Француска лига 1 - Ligue 1 2021/22

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.446
Поени од реакции
58.816
Монако заинтересиран за Пандев ? o_O
...според италијанските медиуми

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Moриентес,Ротен,Лудовик Жили..како вчера да беше..а на dragonsky изгледа криво му е што Монако ги скина таа сезона,та сеуште неможе да преболи :pos:
--- надополнето: 1 јуни 2013 во 14:07 ---
Монако заинтересиран за Пандев ? o_O
...според италијанските медиуми
Дај линк.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.175
Поени од реакции
8.255
Едина мана по мене е тоа што Монако е само 36.000жители, во споредба пример со Лион каде изнесува 480.000 илјади жители, па може ке им бидат празни стадионите

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.446
Поени од реакции
58.816
Moриентес,Ротен,Лудовик Жили..како вчера да беше..а на dragonsky изгледа криво му е што Монако ги скина таа сезона,та сеуште неможе да преболи :pos:
--- надополнето: 1 јуни 2013 во 14:07 ---

Дај линк.
http://www.julienews.it/notizia/sport/il-monaco-mette-gli-occhi-su-pandev/304221_sport_9.html

На многу сајтови е објавена веста
Но не ми се верува некако. Би рекол дека е само шпекулација...

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Едина мана по мене е тоа што Монако е само 36.000жители, во споредба пример со Лион каде изнесува 480.000 илјади жители, па може ке им бидат празни стадионите
Лион е над 1.2 милиона,со се предградијата.А за Монако нема да биде проблем,пошто стадионот им е 18 илјади,колку пола држава..ама за тоа има многу ниски даноци,што не е случај со Франција.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.361
Поени од реакции
12.774
ima li neso sliki, renderi od stadionot da dzirneme? :)
Stade des Lumières

Еве како би требало да изгледа,на википедија пишува дека треба да биде готов до кај 2014 и дека е вклучен во стадионите кој ке се користат за Еуро 2016 во Франција.
Стадионов би требало да собира околку 60к народ и да ги кошта околу 400м евра. Интересно е што стадионов ке биде еден од новата генереација на стадиони кој ке се грижат за енергетска ефикасност,ке имале некојси посебни рефлектори кој ке трошеле помалце струја,ке имале колектори за водата од дождеви и сл.
Исто така имале некој проблеми со добивање на дозволи за земјиштето и незнам дали е почнат со изградба оти никаде неможев да најдам слики,вајда почнат е еве каде е 2014та.
Многу екипи од Франција ке градат нови стадиони,копилето Платини си ја нареди работава за напредок на лигата,еве ги и ПСЖ и Монако сега ке прераснат во мега тимови. :)
Линк за стадионот од википедија:
http://en.wikipedia.org/wiki/New_Olympique_Lyonnais_Stadium

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.175
Поени од реакции
8.255
Наинтересно е што Француската лига ке биде подобра од Ла лига, каде што вечно се борат 2 тима за титула.;)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Stade des Lumières

...
Почнат е со градба,али затрукира,на претходната страна има слика до каде е стигнато.До нигде,само теренот е спремен,има некои натегања со Ола - претседателот на клубот и државата..околу земјиштето,екологијата и слични глупости.А и финансиската рамка не е затворена,пошто клубот треба сам да ја финансира изградбата без помош од државата.
Иначе сигурно нема да остане името -Stade des Lumieres-Стадион на светлината.Имаше најава дека ќе го добие името Allianz park или Emirati така нешто..се ќе зависи кој спонзор ќе улета.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.361
Поени од реакции
12.774
И Лил и Валенсиен имаат нови стадиони :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Па види, не би лажел ако кажам дека ептен ме погоди елиминацијата од Монако :(
Monaco bil MNOGU poise od Chelsea pred da dojdat Rusite vo klubovite... ne treskajte zeleni
И Ѕвезда била многу повеќе од пола од екипиве денеска ама сега не може да игра ни во ЛШ.
Значи зборам за последна сезона а не што се случувало пред 50 години. Не се правете фанови на Ливерпул со сила :D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

Ница - Allianz Riviera 35.600 капацитет under construction

Член од
13 март 2011
Мислења
1.939
Поени од реакции
1.930
Па види, не би лажел ако кажам дека ептен ме погоди елиминацијата од Монако :(

И Ѕвезда била многу повеќе од пола од екипиве денеска ама сега не може да игра ни во ЛШ.
Значи зборам за последна сезона а не што се случувало пред 50 години. Не се правете фанови на Ливерпул со сила :D
posledna sezona ok da, u pravo si , Monaco ustvari moze da se kaze deka se francuski Leeds :)

oficijalno - transferot na Falcao 51 milioni funti...

Kajgana Shop

На врв Bottom