Невоља на Балканот: Големи планови за „голема Албанија“

• Креатор на темата Креатор на темата zoki_com
  • Време на започнување Време на започнување
АнФем, само треба да се запрашаш како тоа - 99% од Македонците кои живеат меѓу Албанци мислат како мене, а 99% од тие што мислат како тебе не живеат меѓу Албанци.

Ај кажи ми, кратко и јасно, како мислат тие како мене?
Мислиш јас сум немала контат со фашизоидни Албанчиња?

Они си го сакаа Косово и си го земаа. Србите со кои со години бевме заедно ќе војуваа, но голем број земји меѓу кои и НИЕ си го поддржавме непријателот. СРАМОТА!!! :facepalm:

Они се во голем број населени во Западна Македонија, речиси цела е нивна, а ние Македонците бегаме од нив. Они како голем број државјани во земјава ќе се согласат за спојување со Албанија и ајт отиде земјава.

А ние ќе се наоѓаме во состојба бетар одколку во турско... некој ќе си ќути и ќе си трае, некој ќе си пее навивачки песни, некој ќе си бега во странство.... и така ќе ја предадеме оваа богата земја во која се родивме на непријателот.

Единствениот спас ни е повторно составување на Југославија, само така ќе останеме.

Дај му добра цена, и ако ти беше добар сосед советувај го малце, отвори му ја мапата на Велика Албанија , да знае човекот кај да се всели... Греота е да ја крене сета покуќнина два пати и да моли купувачи повторно. :р

Пази од леандра, сака да ти го расипе пазарот.

Не не , се шалам.

Абе која голема Албанија, вака како што сме, за инает на другиот повише успеваме. :р

Видовте ли Ѓорчев доби трето дете, ќе одел на четвртто.
Ете ви натпревар за тоа кој ќе има повише деца. Да не беа албанците ,дали ќе имаше закон за трето дете?

Гледате ли колку верски објекти се градат, крстови големи ... Ете и верата добива простор.

Има многу други натпреварувања :) ... Само треба да се исклучат тие лошите, како што се насилствата.

Не ми е сосед, туку пријател на татко ми, презимето и завршува со ИЌ, така да не се вознемирува леандра премногу, кутрата се обидува да се убеди самата себеси дека лажам....

Тоа и јас викам, имам се што ми треба, се е на албански, дури и во парламент, што повеќе да сакам???

Е па да, да немаа албанците толкав наталитет сигурно немаше да има ваква паника...
--- надополнето: 26 јули 2013 во 18:22 ---
Ако го анализирате секогаш пишува она што несакате да го слушнете, а очекувате да го напише. Никаква допирна точка со реалност и животно искуство. Исто како во случајов, јавна тајна е дека се продаваа имоти на Албанци од Западна Македонија и он тоа го пласира во воодушевувачка трогателна приказна како некој Македонец го молел да му ја купи куќата. Покрај милионите на нашите кои работат во Авганистан и купуваат имот во Куманово како луди, ете тој сиромашен човек од Куманово баш нив и Албанците ги молел да му ја купат куќата. Измислена приказна.

Иако не го кажува делот каде Македонци во Куманово почнаа да купуваат и куќи и деловни простори и имоти од Албанци. На пример не кажува дека во Тетовско-Гостиварскиот регион финансиската сила на Албанците последниве 2 години е падната за 50%. Дека најголем дел од должничко доверителски односи се со Албанци во тој дел, дека банкротираат како круши после финансиската криза во ЕУ од каде им беа паите. Не кажува какво масовно ислеување има во Германија и Швајцарија од овој дел каде повеќе ни куќа не градат во селото од каде дошле. Дека градежната експанзија која ја имаа последниве десет години е преполовена според фирмите кои се бават со градежен сектор, а се Албанци. Дека становите кои ги изнакупија во 2001 и 2002 година во Тетово сега ги продаваат за да сии ги отплатат долговите.

Зборење на памет секогаш лесно се приметува.

Не можеш да ме анализирате, уште помалку предвидлив сум, а дека немам допирна точка со реалноста ти е голема грешка, таков ти е разиел, фалш филозоф........

Тоа што ме моли македонец да му ја купам куќата е чиста вистина, а го кажувам овде јавно само ти лично да пукнеш......

Но ти лажи се понатаму, но пак мене лично не би ми пречил македонец да купиува од албанец, дури мојата куќа би ја продал ако дава некој пари колку што му барам.....
--- надополнето: 26 јули 2013 во 18:25 ---
Знаеш кој прави вака, кога не му оди аргументација, па почнува со поедноставување? Пуно. :)
Без пресеци, дај прво да излеземе од ќошево.

Каква аргументација бре човече :facepalm:...
Не знам што те коруптираа вака, лајковите на членовите овде???

Те прашав еднаш, пак ќе те прашам, дали јас треба да се гордеам со тие албанци кои ти го палија викендицата како што ти се гордееш со велешани кои не дозволуваат да се вселува албанец и го протеруваат со палење и кршење на имотот???
--- надополнето: 26 јули 2013 во 18:26 ---
Никој никого не моли Дарди. Туку Рејзи и Анфем го почнаа муабетот за продажба на Албанци и вие се истрипавте демек баш некој вас ве молел куќата да му ја купите.
.

Минимум два пати на ден ни се јавува....

На сите сериозно фактори на Балканот им е јасно дека сонот за Голема Албанија е се уште жив,но во моментов неостварлив.Секој,пак, што се обидува да помисли на негова реализација,треба да има предвид дека ќе му биде потребно многу повеќе од милиони потписи,многу повеќе и од евентуалната поддршка на неколку западни земји..

Албанија планира да прими преку 200 припадници на анти-иранската терористичка организација,МКО.

Сепак,со оглед на сервилноста,непостојаноста и превртливоста на западниот сосед,МКО ја одби нивната понуда.

Изгледа на Бериша му е по мерка присилната исламизација и радикализација која на вештачки начин се спроведува во Албанија,па затоа би удомил терористи од чија идеологија би можел и нешто да искористи.

koe opsto dobro dobro be drugar
ja zabole vladata sto pola administracija se albanci so pola ministri se albanci ja zabole drzavata za tebe ako tolku te boli za lugeto sto ziveat okolu tebe raboti za niv izdrzavaj gi niv davaj im pola plata na niv toa e tvoj licen stav
deka ne si osetil i ne si bil vo krajni granici da ja dades kukata na albanecili pa na arap
vo ova opstestvo vo koe ziveeme se e izmesano losoto e dobro a dobroto loso

i site vie koi se osuduvate da sudite zasto ovoj onoj ja dal kukata na albanec ili arap ste se zaprasale li zasto ja dava
AKO STE TOLKU PATRIOTI I TOLKU NESAKATE DA DOE ALBANEC VO VASETO MAALO POMOGNETE MU NA KOMSIJATA BE PA KE VI GI VRATI PARITE OD KAJ ZNAETE VO KAKVA MAKA E COVEKOT PA JA PRODAVA KUKATA VO KOJA IZRASNAL CEL ZIVOT MISLITE NEGO LESNO MU E DA JA PRODADE KUKATA VO KOJA IZRASNAL A
POMOGNETE MU DA OSTANE A NE ODMA KE POCNETE DA JADETE GOMNA OVOJ JA PRODAVA KUKATA ZAGLAVEN E I MU SE SITITE AKO NE E TAKA POPRAVETE ME

NE VI DRZI VODA MOABETOV ILI AJDE SEA KOMPANIITE KE GI DELIME NA ALBANSKI MAKEDONSKI GRCKI
DAUTI KOMERC ALBANSKA FIRMA NOSI HRANA PO MARKKETIVE I IM JA ZIMAME
VERO GRCJI SINZIR NA MARKETI SITE KUPUVAME OD TAMU

ALMA-M ISTO TAKA ZIMAME PROIZVODI OD NIV ALBANSKA FIRMA
GEMAK ALBANSKA FIRMA BEZZ CIGARI NE SE MOZE

NE VI DRZI VODA MOABETOV

мислам дека со постов стави точка на темава се си напиша баш како што е сами сме си криви а на другиве им е добредојдено нели двајца се караат третиот користи

На сите сериозно фактори на Балканот им е јасно дека сонот за Голема Албанија е се уште жив,но во моментов неостварлив.Секој,пак, што се обидува да помисли на негова реализација,треба да има предвид дека ќе му биде потребно многу повеќе од милиони потписи,многу повеќе и од евентуалната поддршка на неколку западни земји..

Некои имаат реализирано големи држави на туѓ грб, некои сонуваат, кој е поголем злосторник овде???

Иницијатива за „нова Југославија“ со Албанија, но без Хрватска и Словенија

19/09/2013 // Пред 23 минути // БАЛКАН // Коментирај
jugoslavija-550x272.jpg

Лидерите на Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Македонија и Србија кон крајот на месецов ќе седнат на заедничка маса за да де договорат околу можноста за основање парламентарно собрание на земјите од Западен Балкан. Како што пренесува Радио Слободна Европа, ова треба да се случи на маргините на седницата на Генералното собрание на Обединетите нации, а иницијативата веќе е наречена обид за создавање нова Југославија, овојпат без Хрватска и Словенија кои веќе се дел од Европската Унија.
Според Радиото, иницијативата ја покренал министерот за надворешни работи на Црна Гора, Игор Лукшиќ, а веќе е испратен појдовен документ до шесте држави со кој треба да се формира Г-6 или балканската шесторка.
Какошто изјави за телевизија Вијести државниот секретар за политички прашања на црногорското МНР, Владимир Радуловиќ, иницијативата ќе помогне за да се унапреди парламентарната соработка и регионалната борба против организираниот криминал и корупцијата, а сите детали околу соработката се оставени на земјите членки кои треба да најдат консензус за најоптималните форми.
„Се забележува една сличност со поранешните држави на Југославија, со тоа што во овој случај останавме без Словенија и Хрватска, а нив ги заменивме со Албанија и Косово. Така што ова делува на бледа копија на онаа Југославија, со оценка дека нормално нема да се работи за толку цврста заедница”, потенцирал и претседателот на црногорскиот одбор за европска интеграција, Славен Радуновиќ.

Иницијатива за „нова Југославија“ со Албанија, но без Хрватска и Словенија

19/09/2013 // Пред 23 минути // БАЛКАН // Коментирај
jugoslavija-550x272.jpg

Лидерите на Албанија, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Косово, Македонија и Србија кон крајот на месецов ќе седнат на заедничка маса за да де договорат околу можноста за основање парламентарно собрание на земјите од Западен Балкан. Како што пренесува Радио Слободна Европа, ова треба да се случи на маргините на седницата на Генералното собрание на Обединетите нации, а иницијативата веќе е наречена обид за создавање нова Југославија, овојпат без Хрватска и Словенија кои веќе се дел од Европската Унија.
Според Радиото, иницијативата ја покренал министерот за надворешни работи на Црна Гора, Игор Лукшиќ, а веќе е испратен појдовен документ до шесте држави со кој треба да се формира Г-6 или балканската шесторка.
Какошто изјави за телевизија Вијести државниот секретар за политички прашања на црногорското МНР, Владимир Радуловиќ, иницијативата ќе помогне за да се унапреди парламентарната соработка и регионалната борба против организираниот криминал и корупцијата, а сите детали околу соработката се оставени на земјите членки кои треба да најдат консензус за најоптималните форми.
„Се забележува една сличност со поранешните држави на Југославија, со тоа што во овој случај останавме без Словенија и Хрватска, а нив ги заменивме со Албанија и Косово. Така што ова делува на бледа копија на онаа Југославија, со оценка дека нормално нема да се работи за толку цврста заедница”, потенцирал и претседателот на црногорскиот одбор за европска интеграција, Славен Радуновиќ.

хахахаахах да да и наместо Југославија ќе биде Албанославија.. :icon_lol:

Ако ме прашува некој мене, јас би рекол дека најдобро ќе биде да сме во ваква унија со Косово, Црна Гора и БиХ.

Кој при здрав разум сака да биде во некоја си унија или федерација со довчерашните душмани... Јес да и Косово е дискутабилно, ама проаѓа.

Ако ме прашува некој мене, јас би рекол дека најдобро ќе биде да сме во ваква унија со Косово, Црна Гора и БиХ.

Кој при здрав разум сака да биде во некоја си унија или федерација со довчерашните душмани... Јес да и Косово е дискутабилно, ама проаѓа.
Среќа што никој не те прашува :)

Ќе бидиме во унија со Албанија и Косово...

Они си го сакаа Косово и си го земаа. Србите со кои со години бевме заедно ќе војуваа, но голем број земји меѓу кои и НИЕ си го поддржавме непријателот. СРАМОТА!!! :facepalm:

Они се во голем број населени во Западна Македонија, речиси цела е нивна, а ние Македонците бегаме од нив. Они како голем број државјани во земјава ќе се согласат за спојување со Албанија и ајт отиде земјава.

А ние ќе се наоѓаме во состојба бетар одколку во турско... некој ќе си ќути и ќе си трае, некој ќе си пее навивачки песни, некој ќе си бега во странство.... и така ќе ја предадеме оваа богата земја во која се родивме на непријателот.

Единствениот спас ни е повторно составување на Југославија, само така ќе останеме.

Може Македонија да влезе во 22.000 сојузи и држави и конфедерации и не знам што уште не како Југославија ама додека не се случи ЕДНАШ ЗАСЕКОГАШ НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО НА СИТЕ МАКЕДОНЦИ ВО И НАДВОР ОД МАКЕДОНИЈА,за жал нема таква земјена видлива сила па и постоечка што ќе не спаси ни од нив ни од било кого.Исто како да бараш мир за себе викаш ќе идам на Тибет да живеам има мир.. мир може да најдеш и во шума ама самиот со себе.. додека ние продаваме демагогија за името,Скопје 2014 и слични по мене глупости некој си ја остварува идеолигијата... колку само лукаво се игра.. замачкани очи со НАТО,ЕУ,име,Скопје 2014,што направил Грујо,Црвековски и Заев а во реалноста,тајно и реално ама невидливо се губи се повеќе Македонија секој ден додека ние се колеме меѓу себе за овие работи.. за жал тоа е законот на универзумот,се во животот е НАГРАДА или КАЗНА.. па ти сега сам види нас што не чека од овие две работи.П.С прочитај за Тиквешко Востание.. различно е пакувањето само..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom