Стари домашни-семејни работи

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Читам околу ракијата..
Имам и јас, само не закопано туку чувана во буре 15 години и од 40 литри сега има 14. Ставена во шишиња и мислам дека се чува за мојта свадба :D
Башка, ракија неќам ни да помирисам, така да не знам кој ќе ми ја пие :)
Јас! Пушти бар едно литро, колку за проба. 15 годишна ракија, мераци ептен. Па за останатите 13 литри ќе се договориме ;)

Он топик
Имам по дома фурка останата од прабаба ми.
И оние за на ѕид платната кои ги ставале порано, тапесерии мислам се викаат.
Јамболии, дипли, газјени ламби, од оние старите ваги за на пазар....
Ракија, нормално дека имам, закопана во двор некаде, една бочва, запечатена со восок, ама не ми кажуваат каде е :pos:
Ја чувале за моја свадба. :rolleyes: Алооооо не верувам дека ќе се најде некоја будала што ќе ме бара за жена, а и ако се најде, тешко дека јас истиот тој ќе го прифатам за маж :pos:

И најдрагото од се, кое мене ми падна во наследство од прабаба ми е сребрен привезок изработен во филигранска техника од дваесетите години на минатиот век. Е за овој привезок можам човек да убијам :) Толку многу си го сакам.

Јас! Пушти бар едно литро, колку за проба. 15 годишна ракија, мераци ептен. Па за останатите 13 литри ќе се договориме ;)
нема што да пуштам, на свадба ќе те викнам и пиј колку сакаш :)

нема што да пуштам, на свадба ќе те викнам и пиј колку сакаш :)
Е па викај тогаш. Чекам покана, така да си знаеш :)
Се надевам брзо ќе биде свадбава, не после едно 10 години хахахаха

307388_2818745685193_248208707_n.jpg
539497_2818746245207_112700176_n.jpg
стара уметничка слика ја имаме преку 70 години :)

Слика од Тито,во дневната.:свиркам:

Лаптопот ми беше единсвено чисто нешто во близина и ја накрепив на над него :)

Picture 984.jpg.Picture 983.jpg.Picture 985.jpg.после ратот

Picture 1097.jpg.Picture 1098.jpg.Picture 1099.jpg
Picture 1100.jpg Picture 1101.jpg Picture 1102.jpg
Picture 1103.jpg Picture 1104.jpg Picture 1107.jpg
произвоство незнам-можеби од нашата стаклара 1953-1955 година.
Има тема за овој сервис може повеќе таму да прочитате во Гур.кат.

Различни алкохолни пијалаци ставени во мали стаклени шишенца постари од 30 години :)

Баба ми чува милион работи што и ги донеле на свадбата :confused:, едни многу добри солинген ножици и околку 200 години старо аванче/толчник од месинг. Незнам и не сакам да знам што друго има, бидејќи знам дека 2-3 дена ќе бидам зафатен со неа. Кога ќе скине конци, ќе може поубаво да се види и со селекција да се остави нешто за дома.:X3:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom