Невоља на Балканот: Големи планови за „голема Албанија“

• Креатор на темата Креатор на темата zoki_com
  • Време на започнување Време на започнување
Кој ги велича тука "патриотите" кои се на власт?
Зарем секоја нивна не/постапка не е ли очигледно предавничка, кога станува збор за ова прашање?
Како може да се случува сето ова со години, а они да се прават на удрени?
Има избори и на нив треба да им се каже тоа на "патриотите". Националниот интерес е над нив. Но, основната човечност треба да ти биде водител, во твоето непродавање куќа на Албанци, а не ВМРО.
Кој сака да си ги заебе комшиите нека шитка земја на Албанци.
(што ич не е тешко, верувам, со оглед на "на комшијата да му умре козата" - идеологијата, кај нас)
- ова важи за сеуште ненаселените средини со Албанци, морам да потенцирам. Никој никого не приморава да живее у сред Кандахар со постојани закани, тепање и слично, кога самата држава се праи на удрена за тоа -

На таквите кои тоа сепак ќе го сторат, навистина треба да им се возврати со посебни мерки, и покрај тоа што имаат право со своето да прават што сакаат.
--- надополнето: 25 јули 2013 во 15:47 ---

Затоа што немале пари.

Дали ја ако немам пари имам право на друг да му го загрозувам животот, сигурноста и иднината на неговите деца?
Дали тоа што немам пари ми дава карт бланш' за, на пример, те начекам у уличка и те опљачкам?

osnovnata covecka vrednost se zaborava drugar koga nemas sto da jades toa e fakt
te sfakam sto sakas da mi kazes kompletno megutoa koj mi pomaga mene koga nemam da go prehranam svoeto semejstvo neli i osnovna covecka vrednost e da si pomagame edni na drugi taka a na denesnicava koj ke ti pomogne koj od komsiive bi ti pozajmil eve 5000 evra da ti pomogne a te gleda deka nemas da prezivees aj kazi mi ....
razlicno gledame na rabootite se nadevam deka nema da dojdes vo situacija da prodavas nesto samo kolku da prezivees

osnovnata covecka vrednost se zaborava drugar koga nemas sto da jades toa e fakt
te sfakam sto sakas da mi kazes kompletno megutoa koj mi pomaga mene koga nemam da go prehranam svoeto semejstvo neli i osnovna covecka vrednost e da si pomagame edni na drugi taka a na denesnicava koj ke ti pomogne koj od komsiive bi ti pozajmil eve 5000 evra da ti pomogne a te gleda deka nemas da prezivees aj kazi mi ....
razlicno gledame na rabootite se nadevam deka nema da dojdes vo situacija da prodavas nesto samo kolku da prezivees
Да зеам по комшииве ако не, да поделам памфлет: 5000 eura на сунце, или го шиткам станот на УЧК-АлКаеда.

Покажано е, ама сам си призна дека немаш капацитет да разбереш.
Немам што да јадам. Продажбата на куќата ми е едниствено решение за да си ги решам егзистенцијалните проблеми кои државата ми ги направи. Зошто побогу да се грижам и жртвувам во име на државата и народот во неа?

Па државата ќе им продава атрактивно земјиште на индиец со сомнително потекло, таму берич не критикува, таму инвеститор инвестира, а ваму терорист......
--- надополнето: 25 јули 2013 во 18:12 ---
Како може да потпишуваат петиција мислејќи дека некоја држава туку така ќе им даде регион , односно дел кој наводно они го сметаат за " нивна земја " ? puno ти што мислиш , ќе го лапнете ли Тетово , Гостивар , Скопје , Охрид , Струга и т.н или поарно ти е во Македонија ?

Сериозно , со која глава размислуваат нашиве западни соседи ?

За мене не би имало разлика, исто со Македонија и со Албанија, и така глобализацијата ќе не јаде сите, овој Кочо Данај одкога памтам зборува за природна Албанија, негово право е тоа, демократија, не може да му скратам било какво право, е сега тоа што има болен искомплексиран соседен народ, што едвај чека причина за плукање, исмејување, навредување, тоа е друго прашање......се интересирам помалку сега за психологијата на човекот, но тешко ми оди...

Големите планови било собирање на потписи :pos:
Илјадниците мртви на Косово, бомбадирање на држава, палење на неколку стотина цркви,трговија со органи и дрога , терористички напади, мачење и киднапирање на недолжно население, обид за отцепување на теротории, геноцид, секојдневно вршење насилство со цел иселување на неалбанското население се само ситни работи додека големиот план е збирање на потипси :pos:

Нека ја продаде, зашо да не ? Баш во овој случај треба да ја продаде. Имаше еден таков случај кај нас. Се расчу дека албанци купиле една куќа. Истата ноќ куќата е демолирана, испишани пораки по ѕидовите и слично. Куќата ја продадоа за 3 дена, упола цена од таа што ја купиле.

Во Куманово ова не се случува, еве баш сега само што ни се јави македонец, не моли да му ја купиме куќата, типот е во длабок кредит + пари од лихвари се плаши дека ќе му ја земат и моли за мали пари да ја продава.... ако ти си патриот или па Берич, дојдете и помогнете на човекот.....

Сите мои роднини што работа во странство купиле куќа од македонци/срби, но многу пари даваа, мора да признам......

Во Куманово ова не се случува, еве баш сега само што ни се јави македонец, не моли да му ја купиме куќата, типот е во длабок кредит + пари од лихвари се плаши дека ќе му ја земат и моли за мали пари да ја продава.... ако ти си патриот или па Берич, дојдете и помогнете на човекот.....

Сите мои роднини што работа во странство купиле куќа од македонци/срби, но многу пари даваа, мора да признам......

Ама во Куманово. Јас ти зборам за местата каде што нема албанци. Ако имате кеш, купувајте. Никој не ви брани :D Ама во места каде што нема албанци, тоа ќе се спречи, по било која цена. Не сум патриот, ме заболе мене за државава скапана.

Државни граници можат да се променат само доколку тоа го одобри(даде амин) западот т.е. САД/НАТО/ЕУ... инаку никој не смее ниту едно камче да помести овде на Балканов па и пошироко ... Балканот(цел) е под капата на западот и таква е реалноста во последниве 20ина години, е сега во Источна Европа(Украина, Белорусија...) таму несмее многу да се чепкаат бидејќи Русинот е таму, исто и на Кавказот не смеат многу да чепкаат бидејќи и таму е Русинот(случајот со Руско-Грузиската војна и Грузиските отцепени територии јужна Осетија и Абхазија), исто несмеат да се чепкаат ни со Кина(Тибетското прашање) и сл. земји !
Фактички НАТО на Србија со сила и окупира дел од територијата(15%), бидејќи западот отсекогаш ја сметал и сеуште ја смета Србија за Руско дете, но за возврат Русите отцепија територии од Грузија((Абхазија и јужна Осетија кои се отцепија од Грузија со Руска помош ... факт)) која пак е свртена кон западот(про-западно ориентирана држава) !

Ама во Куманово. Јас ти зборам за местата каде што нема албанци. Ако имате кеш, купувајте. Никој не ви брани :D Ама во места каде што нема албанци, тоа ќе се спречи, по било која цена. Не сум патриот, ме заболе мене за државава скапана.

Ќе видиме, има затвори, има судови и закони за да се казнува хулиганството, ако не и расизмот...

Ќе видиме, има затвори, има судови и закони за да се казнува хулиганството, ако не и расизмот...

Што ќе видиме ? Мислев дека правда, суд, затвор се непознати зборови за вас ? :D :D :D

Спенс@
Пуно сакаше да ти каже дека сите што се против Албанците т.е. Албанофоби ќе завршат во најправедничкиот суд на планетава Хааг(Den Haag) и ќе бидат осудени дека се ра(ц)исти ... :icon_mrgr:

Кога ќе земат дел од Грција еве им број 077/ 486 - 584 нека се јават да кажат, планирам да живеам уште 50 години има време ќе ги почекам.

ти ѕвонев да си позборуваме околу невољава на Балканов, ама недостапна си.

Нема грешка. Дај телефон од човекот што ве молел да му ја купите куќата?
--- надополнето: 25 јули 2013 во 19:23 ---
ти ѕвонев да си позборуваме околу невољава на Балканов, ама недостапна си.
Зборувам со Данај да го прашам како му оди петицијата.

Шо ако сите народи на балканов почнат со вакви петиции и собиранје потписи?Етоти рецепт за уште страданја, броенја мртви и раселени.Национализмот дефинитивно е ментално нарушуванје со страшни последици!

Тебе патриота те прашав нешто... Ќе ми ја купуваш куќата или да ја продавам на Албанци?

Не кажувај дека ќе ја продаваш на Албанци. Ќе ја запали некој. Во Велес барем има свесен народ.
Постои процедура. Прво на рака ти ги даваат парите. Им купуваш на остатокот од семејството стан во Скопје. Ги отселуваш. Се чистите сите до последен од градот. Се населуваат брадите(во последно време многу ги има по градов, со куферчиња) и им го загорчуват животот на твоите и моите пријатели од таа населба. Да не ги именувам.

Знам која ти е поентата. Апсурно е да советуваш народ кој нема пари да купува куќи.

Исто колку што е апсурдно за човек со такви идеали да не размислува за општото добро на тие со кои поминал скоро пола живот и да гледа само на тоа кој ќе плати најмногу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom