Нанометали

• Креатор на темата Креатор на темата Nupser
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
8 февруари 2012
Мислења
83
Поени од реакции
3
Здраво..
Се пријавив на еден училишен натпревар по наноматријали на темата нанометали.. Дали некој знае нешто повеќе за нанометалите да ми помогне,бидеејќи тоа е широка тема а јас имам премалку информации.Имам рок до 4 Февруари да направам документ во pdf форма..
Благодарам однапред

Здраво..
Се пријавив на еден училишен натпревар по наноматријали на темата нанометали.. Дали некој знае нешто повеќе за нанометалите да ми помогне,бидеејќи тоа е широка тема а јас имам премалку информации.Имам рок до 4 Февруари да направам документ во pdf форма..
Благодарам однапред
Како се пријави за тоа? Знаеш колку широка тема е тоа? Инаку 2-ра година си претпоставувам?

Let me get this straight.
Се пријави на натпревар - а врска си немаш.
И сеа сакаш ние да победиме место тебе?
хаха не.. мислев ако некој нешто знае повеке да сподели. Г-дин Гоогле знае се.. тој ке помогне ;)
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 03:12 ---
Како се пријави за тоа? Знаеш колку широка тема е тоа? Инаку 2-ра година си претпоставувам?
Епа баш затоа оти е широка темата се надевав дека некој ке ми помогне ке ми даде некој конкретен правец , да знам што да барам оти на темава нема крај.. податоци колку сакаш.. а мислам документот треба да се состои мах 10стр

хаха не.. мислев ако некој нешто знае повеке да сподели. Г-дин Гоогле знае се.. тој ке помогне ;)
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 03:12 ---

Епа баш затоа оти е широка темата се надевав дека некој ке ми помогне ке ми даде некој конкретен правец , да знам што да барам оти на темава нема крај.. податоци колку сакаш.. а мислам документот треба да се состои мах 10стр
Чекај сега, ти ќе одиш на натпревар или проектна теба да напрајш?

Чекај сега, ти ќе одиш на натпревар или проектна теба да напрајш?
Треба прво да доставам проект што сум изработил , па ако поминам на нивните тестови одам на школски натпревари, па подоцна на државно ниво..

Абе има натпревар за нанометали за 2-ра, 3-та и 4-та година. Претпоставувам дека на тој иде.
Да. Добар погодог.. Тој што го организира факултетот ,,Кирил и Методиј,, мислам тој беше..

Треба прво да доставам проект што сум изработил , па ако поминам на нивните тестови одам на школски натпревари, па подоцна на државно ниво..
Ако сакаш навистина да направиш некој успех, треба да ја проучиш темата за нанометали, воопшто. Ама гледам дека не те интересира нешто, епа така да знаеш дека ништо не правиш. ;)
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 03:17 ---
Да. Добар погодог.. Тој што го организира факултетот ,,Кирил и Методиј,, мислам тој беше..
Универзитетот

Tи треба да доставиш проект и тие ќе ти поставуват прашања од него?
Не сфаќам каков е тој натпревар
Абе има натпревар за нанометали за 2-ра, 3-та и 4-та година. Претпоставувам дека на тој иде.
Aбе во ред, ама јас колку шо знам на натпревар не барат документ од 10 страни туку одговараш на прашања поставени од нив. (да не излези се прам професор, сите го знат ова :ROFLMAO: )

Ако сакаш навистина да направиш некој успех, треба да ја проучиш темата за нанометали, воопшто. Ама гледам дека не те интересира нешто, епа така да знаеш дека ништо не правиш. ;)
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 03:17 ---
Ако ми дадеш правец од каде да почнам можам да проучувам.. Само прогуглај малце па ке видиш каков ми е проблемот колку информации има..
Универзитетот
Свеедно:D
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 03:21 ---
Tи треба да доставиш проект и тие ќе ти поставуват прашања од него?
Не сфаќам каков е тој натпревар

Aбе во ред, ама јас колку шо знам на натпревар не барат документ од 10 страни туку одговараш на прашања поставени од нив. (да не излези се прам професор, сите го знат ова :ROFLMAO: )
Нема прашања.. нешто е како подготвуваш презентација и ако успееш да стигнеш до натпреварот во Скопје таму пред комисија ја ,,браниш" презентацијата.. имаш ограничено време за се и да ја објасниш презентацијата и да оставиш време за комисијата да те испраша...
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 03:21 ---
Зашо би се пријавил ако немаш поим од тоа? За нанометали знам многу малку, но и докторат да имам по тоа, не би ти кажал ништо туку би си направил за мене проект и би си ги лапнал 2-те илјади евра, нели.
Не е се во парите ;) .. инаку знам дека шансите ми се премногу мали... но вреди барем да се проба барем нешто да изготвам да не испадне за џабе пријавување

Зашо би се пријавил ако немаш поим од тоа? За нанометали знам многу малку, но и докторат да имам по тоа, не би ти кажал ништо туку би си направил за мене проект и би си ги лапнал 2-те илјади евра, нели.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom