Barclays Premier League Season 2012-2013

Кој ќе се пакува за у Европа?

• Вкупно гласачи
    86
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2010
Мислења
5.902
Поени од реакции
7.454
Според мене,како што стојат моментално екипите,реален изглед на табелата би бил следниов.
1.Арсенал
2.Челзи
3.Сити
4.Јунајтед
5.Ливерпул
6.Тотенхем

Реално,сакам да се сменат некои работи до крај на трансфер периодов,ама секако во Манчестер дупката наречена САФ нема да се пополни.Потајно,очекувам максимум борба за 2 и 3 место,со оглед на тоа дека не верувам да биде разликата поголема од 6-7 бода измеѓу вториот и четвртиот.
Арсенал е во предност поради останувањето на истиот играчки кадар надополнет со ВЕНГЕР.Плус ако купат уште некој играч за поголема ротација мислам дека време е за трофеј.
Челзи ќе биде голем конкурент за прво место,Мурињо си е Мурињо,има добар состав на располагање,единствено нападот не знам како го гледа,дали со Лукаку во него или без.
Читав дека ќе тргнува по Дрогба?Something more about that?
Сеедно,до крај ништо нема да се знае и Челзи си имаат свои шанси за радост годинава.
Сити ми е енигма реално,Пелегрини знае да забега ама добра работа заврши во Малага,не се сомневам дека ќе има успеси со Сити меѓутоа не знам дали ќе бидат годинава или таа што следува.(а со оглед на тоа дека ако нема успеси годинава и таа што следува ќе биде избркан...така да...)
За моиве...не знам што да кажам,со моменталниов тим Фергусон би се борел за титула,од едноставна причина што е Фергусон...за Мојс ќе биде голем предизвикот,доколку успее и тој да го извлече максимумот уште во првата сезона на театарот ќе биде одлично.Очекувам да купи фудбалер од средниот ред(читај Фелаини) и мејби лев бек(Бејнс).Доколку го задржи Руни и успее да го мотивира нема ни Јунајтед да излезе со бело знаме од почеток на сезонава.
Тотенхем и Ливерпул нема да бидат далеку од првиве четири,искрено мислам дека ќе одлучуваат моменти,минути,за тоа кој на која позиција ќе заврши.Боаш изгради супер состав и од меч во меч се повеќе напредува,доколку остане и Бејл пак ќе бидат голем конкурент за едно од првите 4 места.Ливерпул е во истата ситуација,само играчот е различен,Суарез мора да го задржат,колку и да го мразиме,типот ги изместува дефанзивците со таа брзината што ја има и дриблингот со кој отвара простор за другите да реализираат.

П.С
Да даде ГОСПОД да сум ја промашил анализава,Јунајтед да освои,Ливерпул зад него,Арсенал да си чека титула уште и Мурињо да не игра ЛШ следната година.
Амин:D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
И јас кажувам дека штети на лигата ова изедначување што се прави ама ме разубедуваат, ќе се види позначајно во наредниве 4-5 години колку штети. Само за маркетинг е добро.
Ај те молам појасни зошто би штетело освен тоа дека екипите би биле поизморени кога ќе играат ЛШ ?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Уште е рано да се коментира, има уште половина од трансфер периодот, ама вака како што стојат работите Челзи е главен фаворит, втор е Сити. Арсенал пак ќе заврши 4ти (освен ако не купат двајца класа играчи), пошто во тимот го нема тој шампионски менталитет, Ливерпул и Тотенхем ќе се борат за 5тото место. А и на дното ќе биди изедначена битката. Освен Палас кој мислам многу брзо ќе биде отпишан пошто со Арон Вибрахам во форот неможиш ни 15тина бода да освоиш :D, а Саутемптон го очекувам во топ 10 екипи

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968
Седи брат, МенЈу не завршува 4то место, мајка Јана нека е, памти што ти велам.

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.298
Седи брат, МенЈу не завршува 4то место, мајка Јана нека е, памти што ти велам.

Јана на идол шо беше ? Дај ваму, ќе ја сториме мајка, не е проблем тоа. :D

И за третти не планира бе, само то место е слободно оставено.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.444
Поени од реакции
58.815

И за третти бе планира бе, само то место е слободно оставено.
Од каде знаеш дека за вас го оставил ?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.968

И за третти не планира бе, само то место е слободно оставено.

Не се заебавај, Јана ми се свиѓа. Ако некој ја прави мајка, се знае кој ќе биде тоа:sneaky:

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Не се заебавај, Јана ми се свиѓа. Ако некој ја прави мајка, се знае кој ќе биде тоа:sneaky:
И мене ми се свиѓа Јаничка :)
А инаку Јунајтед за 3ти ги планирав, затоа не ги ни спомнав

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
[quote="Malcolm van den Сабаховић, post: 5996810, member: 7425"]Ко прво, не знам з'ш те има назад пак на форумот.

Второ, покрај Англиската, стави ја тука и македонската лига како најквалитетна, затоа што има минимум 8 претенденти за титула секоја година. Нема понеизвесна лига.[/quote]

Dead man walking :D :D

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Што вели Скај Спортс кој има најдобри коефициенти да се сврши со Јана ?

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Што вели Скај Спортс кој има најдобри коефициенти да се сврши со Јана ?
the_kop
Него прашањево ти е исправно поставено, или треба пример она "се" да го снема, и место "со" да стои "на"?
:pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom