Не,затоа што не сум лоботомиран и сеуште,за моја среќа,можам да размислувам со своја глава.
Не,затоа што нападот на Сирија е напад врз вечниот човеков стремеж за слободата како највисок идеал,не,затоа што сочувствувам со напатениот сириски народ на кого треба цел свет да му се заблагодари и поклони за својата борба против интересите на корпоративната држава САД кои се во силна коалиција со воените профитери:произведувачи на оружје,банки,фармацевтска индустрија,обнова и санација на патишта,објекти и инфраструктура.
Не,затоа што ми е преку глава од веќе ефтините и излитени трикови на ционистите кои веќе 60 години успешно му ги продаваат своите лаги на човештвото и сигурно чекорат по патот кон исполнување на својата агенда.
Не,затоа што се гадам од трулиот империјализам која го нагризува човештвото и квазидемократија,поточен израз би бил патократија бидејќи со човештвото раководат психопати и убијци на деца кои носат јагнешки кожи и се претставуваат за доброчинители за човештвото.
Строго сум против напад на Сирија бидејќи веќе не се работи за револуција,тоа е украдена револуција која сега ја водат забрадени мрсни лебарки кои како папагали повикуваат и убиваат во име на својот Бог на крвта и хаосот.
Хаосот,тој ги одржува Американците,благодарение на него тие имаат распослана хегемонија,Америка е тоа што не успеа да стане нацистичка Германија после ВСВ.Прилично сум убеден дека империјализмот на Германија ќе стигнеше до стадуимот во кој сега се наоѓаат Американците.Велат ќе се повлечеле од Афганистан,но тоа е лага,не кажуваат дека градат нова амбасада и ќе задржат уште една голема база и ќе останат уште најмалку 20 000 војници во таа земја.Тие впрочем,никогаш од никаде и се немаат повлечено,имаат бази насекаде низ светот,тие се окупатори кои својата моќ и големина ја ползат од несреќата и бедата на милиони луѓе,народи поделени поради вера,народи поделени поради националност,народи поделени на подржувачи на педери и противници на истите,народи поделени на патриоти и предавници,народи поделени на херои и злосторници.Така успеваат тие,нивна природна средина е хаосот и поделбата,за да можат полесно да работат во позадина,додека инсталираат марионетски влади насекаде низ светот кои работат се,само не во интерес на својот народ и поради тоа што се избрани.Ни ги полнат секојдневно главите со неважни срања,ни го штанцаат половиот орган со бременоста на Ким,ебачите на Мадона,хормоните на Џастин Бибер,пластичните цицки на Коко и нејзиниот вештачки задник,швалерките на Кристијано Роналдо,испадите на Чарли Шин и други небитни работи со кои се окупира вниманието на човекот,кој секојдневно се повеќе затупува и пропаѓа интелектуално.Сето тоа само за да можат да убиваат деца во Ирак,Сирија,Афганистан.Тоа таму е нормала,секојдневие,а се испосраа поради две бомби во Бостон со кои не ги тупеа мозоците цел месец.Кое лицемерие.
Најважно,јас сум против напад на Сирија бидејќи не постои ни еден издржан аргумент,факт кој ќе биде приложен за да ја оправда фашистичката интервенција во оваа прекрасна земја,за која Амерот може само да сонува додека се дави во своите хамбургери од Мекдоналдс и се залива со Кока кола:прекрасни стари цркви,долговековен соживот на Христијани и Муслимани,на шиити и сунити,најстарите градови кои ги памети цивилизацијата,историја.Тоа го немаат Американците,тоа за нив нема значење,тие се празни шупелки на кои сите им се воодушевуваме бидејќи тие ни го продадоа скапаниот американски сон,кој за скоро цел свет станува кошмар.Не сакам интервенција бидејќи тоа е опасност за сите нас,за цел свет,за цело човештво,може да не втурка сите во 3.светска војна и сите да одиме јабана поради умоболни психопати кои немаат никакава емпатија ниту почитуваат никакви вредности.
Војната не носи добро,носи само мака,тешкотија и секогаш во војна страда обичниот,сиромашниот,прелажаниот,родољубот,патриотот,човекољубот.А тие богатите ќе седат во фотелја и ќе тријат раце додека им се полни контото.Нека го прати Обама синот(ако воопшто го има,ако не синовите на Меккејн,Буш,на членовите од Конгресот) да војува ако толку многу ја посакува војната.
Асад не е цвеќе,но за мене е симбол на храброста и непокорот,пркосењето кон посилниот,борба за слобода и љубов кон својата земја.Да не беше така,народот немаше да му биде приклонет,туку ќе ги подржеше исламистичките говна.Уште кога ќе прочитам на форум кога некој ги брани и подржува,се гнасам со каква стока морам да живеам во проклетијава од земја.Може и тие не се криви,може се жртви на пропаганда,се тешам понекогаш но знам дека се лажам,само проклетник бездушник може да подржува таква багра на злосторници.