RickyLFC9
Модератор
- Член од
- 28 март 2012
- Мислења
- 19.565
- Поени од реакции
- 41.148
Кузман или Колин?Менувам Паско за Блудзид.
Кузман или Колин?Менувам Паско за Блудзид.
Двајца пасковци за еден блудзидКузман или Колин?
Јас ќе набавам SkyCard дека само со неа ќе се пратат Sky каналите. Кај мене ги нема веќе две недели и ми се појави порака дека мора да набавам таква картичка за да гледам легално. Ни шеринг не помага.Блудзид е UK резидент, ако го секнат него ќе му праќаме get out soon картички во затвор, ништо друго :р ги стегнале многу законите во врска со стриминзи. Со страв дури сеа го палам и ДМБто, да не ми ги секнале СС каналите.
Јас ќе набавам SkyCard дека само со неа ќе се пратат Sky каналите. Кај мене ги нема веќе две недели и ми се појави порака дека мора да набавам таква картичка за да гледам легално. Ни шеринг не помага.
масонеријата има одлучено Челзи да е шампионНе знам што е полошо. Сити што купува багра играчи (од Примера) за огромни пари или Ман.Утд што остава играчите да им ги земе некој друг (ете и Стротман отидел во Рома колку што прочитав).
Уште пред да почне сезоната како да им даваат пол позиција на Челзи за титулата.
Реално, Рома нема шанса да им го украде Стротман на Манчестер...посебно после изјавите дека сонува да игра во ПЛ. Тука сигурно имало друга заебанција, или нашите го запоставиле тргнувајќи по Тиаго...па сеа овој искористил можност да избега од Холандија во меѓувреме. Или не знам што, ама испаднало некоја заебанција. Или нашите воопшто не го сакале и не лажеле медиумите цело време.Не знам што е полошо. Сити што купува багра играчи (од Примера) за огромни пари или Ман.Утд што остава играчите да им ги земе некој друг (ете и Стротман отидел во Рома колку што прочитав).
Уште пред да почне сезоната како да им даваат пол позиција на Челзи за титулата.
Ни едно ни друго. Купување солидни играчи од Примера не е лош потег, а Јунајтед сигурно не ги остава онака намерно играчите демек "ај лани освоивме со тапа тим титула да видиме дали ќе може да освоиме и со бетер тим во однос на другите"Не знам што е полошо. Сити што купува багра играчи (од Примера) за огромни пари или Ман.Утд што остава играчите да им ги земе некој друг (ете и Стротман отидел во Рома колку што прочитав).
И ја исто мислам. И реално нема шанса Баерн да им го украде Тијаго на Јунајтед пошто Тијаго кажа дека сака да оди во екипа каде што ќе добие многу време за играње а во Баерн сигурно тоа нема да го добие.Реално, Рома нема шанса да им го украде Стротман на Манчестер...посебно после изјавите дека сонува да игра во ПЛ. Тука сигурно имало друга заебанција, или нашите го запоставиле тргнувајќи по Тиаго...па сеа овој искористил можност да избега од Холандија во меѓувреме. Или не знам што, ама испаднало некоја заебанција. Или нашите воопшто не го сакале и не лажеле медиумите цело време.
Поентата ти е на место, ама ќе ти поставам само едно прашање:И ја исто мислам. И реално нема шанса Баерн да им го украде Тијаго на Јунајтед пошто Тијаго кажа дека сака да оди во екипа каде што ќе добие многу време за играње а во Баерн сигурно тоа нема да го добие.
Сигурно ќе иде во Јунајтед особено што Мурињо ќе им биде менаџер пошто имал нешто во договорот (ваљда ЛСД) за да дојде во Јунајтед.
Поентата ми е глупи ми се муабетиве (ова за сите фан клубови важи) овој рекол вака ради ова а овој ова со оној, кога ни ние, ни вие, ни новинарите не знаат што точно се дешава за трансферите.
Да.Поентата ти е на место, ама ќе ти поставам само едно прашање:
-Дали според тебе Рома може да му земе пред нос фудбалер на Манчестер Јунајтед и притоа тој фудбалер да има реални шанси да игра во Јунајтед, а не да е земен само да пополне место?
За тоа со титулите, ти кај вас во фан клуб кога си пишал воопшто не си не спомнал како конкуренти, па шо има веза? xD
Океј, одиме со уште едно прашање. Како? (ова иде после твојот одговор: Да)Да.
Не знам точно на кој пост алудираш, ама ако е тој што мислам, онда на тој пост не напишав кои се фаворити туку од фејлот на кои екипи би зависела евентуална титула на Челзи
За фаворити, фаворити сте, ама според мене нема титула да освоите. Освен ако еден човек во тимот не изигра феноменална сезона (менаџер,играч сеедно) тешко титула, а мислам дека Јунајтед е во иста фаза во која што беше лани (па до некаде и годинава) Челзи, така да во ЕПЛ не ми се верува да освоите титула, ама сепак фаворити сте
Да.Океј, одиме со уште едно прашање. Како? (ова иде после твојот одговор: Да)
Да.
Прво зошто мислиш дека Рома "украла" играч на Јунајтед? Ако Рома "украла" играч од Јунајтед тоа значи дека играчот бил многу блиску до договор до Јунајтед ама Рома во последна минута го предомислила играчот. Претпоставувам дека според тебе Јунајтед >>>> Рома, па затоа и Рома го украла играчот пошто нели кој будала би ја одбрал Рома пред Јунајтед. Е па ако Јунајтед >>>> Рома со што Рома го "украла" играчот ? Рома не е позната како екипа што би му понудила огромна плата, значи тешко дека Рома го "украла" играчот.
Шансите се дека Јунајтед е екипата што му нудела поголема плата а претпоставувам дека Јунајтед е екипа со поголеми амбиции од Рома, така да во оваа ситуација Стротман требало да бира помеѓу:
Рома-Екипа во која што најверојатно би имал помала плата од Јунајтед, најверојатно пократок престој во Европа, најверојатно помала шанса за титула
или
Јунајтед-поголема плата, поголема шанса за титула во Европа а и во Англија, поголема можност да изгради светска кариера.
А и во двете екипи би имал слично време на играње.
Значи во ваква ситуација има неколку можни решенија зошто Стротман го одбрал Јунајтед.
А) Повеќе ја сака Рома од Јунајтед
Б) Јунајтед не знае да сврши договор со играч т.е. Јунајтед има лоша транфер политика и губи играчи
В) Друга екипа освен Рома не ни понудила договор што одма паѓа во вода пошто фан-клуб Јунајтед има инсајдерски 100% информации.
Значи според мене Рома не го "украла" играчот од никој освен од мајка му што нема да го види цела сезона најверојатно.
Не е исто ова што го кажав?Реално, Рома нема шанса да им го украде Стротман на Манчестер...посебно после изјавите дека сонува да игра во ПЛ. Тука сигурно имало друга заебанција, или нашите го запоставиле тргнувајќи по Тиаго...па сеа овој искористил можност да избега од Холандија во меѓувреме. Или не знам што, ама испаднало некоја заебанција. Или нашите воопшто не го сакале и не лажеле медиумите цело време.