Создаден материјал кој би ги направил војниците невидливи

• Креатор на темата Креатор на темата Son Of Sparta
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го поддржувате овој изум?

• Да

Гласови: 32 47,8%
  • Не

Гласови: 35 52,2%

• Вкупно гласачи
    67
Како технолошки напредок го подржувам, но целите за кои главно ќе се применува не ги подржувам.. Слично е и со нуклеарните програми. Тоа е достигнување за восхит. Ама целта во која е искористено тоа знаење е запрепастувачка.

Хах....абе иди бегај....ако било вистина немало да објавуваат дека американската војска ќе нарачува одела....туку после 10години ќе објавеа дека американската војска користела невидливи одела од Канадска компанија.

Стратешки погрешно,недозволиво за компанија од таков калибар....така да веста е fake.

Одлично ќе се убиваат повеќе луѓе, да не ќе напраат лек за некоја болест? Маме им ебам.
Не ми се веруе дури 50% од членовите го подржуваат изумов...:facepalm:
Друже изумов е алатка тој не убива никого, а и намената не му е за убивање.
Ако гледаш така на работите и нож и автомобил и еден куп други работи во секојдневието убиваат луѓе зарем треба се да се да уништиме и да се вратиме во камено време.(Не дека со шилест камен не можеш да убиеш човек :pos: ама сепак човек убива човек, а не алатката...)
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 10:03 ---
Како технолошки напредок го подржувам, но целите за кои главно ќе се применува не ги подржувам.. Слично е и со нуклеарните програми. Тоа е достигнување за восхит. Ама целта во која е искористено тоа знаење е запрепастувачка.
Епа се изгореа еднаш(т.е двапати) и сега само во мирољубиви цели се користи.
Откога ќе помине некое време во заборав ќе видиме дали ќе ја повторат грешката(да се надеваме нема)

Одлично ќе се убиваат повеќе луѓе, да не ќе напраат лек за некоја болест? Маме им ебам.
Не ми се веруе дури 50% од членовите го подржуваат изумов...:facepalm:
Убаф напредок, ама не треба да се користи за лоши цели.
офтопик
намерно не се направени лекови за „неизлечливите“ болести за да се контролира популацијата на земјата.

Друже изумов е алатка тој не убива никого, а и намената не му е за убивање.
Ако гледаш така на работите и нож и автомобил и еден куп други работи во секојдневието убиваат луѓе зарем треба се да се да уништиме и да се вратиме во камено време.(Не дека со шилест камен не можеш да убиеш човек :pos: ама сепак човек убива човек, а не алатката...)
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 10:03 ---

Епа се изгореа еднаш(т.е двапати) и сега само во мирољубиви цели се користи.
Откога ќе помине некое време во заборав ќе видиме дали ќе ја повторат грешката(да се надеваме нема)

Аи ама наивни сте не заебаај, не е вајда изумов измислен за да видиш жена ти дали те вара, се покриваш со воа и чекаш да се појави љубовникот...Мислам тоа што го зборуваш нема блага веза, прочитај го насловот на темата вика "војниците" а целта на војниците шо е?
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 11:41 ---
Убаф напредок, ама не треба да се користи за лоши цели.
офтопик
намерно не се направени лекови за „неизлечливите“ болести за да се контролира популацијата на земјата.

Аха да, го заболе ку*** светот за популацијата, ние глобално затоплување имаме што ќе изумреме сите па никој не реагира они ќе се замараат со популацијата.

само што овој изум,веднаш ќе дојде и до арамиите,
кои и ќе го почесто употребуваат,и секој ден на вести ќе има,
невидливи арамии од банка однесоа 2 мил. долари.
Или невидливи арамии ја ограбија палатата на ХХХХ.
А што пак и полицијата стане невидлива,што прајме тогаш.
Па нормално ова нема да оди само кај армијата...или на почетокот само кај армијата потоа се шири знајш како е. :)

Аи ама наивни сте не заебаај, не е вајда изумов измислен за да видиш жена ти дали те вара, се покриваш со воа и чекаш да се појави љубовникот...Мислам тоа што го зборуваш нема блага веза, прочитај го насловот на темата вика "војниците" а целта на војниците шо е?
Целта на војската е заштита од терористички напади или од било каква друга закана по животот на граѓаните на една држава и нејзината територијална определба,а ова е уште еден ефикасен начин за спроведување на таа акција.

Целта на војската е заштита од терористички напади или од било каква друга закана по животот на граѓаните на една држава и нејзината територијална определба,а ова е уште еден ефикасен начин за спроведување на таа акција.

Yea right...Што ќе се случи доколку изумов падне во рацете на терористите?????

Да, сигурен сум дека ова ќе се продава на Бит Пазар, и ќе го купуваат деца кои сакаат да се шверцаат во ЈСП..

Брат, коментаров ти е тапа, науката е широка сфера со многу полиња, тоа ти е исто као да кажеш ниедна професија не треба да постои, сите лек за рак и сида да бараат. Мислам, нема смисла.

3351434052_4621504fa2.jpg

:)

Yea right...Што ќе се случи доколку изумов падне во рацете на терористите?????
Е сега тоа ти е исто како да прашуваш што ако жена ми замине за друг,што е многу веројатно да се случи.Но и во тој случај доколку проектот замине во рацете на терористите,јас сум сигурен дека изумителите на проектот ќе измислат технологија за лесна идентификација на тие што ја носат таа опрема,што значи дека државата односно армијата секогаш ќе бидат еден чекор понапред од непријателот што е многу битно.

Е сега тоа ти е исто како да прашуваш што ако жена ми замине за друг,што е многу веројатно да се случи.Но и во тој случај доколку проектот замине во рацете на терористите,јас сум сигурен дека изумителите на проектот ќе измислат технологија за лесна идентификација на тие што ја носат таа опрема,што значи дека државата односно армијата секогаш ќе бидат еден чекор понапред од непријателот што е многу битно.

А да бе така е воа, божем игра е па ќе ја надоградуваш, за да го направиш воа треба да имаш резервен план ако се случи обратно од тоа што си го очекувал, значи треба пред да се пушти ова во употреба да се измисли направа за идентификација на истото, доколку тргне наопаку или дојде во други раце.

Интересно воа, се покриваш и како Хари Потер си, им влегуваш кај сакаш им местиш бомба си испаѓаш, чим денски неможат да те видат не па навечер, ќе си играш ко GTA со светов...
Не се ветрејте воа не е нешто што може да се контролира.

А да бе така е воа, божем игра е па ќе ја надоградуваш, за да го направиш воа треба да имаш резервен план ако се случи обратно од тоа што си го очекувал, значи треба пред да се пушти ова во употреба да се измисли направа за идентификација на истото, доколку тргне наопаку или дојде во други раце.
Па вероватно тие си имаат свој bakup план,кој подразбира преземање на сите заштитни мерки вклучувајќи ја и таа за идентификација,што ја посочив само како чист пример од многуте примери за заштита.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom