Страничните бекови мизерија
Луиз 100 пати отиде да ја покрие левата страна на Бертранд - овој упорен како крило да игра
Воопшто не изигра слабо ни Луиз ни Ивановиќ, посебно вториот. Ми се допадна и потегот против Дабарот, а и на Луиз кон Карагер, кога Стариџ го фаулира Бертранд...
Микел одличен како и Рамирес, но Мата, Хазард и Оскар не беа нешто посебно....
Оскар само голот и имаше одлични пресекувања на нивните акции, Хазард неколку продори но недоволни за посериозна завршница од него или било кој друг. Мата многу грешки при додавањата...
Торес се трудеше но недоволно...
Уште на почетокот се знаеше дека ќе има контраверзии, уште при првиот напад предводен од Торес, кога Агер сам се „повреди“, овие ја прекинаа играта
.
Потоа Микел не го ни допира Дабарот овој паѓа како покосен и нормално свират прекршок....
За некои гнаси од играчи од Ливерпул.
Лукас - го влечи Мата му даваат жолт и му оди на Мата и му вика дека симулирал - нешто што најмногу ме нервира е кога се прави некој демек ништо немало, а цел свет го гледа....
Карагер - ГНАСА!!! требаше да биде исклучен - по вториот контакт со Торес и кога се бунеше кај Френд за прекршокот на Стариџ, а да и претходно кога се правеше наудрен дека прекршок имаше над него во шеснаесетник (мислам дека беше пред контактот со Торес и требаше да добие жолт)...
Дабарот - џабе има таков квалитет кога нема човечко ништо во него... Уште од пеналот против Гана ми стана антипатичен....
Френд мизерија од судење, ги спомнав претходно сомнителните ситуации освен гризањето на Дабарот кога требаше да биде исклучен...
И да ете го тој Стариџ којшто „не“ беше за тука, туку за друг клуб... Ете ни го нас Мозес кој е „голем“ талент „ѕвезда“ во Виган. Каков играч се испушти, со неверојатни способности...
После Мурињо, Балак и Матео, ова е најголемата грешка до сега направена од клубот...
Се радувам што прикажува такви партии Стариџ иако не игра за нас...