Убиено дете во Париз

• Креатор на темата Креатор на темата AnFem
  • Време на започнување Време на започнување
Дали тоа вистина мислиш дека денес има било каква разлика помеѓи левицата и десницата? :icon_lol:

На тоа прашање е тешко да се даде еднозначен и едноставен одговор. Тоа зависи од држава до држава. Ако зборуваме за конвенционалните десни партии, тогаш се сложувам дека не постои никаква разлика помеќу нив и левицата. Ако зборуваме за маргинализираната десница, која е скоро underground политичка сила, тогаш да, постои голема разлика.

Низ историјата, десницата секогаш повеќе испорачувала остварени ветувања отколку левицата, со исклучок на Комунистичката Партија на Русија од времето на Ленин, која тешко може да се класифицира во било каква поделба на леви и десни политички сили.

123006-mussolini-hanging.jpg

Ги замолувам админите на овој форум да ја отстранат оваа насилна фотографија, бидејки повикува на насилство, не е хумана и создава неугодност кај читателите на овој форум.
Исто замолувам и да се превземат мерки против членот кој ја објави. Во воведот на темата е употребен говор на омраза против одредена структура на луѓе.
Овакви членови не треба да се толерираат.

Од фашисти? Какви фашисти? Мусолини стајл, Кортез Стајл, Тачер стајл Хитлер стајл или помодарство стајл?
И детево (нека му е лесна алувијалната француска земја) што било по идеологија? Комунист (кој стил - Фиделист, Сталинист, Чеист, Титоист, или хард кор Марксист?)? Или само анархист?

Корисни фашисти. Такви што ќе и дадат на десницата изговор за да се радикализира. За да не станат овие власт, нели. Подобро старата десница да ги заврши работите што ги бараат тие. Детето по идеологија било колатерален комунист или анархист. :D

Ги замолувам админите на овој форум да ја отстранат оваа насилна фотографија, бидејки повикува на насилство, не е хумана и создава неугодност кај читателите на овој форум.
Исто замолувам и да се превземат мерки против членот кој ја објави. Во воведот на темата е употребен говор на омраза против одредена структура на луѓе.
The World needs more Breiviks!
breivik.jpg

Малку да не си контрадикторен?

На тоа прашање е тешко да се даде еднозначен и едноставен одговор. Тоа зависи од држава до држава. Ако зборуваме за конвенционалните десни партии, тогаш се сложувам дека не постои никаква разлика помеќу нив и левицата. Ако зборуваме за маргинализираната десница, која е скоро underground политичка сила, тогаш да, постои голема разлика.

Низ историјата, десницата секогаш повеќе испорачувала остварени ветувања отколку левицата, со исклучок на Комунистичката Партија на Русија од времето на Ленин, која тешко може да се класифицира во било каква поделба на леви и десни политички сили.
А на крај сепак и на љенин и на овие другиве позападно во кратко време сите ветувања и идеологии им се сведоа на обична борба за власт и отимање на ресурси од поразените противници.

А на крај сепак и на љенин и на овие другиве позападно во кратко време сите ветувања и идеологии им се сведоа на обична борба за власт и отимање на ресурси од поразените противници.

Историјата, на некој бизарен начин, секош не издава. Сите револуции се претвараат во својата спротивност, сите идеологии се извртуваат, затоа оваа кревка демократија која ја имаме во Европа, и релативно доброто функционирање на системот, е драгоцена.

Затоа мора да се одбрани од забулените умови, по секоја цена.

Историјата, на некој бизарен начин, секош не издава. Сите револуции се претвараат во својата спротивност, сите идеологии се извртуваат, затоа оваа кревка демократија која ја имаме во Европа, и релативно доброто функционирање на системот, е драгоцена.

Затоа мора да се одбрани од забулените умови, по секоја цена.
Се сложувам со првиот параграф.
Арно ама да не испадне дека додека се занимаваме со мала шака забулени во меѓувреме технократите и клептоманите над нас ни плакале мамата уште толку.

Муслиманите ќе им го прават тоа на хомосексуалците, атеистите, христијаните, будистите, трансексуалците, лезбејките, анархистите итн. во Лондон, Париз, Берлин и други секуларни градови.

Мета на неонацисти: муслимани/арапи, евреи, црнци, а истите горенаведени таргет групи од муслиманите исто така - будисти, трансексуалци, хомосексуалци, анархисти, атеисти и христијани (кои не делат иста идеологија). Јас би рекол поризично е на нив да им се даде моќ, повеќе групи ќе бидат таргетирани.

О, Столбу на Форумски Декорум и Регулаторни Мерки, нешто те нема по другиве теми да водиш рамнотежа? Имаме бугари, турци, кои се вреѓани на дневна база од страна на најголемиот дел членство, повици на насилство врз 101на малцинска група по разни основи, и глупирања по теми кои не се за глупирање итн.

Ако ги тргнеме маските, ќе дојдеме до еден едноставен заклучок: No one here gives a fuck.

Деца гинат постојано во Париз а и насекаде низ светот. Тебе ти е 'гајле' за детево само затоа што е убиено од страна на твоите идеолошки противници.

;)

А ти мрчиш само затоа што она е идеолошки нешто што веројатно е повеќе или поеднакво одбивно за тебе.

"Деца гинат постојано..." = It is what it is. Проблемот е тука, луѓе како тебе кои ги нормализираат ваквите работи.

До тебе и сите остали дупелижачи кои ти го лајкнаа постот - Кога ваше дете ќе загине од страна на фашистишки говна или некоја друга идеолошка матрица, тогаш ќе ве прашам која песна ќе ја свирите. Дебилизам на дебело.

А ти мрчиш само затоа што она е идеолошки нешто што веројатно е повеќе или поеднакво одбивно за тебе.

"Деца гинат постојано..." = It is what it is. Проблемот е тука, луѓе како тебе кои ги нормализираат ваквите работи.

До тебе и сите остали дупелижачи кои ти го лајкнаа постот - Кога ваше дете ќе загине од страна на фашистишки говна или некоја друга идеолошка матрица, тогаш ќе ве прашам која песна ќе ја свирите. Дебилизам на дебело.

Јас навистина ќе се изненадев ако не ме цитираше ти на темава, како вечен дрвен адвокат на Анфем. :)

Јас навистина ќе се изненадев ако не ме цитираше ти на темава, како вечен дрвен адвокат на Анфем. :)

Aко сакаш, можам да бидам и твој дрвен обвинител, судија, или џелат, ти само изјави желба.

А ако ти твоја сестра (кога би ја имал) не ја браниш на ист начин, тоа си е твој проблем омбре.

leandra, еве еден предлог на Вилдерс, за спас на Европа. И мислам дека правиш концептуална грешка, новиот фашизам/нацизам ќе биде многу поразличен од тој првиот, на повеќе нивоа.

leandra, еве еден предлог на Вилдерс, за спас на Европа. И мислам дека правиш концептуална грешка, новиот фашизам/нацизам ќе биде многу поразличен од тој првиот, на повеќе нивоа.
Ајде кажи ми ги нивоата:
- семејство
- традиција
- морални норми
- алкохол
- марихуана
- проституција
- хомосексуалност
- слобода на движење и право на збор
- брак склопен со личност која има различна боја на кожа или религија
- улогата на жената
- правото на жената на абортус
- образование
- застапеност на религијата
- економија
- социјала
-здравство
(се разбира и од каде пари за тоа)
- итн.
Ајде повели раскажи ми пример за овие нивоа до каде ќе идат и како планираат да се справат со ова.

Ајде кажи ми ги нивоата:
- семејство
- традиција
- морални норми
- алкохол
- марихуана
- проституција
- хомосексуалност
- слобода на движење и право на збор
- брак склопен со личност која има различна боја на кожа или религија
- улогата на жената
- правото на жената на абортус
- образование
- застапеност на религијата
- економија
- социјала
-здравство
(се разбира и од каде пари за тоа)
- итн.
Ајде повели раскажи ми пример за овие нивоа до каде ќе идат и како планираат да се справат со ова.

Мислам дека ќе бидат поистакнати патријархалните вредности, да предвидам точно каков би бил ситстемот не можам.
Религиите ќе бидат застапени, обоените нема да бидат репресирани, но Исламот ќе биде третиран како болест.

Голем дел од лидерите на поголемите екстремнo десничарски партии не ја забрануваат хомоскесуалноста.
Нема да биде ускратена слободата на говор, имено, голем дел од десничарите ја нагласуваат како нешто најважно за Европа
Болдираниот дел - мислам дека се тоа ќе си остане статус кво, како што е.

Мислам дека ќе бидат поистакнати патријархалните вредности, да предвидам точно каков би бил ситстемот не можам.
Религиите ќе бидат застапени, обоените нема да бидат репресирани, но Исламот ќе биде третиран како болест.

Голем дел од лидерите на поголемите екстремнo десничарски партии не ја забрануваат хомоскесуалноста.
Нема да биде ускратена слободата на говор, имено, голем дел од десничарите ја нагласуваат како нешто најважно за Европа
Болдираниот дел - мислам дека се тоа ќе си остане статус кво, како што е.

Јас искрено во сето она што го напиша не верувам. Чим во десет точки им е споменато смејството, а не е економијата јасно ми е во кој правец ќе се движат.
Тоа е она што се прикрива и што навистина несакам да го видам на дело и на своја кожа :)

Јас искрено во сето она што го напиша не верувам. Чим во десет точки им е споменато смејството, а не е економијата јасно ми е во кој правец ќе се движат.
Тоа е она што се прикрива и што навистина несакам да го видам на дело и на своја кожа :)

Ако прејудицираш дека овие се банда лопови, со скриени намери - можно е. Но сепак мислам дека нема да го менуваат работењето во економијата. И не гледам причина зошто би ја спомнале, не е тоа предмет на дискусијата.

На крајот, како и да свртиш, подобро отколку шеријат. Во шеријат, ни економија, ни права, ни слобода на говор нит бутур ќе се види.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom