Евросонг 2013 - Шведска, 14-18 мај (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Германија 21 место, Романија 13... не ми се коментира повеќе :/
Германија имаше веќе видена и според мене на моменти досадна песна, така да и не заслужуваше нешто повеќе. Барем според мене.

Македонија заврши на претпоследното 16-то место во втората полуфинална вечер.

Со освоени 28 поени, Есма и Лозано единствено беа подобро пласирани од Латвија. За Mакедонија, само соседна Албанија дала 12 поени, Бугарија и Малта дале по 5 поени, Швајцарија - 4 и Сан Марино - 2 поени.
Имаш нешто линк од овие информации?

Втор пат во животот го погодувам победникот и мојот фаворит тепа. Супер си беше песната, певлива, добар мелос, девојчето убавко (y). 19 години била ! :eek:

Злата од Украина беше перверзии .. :drk::drk:

Катастрофата која ја очекував се случи.Права среќа е што не сме и последни.
Се посрамотија и на сцената,а и потоа нашиве.Демек политика било ова она:icon_lol:.И Влатко се изрезили по полуфиналето.И за него било политика.Туку да се вратам пак на убавата музика.Заслужена победа на Данска.Ќе ми беше криво ако не победеше навистина.Се беше совршено.Девојчето си имаше песна,си сработи се какошто треба,си ја посакуваше многу победата и и се оствари.
Во финалето ме разочара романецот кој делуваше како пијан на сцената т.е за 360 степени поинаку од полуфиналето.Срамота беше а да не се фатат стиховите.Инаку Убави беа и на Германија,Норвешка и Исланд.

П.С Нека учат нашиве особено Влатко(есма е веќе стара па не и треба учење).Али лиглево нека види малку каква треба да биде песната и нека научи еднаш веќе да прави песни.Верувам дека политиката тогаш нема да ја има.Зарем Данска победи политички??????

Еве ја причината за дебаклот, да дозволеше Влатко да го штипкаат сега ќе славевме победа ,изгледа Есмич е љубоморна оти не ане ја онадуеле :pos:

http://republika.mk/?p=70899

Еве ја причината за дебаклот, да дозволеше Влатко да го штипкаат сега ќе славевме победа ,изгледа Есмич е љубоморна оти не ане ја онадуеле :pos:

http://republika.mk/?p=70899

Малку ми е смешно ова, ама жена која била номинирана за Нобелова награда за мир, ваљда под тоа се подразбира и почитување на сите права на луѓе без разлика на ориентацијата вака да зборува не и е место, секогаш сум ја гледал како една права лицемерка какви што и се ромите. :D

Малку ми е смешно ова, ама жена која била номинирана за Нобелова награда за мир, ваљда под тоа се подразбира и почитување на сите права на луѓе без разлика на ориентацијата вака да зборува не и е место, секогаш сум ја гледал како една права лицемерка какви што и се ромите. :D

И јас го имам истото чувство дека е многу покварена и дволична особа,само ако се види чија политика подржува и чиј советник е во Советот на Скопје се ти е јасно,а ова за Нобеловата награда која будала ја предложил треба да добие награда за :facepalm: ,секоја чест на кариерата ама интелектуално е ограничена ко двосед

Се чека Евровизија 2014, да видиме што следи :)

Не дека ја бранам Есма ама искрено и вие па ептен на се што ќе прочитате верувате. Не викам дека нема шанса да е вистина ама реално глеано ова повеќе на чиста овинарска измислица-глупост делува...

Не бе оти си има концепт жената..а и карактеристичен радијски глас..мене баш ми е ок
а сега ако си е по спортот..:icon_mrgr:

лоша водителка е - нема дискусија. јас незнам како не го гледате тоа? пуштете било која друга телевизија во светов и ќе видите. може и на неразбирлив јазик. битна е дикцијата, изговорот, начинот... тоа го нема во маЌедонија...
дали е по спортот е ирелевантно: нејзин (приватен) живот - нејзини правила.

Јас сепак мислам дека бевме најдобри годинава на Евровизија, каква Данска ;)

Najdobri beha Srbija i Macedonija
DS_MG_2419_serbia_2ndreh.jpg

Esma-and-Lozano-Macedonia-Second-Rehearsal.jpg

:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom