Steam: Официјална дискусија

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Мене само едно не ми е јасно за ова
Значи ако го реисталирам мојот windows и кога ќе ставам нов тогаш ќе ги снема игрите кој сум ги купил или ќе си останат во мојот account?
Како можам да ги вратам ако ги снема ?

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Мене само едно не ми е јасно за ова
Значи ако го реисталирам мојот windows и кога ќе ставам нов тогаш ќе ги снема игрите кој сум ги купил или ќе си останат во мојот account?
Како можам да ги вратам ако ги снема ?
Ќе ти останат на стим акаунтот и после ќе си ги инсталираш.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
кој педери се овие од стим, вчера направив трансакција за игра и ми ја наплатија 2 пати ... на сметката на банката стои трансакција 2 пати за иста работа а на самиот стим стои единечна трансакција .

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
кој педери се овие од стим, вчера направив трансакција за игра и ми ја наплатија 2 пати ... на сметката на банката стои трансакција 2 пати за иста работа а на самиот стим стои единечна трансакција .
Види да не си направил трансакцина на Steam Wallet, игрите не ги купуваш директно туку ставаш кредит на Steam Wallet па од таму си земаш што сакаш. 99.9% сум сигурен дека е твоја грешка. Провери си дали имаш кеш на Steam wallet.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.879
Поени од реакции
21.807
Види да не си направил трансакцина на Steam Wallet, игрите не ги купуваш директно туку ставаш кредит на Steam Wallet па од таму си земаш што сакаш. 99.9% сум сигурен дека е твоја грешка. Провери си дали имаш кеш на Steam wallet.
не немам на wallet и не се купуваат игри како што објаснуваш, играта директно ја купив и да , не купувам прв пат па да направам банална грешка како што посочи. Откако се направи processing transaction ми стигнаа две пораки во случајов од тутунска банка дека сум направил успешна трансакција за иста игра 2 пати а на account details ми стои дека имам направено една трансакција ...

Член од
21 мај 2010
Мислења
70
Поени од реакции
29
Луѓе што е финтата со дота 2 ??
глеам по фб им праќаат како гифт
има ли некој што може и мене да ми прати

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Луѓе што е финтата со дота 2 ??
глеам по фб им праќаат како гифт
има ли некој што може и мене да ми прати
Не сум логиран на мојот стим имам на него ќе ти пратев , на офлајн сум за да можам фм2013 да играм иначе не е проблем има тема за дота2 види таму може му останале на некој а 100% ќе има некој дека мене ми стигнаа 17 инвајти .:D

Член од
21 мај 2010
Мислења
70
Поени од реакции
29
Ај кога ќе се логираш ако можеш прати ми брат многу ми се игра дота 2 :)
ќе ти пратам маил на ПМ
фала однапред :)

sickjoce

Ненормален
Член од
30 јуни 2007
Мислења
1.233
Поени од реакции
338
не немам на wallet и не се купуваат игри како што објаснуваш, играта директно ја купив и да , не купувам прв пат па да направам банална грешка како што посочи. Откако се направи processing transaction ми стигнаа две пораки во случајов од тутунска банка дека сум направил успешна трансакција за иста игра 2 пати а на account details ми стои дека имам направено една трансакција ...

Почекај ден два да поминат резервираните средства со реализирани, ако и понатаму има проблем обрати се до НЛБ да ти потврдат дека се две трансакции по потоа до Valve. Нема да е проблем разбирливи се лугето.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.705
Поени од реакции
34.247
Moze nekoj da mi kaze kolku cini Dark Souls na steam? Mene mi vadi portokaloviov eror, kako da ne e dostapna za mojata zemja.
Ja vidov na fb 50 off imase. Mislam deka do ponedelnik trae, sakam da ja zeam.
Ne ja najdov ni so search, ni vo specials, nikade. A vo momentov I netov mi e zbunet nesto. :/

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.165
Поени од реакции
6.046
Moze nekoj da mi kaze kolku cini Dark Souls na steam? Mene mi vadi portokaloviov eror, kako da ne e dostapna za mojata zemja.
Ne ja najdov ni so search, ni vo specials, nikade. A vo momentov I netov mi e zbunet nesto. :/
Не ми ја дава у search, region locked е.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
GFWL игрите не се достапни преку Steam во нашиот регион (Europe 2). Можеш да начекаш стим клуч на попуст на Амазон (моментално не е на попуст ама може да биде во иднина) http://www.amazon.com/Dark-Souls-Prepare-Edition-Online/dp/B00917DBUE

Откога ќе ја купиш ќе си наместиш USA како држава во Games for Windows Live профилот

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Продавам Steam acc, сите заинтересирани ПП.

Kajgana Shop

На врв Bottom