Еден брод за елитата, друг за рајата

• Креатор на темата Креатор на темата Plavooka
  • Време на започнување Време на започнување
Иако бродовиве се посрање и од врбите, во едно нешто е во право - убаво е да има места со дрес код.
Порано, кога едвај со годинките можев да влезам во една од скопските дискотеки, се подразбираше што треба да облечеш.
Иако не беше официјално, на врата ги враќаа оние кои не го почитуваа ,,редот,,.

Снобизам? Не.
Не пишува цена на чевлите.
Можат комотно да бидат и од 500 денари.
--- надополнето: 16 август 2013 во 02:36 ---
можам да замислам,вечераш и нешто мирише неподносливо..што е тоа??

ВАРДАР...и гомната во него

али важно идеш на брод човеече

Постои еден кафич на плажа Камен Мост, најистакната е кон реката.
Искрено, едно од поубавите места за опуштање ми е - иако е далеку од средено местото.
И не, не смрди.

Тачно ама ваква глупост уште немав слушнато:pos:.А дека е ова чиста дискриминација нема збор,каде бе со таков пристап,со поделба на луѓето,сето ова ствара омраза.Ако не што не земат нека направат базени за елита,и остали срања:facepalm:.

Тачно ама ваква глупост уште немав слушнато:pos:.А дека е ова чиста дискриминација нема збор,каде бе со таков пристап,со поделба на луѓето,сето ова ствара омраза.Ако не што не земат нека направат базени за елита,и остали срања:facepalm:.
Stvara omraza? How come?

Незнам баш дали се правени со народни пари си има сопственик мајкому ... може 2та брода да се правени со народни пари едино па потоа сопствеников да ги купил и пошо стануваат негови приватни може шо сака да си прај .. и си напраил еден искулиран кафич/ресторан друг елитен ресторан дет ис дет

Колку што сум информирана, бродовите се во сопственост на РМ, а просторот е даден под закуп, исто како со просторот на Порта Македонија.
--- надополнето: 16 август 2013 во 02:46 ---
Плукањето по "елитата" од страна на "не елитните" многу често се сведува на приказната за лисицата и киселото грозје. Ако сакате да имате легитимно право да ги плукате, заработете пари, па кога ќе имате покана и можност да се дружите, одбијте ги. Само да знаете, многу често се случува со промената на социјалниот слој да се менат и погледите на светот.

;)

Најинтересно е што може кој сака да ,,ги дружи,, :) Само ќе мора, замисли, да облече чевли.. :)
--- надополнето: 16 август 2013 во 02:53 ---
Kaде тоа ти лично се пронајде во мојот пост ............. ?? :confused:
Никаде тебе лично не те спомнав, ниту пак те навредив !
А што се однесува до комплексите и фрустрациите, ретко кој и да ги нема ............ секоја чест на успешните луѓе во прав смисол на збор, а тие костумосаните багабонти се обична сељачаана и телиња демек ’’елита‘‘ !
Инаку да секој муштерија без разлика како е облечен има право да влезе каде што сака, бидејќи е муштерија т.е. ќе остави пари таму ............. и да ова е дискриминација кон муштериите, ако сакам и во тренерки бе ќе бидам облечен, зашто да не ме пуштат, сите сме муштерии нели и крај-краева сите ќе си платиме за услугата !

Треба, ама во твојот ресторан :)
Секој сопственик на бизнис има право да одбере со кого ќе соработува.
Не е секогаш се во парите, има нешто што се вика имиџ, и да, оние кои работат за профит, а не плата, го ценат истото, и тоа многу.
--- надополнето: 16 август 2013 во 02:58 ---
Stvara omraza? How come?

Шо бе, многу заспале некогаш, кога сите биле ,,еднакви,,.

Само интересно е колку ги боли тој момент, што замисли, немало да можат со старки во кичерајски недвижечки брод да влезат.
И уште пожално - што замислуваат под елита.

Лично познавам луѓе кои ги нема на тв, никој не ги збори, не се истакнуваат со она што го имаат, но со својот став и држење брзо би требало да сфатиш каков калап на луѓе се.

Како што девојка облечена во сатенски фустан до земја е непожелна (и ќе биде најчесто избркана) од метал свирка, исто и ова.

As simple as that.

Јака елита :pos::pos::pos: Облечи фалсификат пластични кондури кои се кинат на 100 метара и лижи едно пиво цела вечер. Да нема забуни, нема ништо лошо ни во кондурите ни во пивото, секој според можностите и желбите али смешно е што тоа е поимот да си дел од елита тука односно смешни се комплексите кои сето тоа ги претставува. Ок има и по некој парајлија или интелектуалац или штотизнам јас на поинаков начин заслужен и почесен гостин ама тоа е друга приказна. Но да не навлегуваме многу во филозофирање што е и што не е елита тоа е друга тема.
Инаку еднаш вака лани во еден кавич (не битно кој) ми се испонаша еден вратар демек ова е елитен кафич не пуштаме по кратки панталони, влечки (кои патем вредат колки 2 негови плати) и мрсна металска коса. И мисли ме посрамотил дека со друштво ово оно излезени, а он мисли дека знае да процени луѓе кои колку трошат. И пошо вечерта вистина не ни се одеше на друго место му викам дај ми две флаши блу лејбл (додуша една ни беше планирана ). Да видиш како не пушти. Нормално на опраните сељаци не им беше ништо јасно што и како, мораа да не пуштаат и понатаму и тоа е тоа.
Иако во цел свој живот не сум облекол кондур или недајбоже кошула или нешто поформално од обична мајица со лого на метал бенд обожавам одвреме навреме да одам на места со ,,посебен код на однесување,,. Погледот на кренатите сељанки кои глумат елита ми е прајслес. И да најголемиот дел од времето го поминувам во дружење по паркови и други алтернативни места кои лично ги сметам за елитни.

кампер беа, али ги нема во годинашниот каталог. И не може човек од тебе да преувеличава, една да му се невиди, една беа.
Не сум ја тетка со витлери на глава од каталози да купувам! Тури линк, да знае простава раја што е влечка.

Самото Скопје го изгуби својот код, а тука бараат некојси дрес-код :facepalm: Зар се замарате со ова срање?

Јака елита :pos::pos::pos: Облечи фалсификат пластични кондури кои се кинат на 100 метара и лижи едно пиво цела вечер. Да нема забуни, нема ништо лошо ни во кондурите ни во пивото, секој според можностите и желбите али смешно е што тоа е поимот да си дел од елита тука односно смешни се комплексите кои сето тоа ги претставува. Ок има и по некој парајлија или интелектуалац или штотизнам јас на поинаков начин заслужен и почесен гостин ама тоа е друга приказна. Но да не навлегуваме многу во филозофирање што е и што не е елита тоа е друга тема.
Инаку еднаш вака лани во еден кавич (не битно кој) ми се испонаша еден вратар демек ова е елитен кафич не пуштаме по кратки панталони, влечки (кои патем вредат колки 2 негови плати) и мрсна металска коса. И мисли ме посрамотил дека со друштво ово оно излезени, а он мисли дека знае да процени луѓе кои колку трошат. И пошо вечерта вистина не ни се одеше на друго место му викам дај ми две флаши блу лејбл (додуша една ни беше планирана ). Да видиш како не пушти. Нормално на опраните сељаци не им беше ништо јасно што и како, мораа да не пуштаат и понатаму и тоа е тоа.
Иако во цел свој живот не сум облекол кондур или недајбоже кошула или нешто поформално од обична мајица со лого на метал бенд обожавам одвреме навреме да одам на места со ,,посебен код на однесување,,. Погледот на кренатите сељанки кои глумат елита ми е прајслес. И да најголемиот дел од времето го поминувам во дружење по паркови и други алтернативни места кои лично ги сметам за елитни.
Awwwww so cute :-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom