Путин со указ им забрани на политичарите да имаат имот во странство

• Креатор на темата Креатор на темата Атомската мравка
  • Време на започнување Време на започнување
А

Атомската мравка

Гостин
Рускиот претседател Владимир Путин донесе указ сo кој им нареди на сите руски политичари да ги затворат своите сметки во странските банки и да го продадат имотот, кој го поседуваат надвор од Русија. Тој им даде рок до 1 јуни – во спротивно - доколку одбијат да го сторат тоа, ќе треба да ги напуштат функциите.

Наредбата се однесува на сите функционери од градската до федералната власт.

Веста ја објавуваат црногорските медиуми , кои потсетуваат дека 57 илјади квадрати земјиште во Црна гора, купиле двајца руски пратеници, во Будва земја купил претседателот на државната дума, а во Тиват директори на јавни претпријатија и амбасадори.

Е ова е лидер :cuc:

А тоа тој што гарант има имот во странство мање-више нели :)

Кога си највисок , имаш најголеми топки, никој не ти може ништо :) . Кога ќе паднеш скала - две подоле , е тогаш си го наебал :D Тогаш сите што те имале намерачено док си бил најгоре, сега на нос тоа ќе ти го истурат.

Нека ми даде мене 2-3 мандата да можам без проблем да си купувам хектари во Црна Гора па после сам ќе си ја напуштам функцијата не мора он да ми каже. Ова ме потсеќа на ''херојската'' изјава на Гвујо кога оваа оркава од ДУИ Кичево вадеше слики со калашников и кога нашиов го заќуте со-Ако не му чини да си оди во Албанија. Сиротиот се посра од страв.

Нека ми даде мене 2-3 мандата да можам без проблем да си купувам хектари во Црна Гора па после сам ќе си ја напуштам функцијата не мора он да ми каже. Ова ме потсеќа на ''херојската'' изјава на Гвујо кога оваа оркава од ДУИ Кичево вадеше слики со калашников и кога нашиов го заќуте со-Ако не му чини да си оди во Албанија. Сиротиот се посра од страв.
Кој се посра?

дај бре не се занесувајте... нема да купи на негово име ќе префрли на име на фирма. зар сеуште не сте научиле дека не е битно кој е газдата битно е да го контролираш имотот. смешки, глумење патриотизам. нека направи услови да неќат да инвестираат надвор е тоа е ЛИДЕР

А тоа тој што гарант има имот во странство мање-више нели :)

Дали има е знак прашање може само да предпоставуваме битно ете забранил, ако најдат докази некој дека стварно има тогаш ќе биде интересно вака џабе шпекулираме..

Алчноста за пари не познава граници и да ти дадат 2-3 мандати пак ќе сакаш повеќе и нема да се откажеш, друга работа Путин води добра политика и овие реформи ги спроведува етапно пополека зошто ако се спроведат сите наеднаш би настанал хаос. Првен направи пресметка со олигарсите сега еве и го стега “ременот“ на државните функционери, доста паметен потег..

Дали има е знак прашање може само да предпоставуваме битно ете забранил, ако најдат докази некој дека стварно има тогаш ќе биде интересно вака џабе шпекулираме..

Алчноста за пари не познава граници и да ти дадат 2-3 мандати пак ќе сакаш повеќе и нема да се откажеш, друга работа Путин води добра политика и овие реформи ги спроведува етапно пополека зошто ако се спроведат сите наеднаш би настанал хаос. Првен направи пресметка со олигарсите сега еве и го стега “ременот“ на државните функционери, доста паметен потег..

За да може да си постави апсолутистичка власт и да си ги донесе своите олигарси да хараат. Затоа Хордоковски е во затвор а со Абрамович е на бацка, иако ништо чудно гзот на овој вториов да е многу попосран од оној на првиот. Тоа прва работа.
Втора работа, ова е тапшање по рамо. Место да ги обеси на плоштад за криминал он им забранува имот во странство да имаат. Јак курац. Демек работава момци, дај бре малце усул да му ебам мајката со тоа апашлукот, ебаајте дома колку сакате, не надвор ем комшииве да гледаат ем народот да се буди. Ај сега ја морам јак муж да бидам па ќе ве опоменам, ама не ме терајте ко Хордковски да завршите. И после голи цицки ќе ме напаѓале, па ќе ме напаѓаат, ради вас неспосбен и апаш и јас делувам.

Кога си највисок , имаш најголеми топки, никој не ти може ништо :) . Кога ќе паднеш скала - две подоле , е тогаш си го наебал :D Тогаш сите што те имале намерачено док си бил најгоре, сега на нос тоа ќе ти го истурат.
тешко дека сам ќе падне :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom