Секс/врска/брак со партнери од различна религија/националност

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Никако не сум ЗА месани бракови,ни за врска ниту за брак,тоа си носи свои последици понатака во зивотот...или цитам тука едното дете се предодредило муслиман другото католик дрн дрн ,.... глупости или мења вера во има на љубовта....страшно

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Верата е наметната,љубовта е природна состојба на секое човечко битие.Тоа што за тебе има вредност,за некој не вреди ни пет пари.
Па затоа и има различни видувањаи размислувања за нештата,за некој нешто е добро за некој истото е лошо

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Тетовец вчера вечерта си ја убил ќерката, па се самоубил, соопштуваат од СВР Тетово.

Педесет и едногодишниот Ќ.Б. вечерта околу 19 часот ја застрелал својата дваесет и седумгодишна ќерка поради љубовна врска којашто тој не ја прифаќал, па потоа се самоубил. Убиството и самоубиството го извршил со пиштол што го поседувал со дозвола во нивниот дом во приградската тетовска населба Мала Речица.
Според првичните информации, двајцата работеле во странство, ќерката пристигнала дома пред неколку денови, а таткото денеска.
На местото на трагедијата се врши увид и се работи на откривање на причините.
Прашање за 1.05 коефициент...Дали на Ќатип Бериша му прекипило оти ќерка му се гледа со каури?

A

AnFem

Гостин
Тетовец вчера вечерта си ја убил ќерката, па се самоубил, соопштуваат од СВР Тетово.

Педесет и едногодишниот Ќ.Б. вечерта околу 19 часот ја застрелал својата дваесет и седумгодишна ќерка поради љубовна врска којашто тој не ја прифаќал, па потоа се самоубил. Убиството и самоубиството го извршил со пиштол што го поседувал со дозвола во нивниот дом во приградската тетовска населба Мала Речица.
Според првичните информации, двајцата работеле во странство, ќерката пристигнала дома пред неколку денови, а таткото денеска.
На местото на трагедијата се врши увид и се работи на откривање на причините.
Прашање за 1.05 коефициент...Дали на Ќатип Бериша му прекипило оти ќерка му се гледа со каури?
Добро е што се застрелал. Инаку ќе ни го дишел слаткиот воздух..

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
Па затоа и има различни видувањаи размислувања за нештата,за некој нешто е добро за некој истото е лошо
Едно прашање, што мислиш за врска и брак меѓу Македонка и Србин? Двајцата православни.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
За сите што мислите дека врски/бракови меѓу лица од различна вера или националност не успеваат би ви препорачал да пораснете, за првпат во животот да прочитате некоја книга и да сфатите дека 1850-та помина пред век ипол, проверете си ги календарчињата. Најискрено.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.642
Поени од реакции
34.057
Едно прашање, што мислиш за врска и брак меѓу Македонка и Србин? Двајцата православни.
После не било точно за србите, ово оно.. leandra, AnFem читајте, пумава од уса си дојде, ништо не донесе, за србин И брак ја интересира, иако е против брак in general. :icon_lol:

Елаборирај инаку, што поточно прашуваш? Вака хипотетички ќе кажам јас сум србин, гајле ми е дали православен дали хаџамославен, си ја сакам, си ја женам. Воглавно, и така функционираат мешаните бракови, еден не му е толку битна религијата или националната припадност па се откажува, попушта, компромисира(?) w/e, you name it. Ако и двајцата се убедливо религиозни и исперени мозоци да се чукаат во гради поради некоја погрешно канализирана националност пакувана како патриотизам или верба, никогаш нема ни да стигнат до брак, hence никогаш потреба од прашањево.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
После не било точно за србите, ово оно.. leandra, AnFem читајте, пумава од уса си дојде, ништо не донесе, за србин И брак ја интересира, иако е против брак in general. :icon_lol:

Елаборирај инаку, што поточно прашуваш? Вака хипотетички ќе кажам јас сум србин, гајле ми е дали православен дали хаџамославен, си ја сакам, си ја женам. Воглавно, и така функционираат мешаните бракови, еден не му е толку битна религијата или националната припадност па се откажува, попушта, компромисира(?) w/e, you name it. Ако и двајцата се убедливо религиозни и исперени мозоци да се чукаат во гради поради некоја погрешно канализирана националност пакувана како патриотизам или верба, никогаш нема ни да стигнат до брак, hence никогаш потреба од прашањево.
ЛОЛ. Прашањето си има и потпрашање, а ти ми распиуваш.
Немам јас ништо со Срби него, друг ми е муабетот.

Ука бука ако е тој Турчин, африканец... Не е проблем ако е Србин.

Епа, и Турчинот и Србинот не се Македонци. Друга нација се.

Потоа, ок е Србинот, ама Турчинот е муслиман. Јебига, СПЦ не ја признава МПЦ. Ништо од бизнисот.

Африканецот е црн... нели.

Потоа, ок е Германец, кришчанин бил. Последен пат кога проверив, католичката и православната црква не се љубеа нешто најмногу.

Некои одат дотаму, што мислат и дека Евреите се христијани :facepalm:

Муабетот е, луѓето трескаат глупости, и тоа тешки глупости, србите им се ок, турците не им се, овој им е океј, тој не им е.
Секој нека си гледа во свој двор.

Ако сакам со црнчуга ќе бидам што себеси се декларира како јеховин сведок.
Моја работа. Мој избор.
Сите fuck off.
--- надополнето: 21 март 2013 во 03:27 ---
P.S.
Јас можам да бидам со некој од било која националност, се додека децата што ќе ги родам ќе бидат Македонци, а религија во бракот нема да постои.
Значи некој што не му е битна неговата национална припадност за да биде испочитувана мојата, и некој што е атеист.
Не прифаќам никакво религиозно замарање. Околу националноста можам да преговарам. Околу религијата не.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.642
Поени од реакции
34.057
Македонци! Пуме, уште те држи вмровското! Помина кампањата за деца, сега градиме! Дела!
На место муабет инаку, пропатно ако не те мрзи, објасни зашо вака незачнати ги осудуваш, може некој Арап ќе се погоди, со нафта да си играат, па коа ќе ти дојдат цели извалкани слаткички црнички со мерак да ги миеш, ама стриктно со флаширана, дека ионака натаму идеме, во земјава нели и водата е штетна за пиење.

Друго чисто ме занимаше, да те чепнам како еманципирана девојка од семејство пуно жени, зошто безразлика на верата, девојката со промена на нејзината полесно е прифаќана во семејството и верата на машкото, додека пак машкото и со пуно волја и желба за промена и све! за девојка е уште табу да земе дома маж од чужда вера? Се разбира секако, ако во меѓувреме не попие куршум како погоре примерот.

И како трето Пуме, кога на прво место не треба да постои прашањето, зошто кога и двајцата сме вака модерни и разбирливи, баш ние дискутираме? Лека ноќ Пуме.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817
1. Хах, пак тие куршуми? Досадно е веќе.

2. Јас дома никој не носам, ниту одам кај некого дома. Не знам за другите, а и да ти кажам, не ме интересира. Националност немам желба да променам, а вера немам.

3. Дискутираме зошто ти се замеша кај што не требаше.
Девојчето фино лепо ќе речеше оти Србин е ок, а со тоа ќе беше контрадикторна на својата прва констатација.

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Па не е исто.Пума ти ги мешаш работите.

Турчинот е друга нација но и друга религија.
Србинот е друга нација но иста религија,без разлика дали црквата се признава како самостојна или ја сметаат за своја.Тоа во очите на верник не игра никаква улога.

Според мене не е толку проблем нацијата туку верата,кога се во прашање верници.
Христијани со христијани,муслимани со муслимани.
Католиците и православните имаат иста основа,исти празници,исто учење,какво несакање?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484

Србинот е друга нација но иста религија,без разлика дали црквата се признава како самостојна или ја сметаат за своја.Тоа во очите на верник не игра никаква улога.

Католиците и православните имаат иста основа,исти празници,исто учење,какво несакање?
Со ова сакаш да кажеш дека православен од Етиопија или пак во духот на „добрососедството“ православен од Грција би бил подобро прифатен од атеист или католик од Македонија?
Знам дека оние кои вистински живеат по начелата на православната вера во зборовите љуби го ближниот можат да го препознаат само зборот љуби а не и зборот вера. А оние кои и покрај тоа што зборот вера не постои во таа реченица истиот го гледаат, ќе го пронајдат и кога несудениот е католик.

Член од
17 јули 2008
Мислења
436
Поени од реакции
273
Со ова сакаш да кажеш дека православен од Етиопија или пак во духот на „добрососедството“ православен од Грција би бил подобро прифатен од атеист или католик од Македонија?
Знам дека оние кои вистински живеат по начелата на православната вера во зборовите љуби го ближниот можат да го препознаат само зборот љуби а не и зборот вера. А оние кои и покрај тоа што зборот вера не постои во таа реченица истиот го гледаат, ќе го пронајдат и кога несудениот е католик.
Не!
За мене суштинска разлика измеѓу католик и православен не постои бидејки основата е иста, христијанска.
Додека разлика постои кога се мешаат христијанска и муслиманска вера.
Во мојата куќа се слават христијански православни и католички празници и воопшто не е никаков проблем.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.817

1. Ма немој, нели муабетот е да не се мешаат националности и религии?
2. Македонецот и Србинот лично може да не го чувствуваат раздорот, но таков постои и СПЦ и прави голема штета на МПЦ.
3. И да, ако не знаеш, провери колку католицизмот и православието се сакаат. Не се разделија од љубов.
Ама прогуглај, ќе сфатиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom