Кочо Данај: Црна Гора да ги препушти албанските делови на Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата oon
  • Време на започнување Време на започнување

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
3.161
Поени од реакции
1.324
Данај: Црна Гора да ги препушти албанските делови на Албанија

петок, 19 јули 2013

Албанскиот политичар Кочо Данај, оцени дека Црна Гора треба да ги препушти источните делови од својата територија, на кои главно живее албанско население, за тој простор да и припаѓа на „Природна Албанија„, пишува Радио Телевизија Црна Гора

19072013155809_%D0%BA%D0%BE%D1%87%D0%BE%20%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%98.JPG

Ако не биде формирана „Природна Албанија„, како што рече, ќе има нова војна на Балканскиот полуостров. Данај во интервју за германската агенција ДПА, рече дека сите Албанци треба да живеат во една држава.
Тој истакнал дека на конференцијата во Лондон која се одржала во 1913 година, големите сили им нанеле голема неправда на Албанците. На таа конференција спречено е обединување на сите Албанци, иако сите неколку години претходно се залагале за тоа.
-Денес бараме обединување на сите Албанци без војна- рече Данај.
На прашањето каков ефект би имало создавањето на Голема Албанија, рече дека тој всушност мисли на Природна Албанија, затоа што терминот Голема Албанија поттикнува од нацистите за време на Втората светска војна.
-Ефектот е гаранција дека на Балканот повеќе нема да има војни. Во спротивно претстои нова балканска војна. Ако ја имаме Албанија во нејзините природни граници, тоа нема да се случи- рече тој.
За црногорскиот политичар Дритан Абазовиќ, изјавата на Данај потсетува на Воислав Шешељ.
-Овде национализми од овој тип никогаш нема да бидат целосно мртви, прашање е колку ќе бидат маргинализирани. Прашањето е колку некој отскокнува од умерено политичко делување. Може да се повлече некоја паралела, но Албанија никогаш немала експанзионистички намери и не војувала за територија која не е нејзина- вели тој.
http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=21471

Албанците во Црна Гора многу си се мирни и нема некој позначајни проблеми. Големо Албанските политики ми се смешни. Ако е така да го вратат Скадар што Црна Гора сама го зазема па после под притисок на Западните идиоти да го враќа одма. ;)

783px-Skadar-crnogorska-zastava.jpg
Башка Русија за Србија ќутеше, за Црна Гора може да биде лошо со оглед на тоа и колку Руси имаат имот. :D

P.S.
Albanians in Montenegro constitute 4.91% of the county's total population.
They mainly live in South-Eastern Montenegro, in the region commonly known as Malesija as well as in the municipality of Ulcinj(Albanian: Ulqin). The largest city of Albanians in Montenegro is Ulcinj.

220px-Ethnic_albania.jpg

Ова е нивната Голема Албанија... па чекајте бе луѓе, за да се деси нивната замисла треба да земат дел од 4 држави (Косово не го рачунам). дел од Црна Гора, дел од Србија, пола Македонија и дел од Грција. Па никој од големите сили не го сака тоа, доказ е за 100 годишнината од Албанската држава кога горнине му спискаа на Бериша за тоа што го кажа, па потоа овој ги превртуваше зборовите, демек не мислел така. Друго, зошто ја повлеков Грција... па гејциве можат за 24 часа да ја срамнат Албанија знаејќи ги што војска/муниција/опрема имаат долниве.Тие и во најголемата криза купуваат делови за оружје.Ако се направи Г.А. нема Бугарите и Босанците да седат со скрстени раце знаејќи дека и нив ќе ги чека иста судбина ако се шират "браќава".Викаат дека била извршена голема неправда кон албанците во 1913... а што да кажеме ние? Факт е дека Македонија никогаш нема да си ги поврати изгубените територии колку и да сакаме... ама ова албанциве што го прават во 21 век, што сонуваат за шкиптаре етнике... ВО 21 ВЕК ЕЕЕЕЈ, тоа е рамно на самоубиство. И србите во деведесетите се рчкаа со хрватите, босанците и албанците, србија до токија итн... ама затоа си останаа без косово како еден вид на казна заради што се правеа шерифи на балканот. Никој од овие држави нема да ги дадат териториите тукутака, како подарок...Копуков така мисли дека ќе дојдат ќе речат наше е и ќе си го земат "нивниот дел".Ама ако нека продолжат да сонуваат, баш сакам да видам до кај ќе стигнат...

Црногорците се упрпаа многу, во Црна Гора Албанци се нецели 5% од вкупната популација на државата и мислам дека се претежно Христијани - Католици и живеат во некои места како Улцињ, Плав, Гусиње и сл.

Овој Данај нека си пикне дилдо... :гомце:

Очекувано, бараат територија како кај нас, така и во Црна Гора.

Ако е за тоа ај ќе се селиме и ние низ светот и ќе викаме тука сме населени многу дајте ни ја земјата.

Срамота, не му е доста она што го имаат. :)

Ништо ново од Албанците,на времето бегаа од таа нивна бедна Албанија бидејќи немаа што да јадат и ќе требаше да се јадат меѓусебе.Овие комшиите добри ги примија,албанците се размножуваа како глувци и сега по 100 год. нивно биле оти живееле на таа територија и не сакаат друг да ги повела освен Албанец.Затоа и вели “природна“ а не “етничка“ бидејќи Албанија ниту била некогаш голема,ниту јака а уште повеќе некој фактор во Европа.Ама тоа е 100 години размножување,100 години систематско бркање на неалбанско население од местата каде што се населиле и сега нешто било природно.Да не е тажно би било комично ова што го прават.

Mnogu ja forsiraat "Sanjam" od Indeksi.

Neka smenat repertoar i neka prekinat so toa tripovite, glupo pleme.

хахахаха некои албански политичари или се филмоваат или пак се е заради политички поени, се понашуваат Албанија ко да е некоја голема воена сила..:icon_lol:

Инаку случајот со Косово за албанците беше како бинго-како лотарија: НАТО имаше корист од Косово заради некои природни богаства,и ги спасија албанците од србите.

Но ако се случи евентуално уште една голема војна овдека на Балканот, тогаш не им се пишува добро на албанците. Јас уште од одамна имам кажано дека времето повеќе не работи за албанците..

Ретко реален пост од тебе и што ми се допаѓа.

Јас секогаш сум реален,само кој како толкува, јас сум реален и за албанското прашање, а и за спорот околу името меѓу Грција и Мкд..;)

i vo maalo realen te vikaat e?

Многу лошо кога веста е делумно напишана или скратена.

Најбитното изоставено:

Масовном петицијом Албанци желе да изврше притисак на међународну заједницу како би се остварио циљ да сви Албанци живе у заједничкој држави, најавио је данас у Минхену филозоф Кочо Динај, организатор пројекта “Природна Албанија”

рекао да до новембра треба да буде прикупљено укупно милион потписа од Албанаца у дијаспори. Потписи ће потом бити предати, између осталих, владама Немачке, Велике Британије и Аустрије. Пројекат је покренут синоћним окупљањем на минхенском тргу Карлсплац.

http://srbin.info/2013/07/nemacka-peticija-za-veliku-albaniju/
.

Јас секогаш сум реален,само кој како толкува, јас сум реален и за албанското прашање, а и за спорот околу името меѓу Грција и Мкд..;)

Спор нема, грците и европа имаат проблем со нас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom