После не било точно за србите, ово оно..
leandra,
AnFem читајте, пумава од уса си дојде, ништо не донесе, за србин И брак ја интересира, иако е против брак in general.
Елаборирај инаку, што поточно прашуваш? Вака хипотетички ќе кажам јас сум србин, гајле ми е дали православен дали хаџамославен, си ја сакам, си ја женам. Воглавно, и така функционираат мешаните бракови, еден не му е толку битна религијата или националната припадност па се откажува, попушта, компромисира(?) w/e, you name it. Ако и двајцата се убедливо религиозни и исперени мозоци да се чукаат во гради поради некоја погрешно канализирана националност пакувана како патриотизам или верба, никогаш нема ни да стигнат до брак, hence никогаш потреба од прашањево.
ЛОЛ. Прашањето си има и потпрашање, а ти ми распиуваш.
Немам јас ништо со Срби него, друг ми е муабетот.
Ука бука ако е тој Турчин, африканец... Не е проблем ако е Србин.
Епа, и Турчинот и Србинот не се Македонци. Друга нација се.
Потоа, ок е Србинот, ама Турчинот е муслиман. Јебига, СПЦ не ја признава МПЦ. Ништо од бизнисот.
Африканецот е црн... нели.
Потоа, ок е Германец, кришчанин бил. Последен пат кога проверив, католичката и православната црква не се љубеа нешто најмногу.
Некои одат дотаму, што мислат и дека Евреите се христијани
Муабетот е, луѓето трескаат глупости, и тоа тешки глупости, србите им се ок, турците не им се, овој им е океј, тој не им е.
Секој нека си гледа во свој двор.
Ако сакам со црнчуга ќе бидам што себеси се декларира како јеховин сведок.
Моја работа. Мој избор.
Сите fuck off.
--- надополнето: 21 март 2013 во 03:27 ---
P.S.
Јас можам да бидам со некој од било која националност, се додека децата што ќе ги родам ќе бидат Македонци, а религија во бракот нема да постои.
Значи некој што не му е битна неговата национална припадност за да биде испочитувана мојата, и некој што е атеист.
Не прифаќам никакво религиозно замарање. Околу националноста можам да преговарам. Околу религијата не.