Предлог за филм со кратка рецензија

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.760
Поени од реакции
22.786
Го гледал некој новиов филм District 9 (2009)

8.8/10 на ИМДБ за сега одлично котира ..неочекувано гледам многу добри критики ..

Ако некој го изгледал нека каже импресии :tv:

http://www.imdb.com/title/tt1136608/

Слушнав дека филмот бил некаков документарец..Па и јас го чекам да излезе на подобра снимка..

Член од
28 март 2006
Мислења
17.784
Поени од реакции
12.255
Слушнав дека филмот бил некаков документарец..Па и јас го чекам да излезе на подобра снимка..
Така делува на почетокот, воведниот дел му е нешто како The Blair Witch Project, но понатаму мислам дека е (според трејлерот) сци-фи акција.

Еве трејлер
http://www.apple.com/trailers/sony_pictures/district9/

и страната на самиот филм
http://www.d-9.com/

Има оценка 9/10 (што тешко се постигнува) на имдб, но ќе видиме во меѓувреме кави ќе се критиките на корисниците :smir:

Изгледа ќе се начекаме, вакви филмови...

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Мајсторот George Carlin во It's bad for ya, го гледав вчера.
Ако сакате да се насмеете на малку поквалитетен хумор од она што може холивуд да го понуди, саат и нешто со мајсторот е тоа што ви треба.

*ко реклама излезе постов

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
ako ti se sviga humorot na carlin togas definitivno treba da gi gledas Bring the Pain, Bigger and blacker, Never Scared i Kill The Messenger od chris rock, zakon se. Ako gi gledas, gledaj gi hronoloski po red.
I Robin Williams - Live on Broadway.
Zakon stand ups i od dvajcata.

I'm Telling You for the Last Time, od Jerry seinfeld e isto dobar, Sepak jerry ima zakon humor.

Член од
11 септември 2008
Мислења
261
Поени од реакции
20
дали може да ми кажете некоја драма,слична на Notebook i If only???

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
The hangover
само што го догледав. Екстра е филмчево, ме згази од смеење. Онака досадно почнуваше и си мислев ќе биде срање.... и све така до моментот кога ќе се разбудат во хотелската соба. Then, all hell breaks loose.
Ух, од филмов добив желба да се начукам, да се напраам ѓон. Одамна се неам.

п.с. Wolfmother - Joker And The Thief ми е нов хит на денот

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Мене ме интересира ако може некој да спомне филмови во кои дејствието се случува при лоши временски услови :)..

Пример врне дожд или снег ,а филмот ипак да е трилер,акција,авантура или мистерија.. без драми или комедии .

Некои примери:
Напад на 13 полициска станица,.Hard Rain,Clifhanger (Алпинист :) ), Тhe Thing ..Perfect Storm.

Фала однапред

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Мене ме интересира ако може некој да спомне филмови во кои дејствието се случува при лоши временски услови :)..

Пример врне дожд или снег ,а филмот ипак да е трилер,акција,авантура или мистерија.. без драми или комедии .

Некои примери:
Напад на 13 полициска станица,.Hard Rain,Clifhanger (Алпинист :) ), Тhe Thing ..Perfect Storm.

Фала однапред
Twister - со Хелен Хант во главна улога. Накратко, филмот е со торнада.
The Day After Tomorrow - нова ледена доба.
30 Days of night - едно хорорче

на друг филм не ми текнува сега.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85

Интересен филм. Не ме бива многу за рецензии ама еве вака иде отприлика.
Англиска вдовица се преселува во Сијам (мислам дека тоа е денешен Тајланд) да биде учителка на синот на крелот на Сијам, кој е така пореволуционерен и сака да ја реформира земјата. Филмов дава слика за една неверојатно интелегентна и силна жена онака карактерно, што е мн. секси. и за мене и за кралот, па искри фрчат меѓу нив двајца.
И ај да не откривам се. Добро филмче, се на се. Треба да се ѕирне.

B

BELIEVE ME

Гостин
а дајте нешто од овие новите што се. со жанр на авантура како индијана џонс.

Kajgana Shop

На врв Bottom