Шверцање во автобуси на ЈСП

• Креатор на темата Креатор на темата Kalap Angel
  • Време на започнување Време на започнување
Чувството кога се осеќаш како најголема будала бидејќи имаш платено карта, а контролата пушта две шмизличиња кои се без билет, за греотка тие кутрите ...непроценливо!!!

Чувството кога се осеќаш како најголема будала бидејќи имаш платено карта, а контролата пушта две шмизличиња кои се без билет, за греотка тие кутрите ...непроценливо!!!

Па шмизли се, како да не ги пушти.

Многу ми се нејасни цениве на ЈСП , а не можам да најдам каде е темава(ако ја има на форумов)
Кажете ми каако вработен колку пари треба да платам за месечна карта (ака слободна) и каква документација треба да приложам?

Многу ми се нејасни цениве на ЈСП , а не можам да најдам каде е темава(ако ја има на форумов)
Кажете ми каако вработен колку пари треба да платам за месечна карта (ака слободна) и каква документација треба да приложам?
Имаш два типа на слободни карти за градски линии и приградски (селски) градските линии ќе те чини 1460 денари а приградските 1680 денара .За да извадиш слободна карта потребан ти е желба и фотографија и појди само во било која билетара на ЈСП и ќе си извадиш слободна (месечна карта) http://jsp.com.mk/Upload/dokumenti/obrazec-baranje_za_pretplaten_bilet.pdf

во скопје немам се шверцувано, ама во гренобл на трамвајот, кога видов дека влегуваат не само питачи ами и музиканти кои ти ја дујат главата никој не ги контролира, е тогаш не ја куцав картата и си ја употребував повеќе пати :)

а картите на јсп толку ли софистицирани ги направија? па дипломи се фалсификуваат, не пак карти за јсп на компјутер со печатач.

Добро ли чув 75 евра за шверц возење во ЈСП од утре.
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 23:28 ---
Добро ли чув 75 евра казна за шверц возење во ЈСП од утре.
--- надополнето: 5 јуни 2013 во 23:28 ---
Добро ли чув 75 евра казна за шверц возење во автобусите на ЈСП од утре.

Да точно е, татко ми работи у ЈСП и ми кажа дека многу строго почнало да биде.....и односот спрема автобусите од страна на шоферите....ако не ги одржуваат казна,т.е. одбиваат од плата(тоа било од секогаш само сега многу построго) и сега контрола се качува у Ново Лисиче на 2-3 станица од последна коа ќе тргне 5ка....што никад не се случило :) затоа за 30-40 ден не вреди да се резилиш и да плаќаш казни.....

Да точно е, татко ми работи у ЈСП и ми кажа дека многу строго почнало да биде.....и односот спрема автобусите од страна на шоферите....ако не ги одржуваат казна,т.е. одбиваат од плата(тоа било од секогаш само сега многу построго) и сега контрола се качува у Ново Лисиче на 2-3 станица од последна коа ќе тргне 5ка....што никад не се случило :) затоа за 30-40 ден не вреди да се резилиш и да плаќаш казни.....
Ако е така тек сега има да јадат ќутек контролорите или како и до сега,
нема ни да стапнат во автобусите кај што има од ОНИЕ рамковните.

Не е точно пак ке си бидат казните 200 за градски и 300 за приградски линии, тоа 75евра е , ако не им платиш одма, па трошкови ова она.

Плашат деца бе, каква казна врска нема, никој не сум сретнал што платил 50 евра казна.
Без пари ако те фатат досега беше 50 евра сега е 75 евра ако си платиш веднаш досега беше 200 денари отсега ќе биде 300 денари.
Шверцањето секогаш е поисплатливо од плаќањето на карти.

па да де,ааааа таман работа на лице место 75 евра :vozbud:

Народов вади пари од картици за храна да купи, а тој ќе ти бара 75 евра на лице место.

Додека сум студент не плаќам за градски превоз, па ако треба глава нека ми сечат!!!!!!!!!!!!!!

Зашто бе,тие со дундата плаќаат..Ај ти,ништо не е за џабе..

Зашто бе,тие со дундата плаќаат..Ај ти,ништо не е за џабе..

Џабе нема ни код бабе, и тоа што велиш, у право си.

ЕДИТ - 50 евра е казна, ја смалија од 75 на 50.
И за цајканите нема веќе гратис возење (ех, што ми е мило за ова:D)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom