки, според мои другарски искуства, се покажале како нестабилни, како да проаѓаат низ фази кои требало да ги поминат досега, или едноставно, недоволно мили или добри кон другите.

Така да, мене ми е тешко да си најдам постојани и секогаш интересни(според мене), другарки за на кафе, а не па за вас машките да си најдете девојки, сигурно е уште потешко. Со лесно нека ви е, штознам.

Од друга страна, среќа што повеќето не го имате критериумот за девојки, како што е мојот критериум за другарки, и pass им давате на многу кои не би ги ни дружеле кога тие би биле машки (со истиот карактер, особини, хобија, интереси). :)

?

..........

Гостин
Сакам да изгледам убаво.

Тоа е проблемот кај дел од мажите. Кратка сукња и длабоко деколте не се провокација за секс, .

Убаво ке изгледаш и во тренерки ако си убава, ако не си тогаш мора да извадеш гзот и цицките за да не те гледат у фаца....:icon_lol:

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Сакав да кажам:
Дури и јас како женско, многу од девојките ги гледам како објекти, бидејќи не сум сретнала нешто кај 'тие многу девојки' кое ги разликува од многу други девојки.
Премногу се стандардизирани (секогаш насмеани, убавки, средени со шминка и облека, комерцијални интереси од музика преку филм до места за искачање, слатки им се сите видови миленици, секогаш љубезни, секогаш демек се сакаат меѓу себе, секогаш демек морални, секогаш демек паметни).
Од друга страна, оние кои се такозвани различни девојки, според мои другарски искуства, се покажале како нестабилни, како да проаѓаат низ фази кои требало да ги поминат досега, или едноставно, недоволно мили или добри кон другите.

Така да, мене ми е тешко да си најдам постојани и секогаш интересни(според мене), другарки за на кафе, а не па за вас машките да си најдете девојки, сигурно е уште потешко. Со лесно нека ви е, штознам.

Од друга страна, среќа што повеќето не го имате критериумот за девојки, како што е мојот критериум за другарки, и pass им давате на многу кои не би ги ни дружеле кога тие би биле машки (со истиот карактер, особини, хобија, интереси). :)
ок во право си и тоа многу за овие работи, но поврзи го тоа што ти го напишав погоре и ќе видиш дека логички се надоврзува на твоето и тоа што ти го пишав за машките.
инаку се сложувам со членов погоре, ако е убава и во тренерки ќе биде убава. Лично јас повеќе почитувам девојка која изгледа природно без еден куп шминки и разголена отколку некоја таква.Почитувам девојка со која можеш да седнеш и да направиш муабет во секој момент за СЕ, а не некоја која само клима со главата и се смее на се што ќе кажеш, но никогаш не ги осудувам ниту „спонзорушите“ и тие кои се „објекти“. Секоја си знае најдобро за себе, некоја го прави тоа од бес, друга од што „мора“.
Второ нешто, немора да се разголени за да провоцираат, еве на пример во студентскиов каде што седам ако не се хеланките девојките ќе треба голи да одат. Јас разбирам дека хеланките му се покомотни, но и тренерките се комотни ако гледаме така. Секоја девојка стегната во хеланки, тоа не провоцира? па под хеланките уште и танга поголемиот дел:facepalm:. Ајде во собата нека си седат така, но по ходници и други места кога ги видам облечени во таква гардероба не оправдувам.Тоа е исто како јас да се шетам по рамбовка и по краток шорц кај ќе ми текне, не бива едноставно не ми е долично.

Член од
31 август 2013
Мислења
149
Поени од реакции
338
Има мажи кои во секој случај жените воопшто ги гледаат и ги третираат како објекти, затоа што тоа им е предрасуда всадена со воспитувањето, со домашните семејни односи или затоа што, едноставно, така им чини. Третирањето како објект сигурно не е само на ниво на сексуалноста, туку така ги третираат на сите полиња. И во тој случај, најмалку е поврзано со облеката. Жената тогаш е третирана како објект, како предмет без идентитет и без право на глас и ако е дома со престилка на себе и со сукало во раце :). Таквиот тип мажи веројатно полесно потпаѓаат под тие предрасуди дека ако девојката носи мини, бара нешто.
Од друга страна, мажите недвосмислено тргнуваат од тоа дека (да се изразам како еден колега) ако робата е извадена во излог, извадена е за да се гледа :). И дека тоа гледање кај нив предизвикува некои други мисли, а не „сигурно е многу начитана“, предизвикува.
Во најголема мерка третманот на жената/девојката зависи од тоа како таа ќе се постави и со својот изглед и со своето однесување. Не е ова правило (на пр. кај погоре споменатите балкански мачо типови), и не мора да е фер, ама така функционираат тие меѓуполови односи.

Член од
22 јануари 2013
Мислења
481
Поени од реакции
671

Па човече маж ко маж не е рамнодушен на сексипил, голотија, минич, деколте и многу нормално дека ке ја гледа, не знам што очекува друго, некој да и продира во психа преку фејс, и не те сфаќам како заклучи по постов, каде ја проценив јас девојката каква е и што е? Никаде не кажав дека е дроља , бештија, добрица.

Миничот не е повик за секс, но е провокација за секој маж, јас ако носам често минич значи мене ми прија некој да ме гледа, и да ми се восхитува на мојата надворешна убавина и сексипил,и не гледам ништо лошо во тоа, ставот ама нема благе везе со стилот на облекување.
--- надополнето: 4 ноември 2013 во 12:47 ---
ваљда волнени чорапи доколена и селска носија не провоцираат повеќе од минич.
секоја чест на исклучоци али кога се облекла така чисто се сомневам дека не сака секс, а убаво :unsure:, колку што сум информиран понепријатно ви е на штикла и во минич откако во пантолони али пак се облекувате ;)
Не мора да значи дека сака секс. Едноставно кажано убаво се осеќа кога привлекува внимание...

Kajgana Shop

На врв Bottom