Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Коа сме кај Јана, да се пофалам дека у исто школо учеше со мене, па ја сум у пол-позиција :rolleyes:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
и ваму Субрата Рој го "вработиле"

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.442
Поени од реакции
58.813
Сега на Фантази приметив.
Евертон, Кристал Палас и Кардиф нови логоа имаат.

Старото не Евертон многу повеќе ми се допаѓаше. Не требало да го менуваат
Кај Кристал Палас има подобрување.
Кардиф... ни новото ни старото им беше добро

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.717
Поени од реакции
43.745

Еве за Палас. На Кардиф смената е од лани. А за Евертон веќе кажавме оти им е смешен потег. :D

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.165
Поени од реакции
18.187
Ај те молам појасни зошто би штетело освен тоа дека екипите би биле поизморени кога ќе играат ЛШ ?
Можеби ќе се израмнат во ПЛ, но ќе паднат во однос на европските екипи. Затоа што при израмнување на тимовите, не можеш да направиш 6-7 манчестеровци или челзијаши или друг квалитетен тим. Кога израмнуваш послабо со појако, секогаш послабото ќе го тегне јажето кон себе. Затоа може со тоа евентуално израмнување големите екипи од ПЛ да паднат во однос на Баерн, Барса, Реал. Бидејќи реално овие тимови се големи гиганти во лигите каде што играат, а со секој поминат ден се тежнее кон тоа да станат уште помоќни и поголеми.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.441
^^
Во таков случај калапот ќе го јадат послабо финансиските клубови. Нешто што се случи со Абрамович кога дојде во Челзи, најслабо финансискиот тим во топ 4 го јаде цехот и настана друга топ 4, нешто што го направи и Сити со Ливерпул. Зборувам за паметно работење и користење на средствата, а не од типот на КПР.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Мене ова ми нема врска, ама ајде ќе видиме во следниве сезони колку е ова точно :)
--- надополнето: 15 јули 2013 во 20:12 ---
^^
Во таков случај калапот ќе го јадат послабо финансиските клубови. Нешто што се случи со Абрамович кога дојде во Челзи, најслабо финансискиот тим во топ 4 го јаде цехот и настана друга топ 4, нешто што го направи и Сити со Ливерпул. Зборувам за паметно работење и користење на средствата, а не од типот на КПР.
Те сфаќам што мислиш, ама пред да дојде Роман во Челзи не постоеше голема четворка, беше голема тројка со Арсенал,Јунајтед и колку толку Ливерпул, па пред да дојде Роман Ливерпул отпадна од тоа друштво па кога дојде Роман Челзи се придружи во борбата за титула и пак беше голема тројка со Ливерпул во тим на позиција како што е сега Тотенхем на пример :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom