A
AnFem
Гостин
Не кажувај дека ќе ја продаваш на Албанци. Ќе ја запали некој. Во Велес барем има свесен народ.
Постои процедура. Прво на рака ти ги даваат парите. Им купуваш на остатокот од семејството стан во Скопје. Ги отселуваш. Се чистите сите до последен од градот. Се населуваат брадите(во последно време многу ги има по градов, со куферчиња) и им го загорчуват животот на твоите и моите пријатели од таа населба. Да не ги именувам.
Исто колку што е апсурдно за човек со такви идеали да не размислува за општото добро на тие со кои поминал скоро пола живот и да гледа само на тоа кој ќе плати најмногу.
Не се возбудувај, никој не продава ништо на никого.

Поентата на муабетот ми е друга, колку е дрско да бараш жртвување и патриотски чувства од човек кој државата го оголела... Еве нема да ја продавам куќата, ќе ми овозможи некој пристојна работа за мене и за фамилијата, да заработиме некоја пристојна сума на пари и да имаме за живот(без партиска книшка!)? Ако јас се жртвувам поради доброто на луѓето и не ја продадам куќата, мислиш дека во знак на благодарност некој ќе ми помогне со наоѓање работа?