Тинејџер брутално претепан во Ново Лисиче

• Креатор на темата Креатор на темата sankerce
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
вака во администрација сте 18% до 20% значи еден од четворица е ваш. Ако веќе не му верувате на нашите, тогаш верувајте во вашите дека ќе бидат најдени сторителите.
Како што ти кажав, ако протестиравме и враќавме за секој натепан македонец тогаш овде ќе беше бетер од египет

За да се запре спиралата мора да се уништат ултрасите. Просто е. Забрана за фудбал и навивачки групи 3 години во Македонија, освен локални турнири. Вака комитите и вие ќе го направите Скопје како Палестина

Да де, кај вас македонците само комитите се виновни, а кај нас сите албанци се виновни.....

Многу мразам луѓе шо немаат никаква допир со нив ( Источна Македонија),а ми зборат така им треба ова она. Па седи бе малце ја сеа ќе си идам дома у Куманово и ќе го јадам стапот а? Сакале или неќеле мора да признаеме дека МОРА да се воспостави каков таков соживот,пошо друго и неаме избор. И мене ме имаат бркано како мал,15 години сум шетал со страв во мојот град ама јебига мораш сеа да се трудиш да гледаш понатака. Знам милион пати и ситуацијата била обратна,и ништо не се правело во тие случаи ама што да се прави кога живееме у банана држава?
Така да не можам да кажам жал ми е за детево,пошто искрено не ми е али треба да престанат вакви провокации од 2те страни и да ПРОБАМЕ да идеме даље..

Многу мразам луѓе шо немаат никаква допир со нив ( Источна Македонија),а ми зборат така им треба ова она. Па седи бе малце ја сеа ќе си идам дома у Куманово и ќе го јадам стапот а? Сакале или неќеле мора да признаеме дека МОРА да се воспостави каков таков соживот,пошо друго и неаме избор. И мене ме имаат бркано како мал,15 години сум шетал со страв во мојот град ама јебига мораш сеа да се трудиш да гледаш понатака. Знам милион пати и ситуацијата била обратна,и ништо не се правело во тие случаи ама што да се прави кога живееме у банана држава?
Така да не можам да кажам жал ми е за детево,пошто искрено не ми е али треба да престанат вакви провокации од 2те страни и да ПРОБАМЕ да идеме даље..

Еве ја имам допир со нив,живеам во скопје поточно во лисиче и ми е мило за случајов.Кажи дека сум заостанат и што не,али искрено кога ја не можам слободно да шетам во чаир очекувам бар во моето мало да не си имам проблем со нив,поточно нема што да бараат таму.
И немам стереотип во главата дека сите се заостанати а ние сме убернација,али треба да си фалинка за да не сваќаш дека сме различни и не може со сила да коегзистираме заедно.

Да де, кај вас македонците само комитите се виновни, а кај нас сите албанци се виновни.....

во неможност да контираш се фати за едно зборче. Генерално македонските напаѓачи се од навивачките групи фамили или комити. За разлика од нас, вие СИТЕ до еден излеговте да ги браните “обвинетите“ (читај убијците).
И дај не филозофирај, се знае за кого мислев под тоа „вие“, сигурно немислев на албанци од полог што работат по нивите.

Не бе братче али таму кај шо ти пишав малцинство сме,дали тоа значи дека не смеам да се шетам на тие места? И дај не ме јеби молим те,те боли кур тебе вечер коа ќе си идеш дома нема да се вртиш дали ќе го изедеш курот него ќе си искочиш у маало кај шо има 99% Македонци и ќе си свиркаш :)

А ако ти кажам дека цел живот живеам у Чаир на Гази Баба, и знам како е денес тепаш утре ќе бидеш тепан. Постарите 30+ никогаш немале проблем да отидат било каде во било кое време, а со младите е друг муабет. Ама на друг начин не може да функционира, едноставно нема соживот. У мојот дел со староседелците нема никаков проблем, проблем се косоварите што ги истоварија. Е тие се племе и соживот со нив нема, само ќотек. Денес тепаш утре може и да го јадеш.

Ви избришав уште неколку офтопик мислења, а и поделив казнени поени. Дискутирајте по темата или ќе оди под клуч со поделени казнени/банчиња

1)Тоа сакав да го слушнам од тебе: Во Чаир секој може да живее , а во Аеродром не.

2)Оваа држава не гарантира слобода на движење насекаде исто.

Прво: Грешиш. Не е точно ова. Во моментов слушам албански како зборат комшиите мои, и погоди што, ниту еднаш немале проблем со Македонците

Убаво ти пишуваат, очигледно се правиш глуп а не си. Ако отидеш како Аеродромец во Чаир и кажеш дека си Аеродромец ќе јадеш ќотек, ако отидеш од Чаир во Аеродром и кажеш дека си од Чаир ќе јадеш ќотек. Ако живееш во една од овие населби нема да имаш проблеми, особено ако сам не си ги предизвикуваш. Исто е и таму и таму, тоа се обидуваат да ги го кажат.

Второ: Во право си.

Прво, многу смешни ми се муабетите на почеток што ги прочитав, затоа што не ги нашле државата била вмешана. Добро бе во некоја забутена темница ако го изел ќотеков кој ќе успее да ги најде сторителите жити мене, според отпечатоци од патики ќе ги детектираат?
Второ, настанов во населба Лисиче се случил како што прочитав не во Ново Лисиче.
Трето, секоја акција каде се вмешани 10 јунаци што тепаат еден ми е крајно пичкарска без разлика кој на кого од која етничка националност удрил.
Четврто, од кај кур знаете одма дека биле македонци, може биле радикални бугари, литванци, турци или случајно изгубени чеда или крадци по пат. Било наведено дека не бил ограбен, хах може што сака да каже за да направи сценарио и самата жртва.
Петто и најбитно, дај бе не бидете ретардирани да споредувате масакр како на Смилковско (во кој 5 животи отидоа) со еден секојдневен ќотек.

Темава иде под клуч. Нема аир веќе од вакви дискусии. Би можеле да ја отклучиме евентуално ако има некакви официјални информации за случајов. Доста се шпекулации.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom