Зошто Кувајт е најдобар за живот

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Значи наскоро САД ќе им иде у Кувајт- демократија да спроведува:pos:
но-мислам дека само Либија им остана
Абе и Либија беше ваква пред да дојдат делителите на правдата а.к.а. САД :D

Како и да е начинот на живот не ми се допаѓа, џабе се тие пари кога нема на што да ги трошиш. Едино да се отиде неколку години на макотрпна добро платена работа, секако подбра солуција отколку во Авганистнан изложен под големи радиации.

Што оти ке заработиш пари кога нема кај да ги потрошиш...Имам нешто наслушнато дека само до 12 се искача ништо после тоа не работи, нокни клубови такви работи воопшто не ни постојат.

Привремена работа е убава опција, после тоа на вракање, поминуваш од Син Сити и ги пичкараш парите што си ги заработил :icon_lol:

ОК
дајте податоци за нив
еве ја за Кувајт нешто најдов ;)

Па горе-доле исти кур е.И во Либија беше исто така.Имаше некои делови од текстот и таму што се применуваа,како бесплатно здравство,бесплатно образование.Разни начини на помош и однак то.Имаше текст и за Либија,ме мрзи да барам.Мана им е на сите арапски држави што нема жени и алкохол.

Кувајт,Емирати,Катар ,Бахреин бивши Ангилиски колонии сега земји контролирани од САД.

Заради Кувајт кој 1991 беше окупиран од Ирак Сад ја почна војната во заливот Буш стариот го ослободи Кувајт а син му го доврши на Садам односно и го окупира Ирак.

Британската империја пред 80-90 години ги откри изворите на нафра и си направи држави таму.

Интересно на пример Емиратите во 1963 имале 95 000 жители денес има 8 милиони жители.Кувајт од 150 000 сега околу 3 милиони жители.
Каков бум направи нафтата таму.

па ај што чекаме ние.....куферите спремајте ги алооооооооо

200 долари таму ти се пари за храна за една недела за 8-члено семејство - а не за семки

food04.jpg

63.63 dinar или $221.45

За Дубаи мислев.

519x367.jpg

Кувајт - е една од најбогатите земји во светот. Огромните нафтени извори им дозволуваат да живеат екстра.Места за трошење пари тука и нема .Вкупното население е 3.5 милиони , а само 1 ооо. ооо се граѓани на Кувајт - и меѓу тој златен милион се распределуваат нафтените доходи. На пример:

На свадба младоженците добиваат од државта подарок од 250 000$ .
Платата на докторите или учителите е 15 000$ ( а тука мора да се напомене и тоа дека местните доктори не работат било што - туку се само на раководни места ).
За нивното население земјата е без пари - исто така кредит од 250 000$ можно е да се добие со 0% камата .Половина од кредитот после 5-10 години им го опростуваат :eek: .
Здравството и образованието се безплатни.
Ако сака некој да студира надвор - во странство државата го плаќа патот , факултетот и плус му дава стипендија од 2000$.
Ако некој жител се разболи и не можат да го излекуваат тамошните лекари - државата го плаќа лекувањето во странство по избор на болниот како и сите трошоци за неговите придружници.(роднини)
За секое дете се добива 200$,и тоа се’ додека детето не наполни 26 години ..:pos:
разведена жена добива 1400$ месечно се’ додека не најде работа..
Минималната пензија во Кувајт е 3000$:eek:
Во 2007 државата им опрости на граѓаните кредити во висина од 1 милијарда долари
Понекогаш им даваат пари и за ништо :pos: , например во чест на 50-годишнината од независноста сите добиле по 3 500$
Минатата година сите цела година добивале бесплатни продукти ( ориз, масло, кокошки.... )
Секој месец имаат и додатоци на плата пример: Магистер - 700$, доктор - 1400$
Еднократна премија за пензионирање добиваат учителите - плата во висина на 18 месеци .
мажите се пензионираат со 30 години стаж , а жените со 25 години.
Бонуси имаат многи, така да еден вработен на платата добива плус 50% во вид на бонуси.
70% од населениет се дојденци - гастербајтери, кои го опслужуваат оној "златен милион".
се ова си е супер и никој не може да го одрече тоа но најверојатно вака ке биде се додека владеат тие сеа што се на власт ако дојде друг ке се смени како и секогаш исто секаде се случува земете го примерот на гадафи неговите грагани имаа многу поволности но од кога него го нема све се смени
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 02:17 ---
Не знам баш за тоа...Поработив некое време и можам да кажам со сигурност дека е едно од најгадните места каде што стапнала мојава нога.
Излегуваш од канцеларија на цигара и те маваат 50 степени со огромна влажност на воздух и влегуваш утоп внатре.
Еве види како изгледа песочна бура. Ах да, тогаш е малку поладно.

ова ко ке го видиш, мислиш крај на свет дошол

Значи наскоро САД ќе им иде у Кувајт- демократија да спроведува:pos:
но-мислам дека само Либија им остана
Кувајт веќе има неколку амерички бази од 90тите. Нема потреба од демократија таму.

Џабе имаат многу пари, кога скоро се им е забрането, овие не можат ни пиво да пијаат а не пак друо нешто. Јас не би живеел ваму, па и милиони да ми даваат.

Windfucker

Kako uspea da doguras do tamu. Daj kazi sto kako za nas interesiranite :)
Работев за една компанија на друго место кои имаа фатено малку работа и во Кувајт. Го заменував еден колега кој беше на боледување.
Инаку не знам како да најдиш работа таму, пробај на Gulf Talent страницата да видиш дали има нешто како за тебе.
За сите што мислат дека се заработува кој знае колку да кажам дека и таму неквалификуваната работна сила (Индијци, Пакистанци, Филипинци, Шри Ланка) работат за мизерна сума по ресторани и градилишта за 500-600 долари месечно.
Освен ако не си некој со поголеми квалификации, или пак имаш некое искуство во одредено поле каде што е дефицитарно, во спротивно никој не се замара на обичен крампач да му посредува за виза, плаќа авионски летови и сл. кога до него има Индиец кој ќе се снајде подобро од тебе со казмата во рака.

За еден џоинт на бесилка, ебате законите. Милион да ми даваат не идам во ваква земја да живеам, ќе ме убијат уште првата недела :icon_lol:
Ова во Кувајт не те потсеќа на приказната за еденската градина ? Имаш се и сешто, дури повеќе од што ти треба, све што сакаш можеш да користиш освен една работа - порок. Јебига тоа е забранетото овошје таму, џоинт и алкохол. За кока не ни слушнале . :pos:
Јас не сум по лесните дроги, ама не би идел да живеам. Забранетото овошје за мене ќе биде свинско месо. Не бе , јебем ти живот без свинско и алкохол. :vozbud:

Сакам да оженам некоја Кувајчанка.
Ќе ожениш, ама ќе треба да се сечеш прво и да те отвори оџа. :D

Заеби ти пари без свињетина и без ракија. Тоа не е живот, тоа е мачење.
Факеру и Дарк лејди, а што храна јадат тие, што зачини користат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom