Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене ми се чини за поволен и добар, но колку ќе биде ефикасен останува да видимеЕве го во прилог законот, посебно е интересен за оние кои работаат со финансии, поволен за фирмите !
Сериоззно 1?? Ај те молам елаборирај зошто мислиш така еве молим те објасни ни на сите.Мене ми се чини за поволен и добар, но колку ќе биде ефикасен останува да видиме![]()
Ајде правници кажете го мислењето за новиот предлог Закон за уредување на роковите за намирување на паричните обврски во деловните трансакции? Колку ќе бид еефикасен? Колку е уставен и се останато?
Го прочита?Мене ми се чини за поволен и добар, но колку ќе биде ефикасен останува да видиме![]()
stanuva zbor za ekonomsko-pravna kategorija parite se takva kategorija a se razbira vo zakonot pod paricni obvrski se misli na niv, inaku obvrskata e pravna kategorija, no ne znaci deka ne treba da dadat svoe mislenje i ekonomistite i ostanatite na forumov.И од каде правниците се повикани да се изјаснат за економски закон? Според Закон за облигации, права и обврски се стекнуваат според договор на 2 (две) страни, а државата може да создаде инструменти за исполнување на тие обврски (веќе имаш таков закон). Кога е веќе вака, попаметно би им било да направат еден Економски ЗАКОНИК (збирка на сите можни прописи во МК од областа на економијата) и пријатно. А не, закон за законот за законот за........![]()