Колку им верувате на луѓето околу вас?

Член од
8 октомври 2009
Мислења
312
Поени од реакции
153
Никогаш во целост.... минимално скептично.. со можност за проверка ! :D

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
Колку им верувам ???????
Нималку не им верувам, на некои не се ни трудам да им верувам познавајќи ги какви се во суштина...

Член од
30 март 2010
Мислења
88
Поени од реакции
212
Со оглед на тоа што безброј пати ми ја изневериле довербата, и тоа најблиските, сега сум тотален параноик и не верувам на никој.
Пред да кажам нешто размислувам 2 пати, и стекнав некоја навика да ги проценувам луѓето, да си правам во главата нивни профили за тоа какви личности се.:icon_lol:

Marx

Just Do What You Want And Be Happy !
Член од
4 ноември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
8
Само на мојата мајка и татко им верувам на други никако

chipicaoo

unknown
Член од
11 септември 2011
Мислења
763
Поени од реакции
873
vo nikogo ne veruvam i na nikogo ne se doveruvam bidejki zivotot me naucil da nemam doverba vo lugje duri ni na moite doma i sekogas gi analiziram ludjeto odnapred

Член од
30 декември 2012
Мислења
173
Поени од реакции
331
На некои другари можам стално да се доверам и имам во нив доверба која е стекната со тек на време, се покажале фер спрема мене и јас спрема нив па можам да сум отворен за било која тема.

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.363
Поени од реакции
1.831
ne veruvam na nikogo site lazat malku ili poise site lazat!!!

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.026
Поени од реакции
36.807
Луѓето околу нас е малце широк поим ама оние што стварно ми се блиски знам дека можам да им го свртам грбот и да не ми забијат нож.

Порано не можев да го кажам истово ама коа ќе го најдеш правото друштво тогаш немаш гајле.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Па јас обично на сите кои ги знам им давам шанса да се покажат кои се и какви се. Ама ретко кој од сите луѓе ја заслужил мојата доверба. Така да, ретки се тие на кои им верувам...

Член од
24 март 2013
Мислења
64
Поени од реакции
61
Им верувам на сите луѓе, и на најситната лага шо ќе ми ја кажат... Но длабоко некаде во мене знам дека сето тоа е една голема лага и маска... Во денешно време, каде што се е од корист, од човекот што најмалку очекуеш, од човекот што најмногу си му верувал, ете, баш тој може да ти го забие ножот в грб, па ти види како ќе се справиш со тоа... Значи... Им верувам на сите луѓе, нарочито тие околу мене, и верувам дека верувањето во нив е најголемата грешка што може чоек да ја стори во животот... :)

Keepitreal

И сега ?....
Член од
18 септември 2012
Мислења
386
Поени од реакции
371
Не директно на мене, но околината ме научи и ми даде милион причини да не верувам на никого па ни на самиот себе. Никој од нас не може да живее без доверба да, но што кога те сече оној на кој си верувал најповеќе ?
Сурово е но тоа е тоа . Јас се држам до тоа да верувам и верувам на оние кои јас мислам дека треба, за кога еден ден ќе ме рокнат во грб да знам дека самиот ЈАС сум се заебал а не некој друг, барем така ми е полесно .
И да се надополнам, верувам на многу малце а и стално во тоа верување постојат некои 20% 30% резерва за секој случај.

Kajgana Shop

На врв Bottom