ne te razbriram mene ke me osuduvaat na sekakov nacin i ke me vikaat predavnik sto sum prodal kuka na albanec a ti ke gi uvelicuvas patriotite koi im dadoa na albancite pola administracija da rabotat i da zimaat minimum 500 evra plata stvarno ne te razbiram
Кој ги велича тука "патриотите" кои се на власт?
Зарем секоја нивна не/постапка не е ли очигледно предавничка, кога станува збор за ова прашање?
Како може да се случува сето ова со години, а они да се прават на удрени?
Има избори и на нив треба да им се каже тоа на "патриотите". Националниот интерес е над нив. Но, основната човечност треба да ти биде водител, во твоето непродавање куќа на Албанци, а не ВМРО.
Кој сака да си ги заебе комшиите нека шитка земја на Албанци.
(што ич не е тешко, верувам, со оглед на "на комшијата да му умре козата" - идеологијата, кај нас)
- ова важи за сеуште ненаселените средини со Албанци, морам да потенцирам. Никој никого не приморава да живее у сред Кандахар со постојани закани, тепање и слично, кога самата држава се праи на удрена за тоа -
На таквите кои тоа сепак ќе го сторат, навистина треба да им се возврати со посебни мерки, и покрај тоа што имаат право со своето да прават што сакаат.
--- надополнето: 25 јули 2013 во 15:47 ---
ete glup narod st ti se vika nie makedoncite sme glup narod eve ti prost primer
ja prodal kukata covekot na albanec taka i posle toa ovie ja demolirale
e sea cekaj da te prasam jas nesto
tie istite sto mu ja demolrilre kukata zasto ne mu pomognale na covekot finansiski ako mu trebale pari ?
aj odgovorime mi
Затоа што немале пари.
Дали ја ако немам пари имам право на друг да му го загрозувам животот, сигурноста и иднината на неговите деца?
Дали тоа што немам пари ми дава карт бланш' за, на пример, те начекам у уличка и те опљачкам?