Затоа што му се дозволува, неговот владеење е воведено од надвор, изгледа пак од надвор ќе се срамни....
И 2001 на некој начин војниците на Она беа креирани од американците но имаа подршка од народот.....
Не знаеме со сигурност зошто албанци одат таму, се разочарувам секако, но ако е за џихад уште повеќе....
ОНА не беше армија, па да има војници. Она беше терористичка организација која што нападна и го загрози суверенитетот на Р. Македонија.
Ти можеби не знаеш, или се правиш дека не знаеш зошто одат Албанци таму. Јас мислам дека добро знаеш, добро ти знаеш за влијанието на вахабистите овде, за парите од С. Арабија и за послушноста што сега им ја должите на американците. Па човек треба да е ретардиран, а да го заборави тоа дека пред некое време во Гостивар, Малик Обама беше пречкан како месија. А што е тој Малик? Епа Малик е еден од главните финансиери и има голема и длабока поврзаност со ,,муслиманското братство'', понатаму мислам нема потреба да се дискутира...
Веќе се сложуваме, но што мислиш ти? кога ќе живеат подобро граѓаните на една држава? под американците или под русите?
Да ти помогнам со примери: види ја разликата со Кореите, види ја разликата со Албанијата на Енвер Хоџа со денешната и многу други примери......
Факт е декадржавите сателити на американците живеат подобор од тие руските, одолговлекувањето на демократизацијата на Авганистан и Ирак имаат замешано прсти и русите, знаеме што правеа во Виетнам.....
Не, јас тргнувам од тоа дека секој народ има право самостојно да одлучи како што сака. Ама во пракса тоа е далеку од возможно, посебно ако од тебе имаат интерес големите сили. Кажи ми ти мене како денес живеат Либијците, Палестинците, како живеат Ирачаните? Дали ти си запознаен со ситуацијата и историјата на Филипините? Дали знаеш поради таа геополитика и интереси дека американците убија стотици илјади Филипинци и пред и после втората светска војна?
Подобро им иде, зошто да не, сигурно се подобри од русите, што губиме ние албанците ако сме под американците а не под русите???
Не разбирам баш. Што им иде подобро? Сакаш да кажеш дека на Сиријците ќе им биде подобро ако интервенира САД? Вие Албанците ништо не губите, сега сте во пол-позиција. А јас искрено навивам за Русија да се врати ,,во форма'' и да има сила да им каже на американците ,,не смеете вака''.
А јас цело мислев дека се пријатели Путин и Асад

Секако дека не им заболе, ги боли што САД им ги затвораат сите дупки, Русија нема место веќе во медитеранот.......
Па пријатели се. Путин му продава оружје на Асад, Путин има Руска база во Сирија. Нормално дека се пријатели, само ти си малку приглуп да сфатиш дека има пријателство и од интерес xD.
Сите сме сведоци, но имаме други толкувања, американците се виновни и со тоа што ја подобрија и зацврстија позицијата на албанците во Македонија, тоа највеќе не ви се допаѓа........
Затворање на браната ти е чиста измислена пропаганда, за ова знам сигурно, ако со ова успеа да ве изманипулираат кој знае и колку други злосторства се измислени........
Не, тие направија хаос во државава. Еве што направија американците
http://www.puls24.mk/makedonija/ves...emija-so-63-poeni-a-makedoncite-odbieni-so-93
Затворање на брана, иживување со цивилно население, заседи, палење на телата на починати војници, масакри... Тоа го направија Американците овде, а истото и ќе се случи во Сирија. Во парламент ќе им седнат ,,борци за човекови права'', во државни институции ќе им влезат тие луѓе што јадеа органи на починати сириски војници и тоа е тоа. Тоа е американската демократија.