Ски патеки на Водно

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување
Вештачки снег, ако се собериме 300 души да ги измаваме и да напрајме лизгајнца.

Тебе јасно ти е дека до 1800 метри надморска висина слабо е со снег?

Тебе, а и на другиве !скопјани јасно ви е дека избори се ближат?
Дај не се палете, може и ке ги направат, ќе скијаме на пластика исто како и лизгалиште пластично што ни направија.

Зашт мене,ја само кажав дека измислиле вештачки снег :icon_lol:
Ааа изгледа Коце бил у Загреб... :icon_lol:

Тебе, а и на другиве !скопјани јасно ви е дека избори се ближат?
Дај не се палете, може и ке ги направат, ќе скијаме на пластика исто како и лизгалиште пластично што ни направија.
Абе да има услов, не една 500 нека направат стази. Шоако идат избори? Да напрајш патека за скијање на Водно е како да клајш лифт во штала. Ќе го искористиш 3-4 пати во годината и толку. Гарант то е исто како лифтовите во некоја зграда со 20 ката.

Клајте си го то во глата Водно е РИД, не е ни планина... како сакате да скијате на рид кога нема услови? Ноќе температурата треба до -15 да паѓа од декември до фебруари константно за да има можност вештачки снег да се одржува. Скијањето ми е огромно хоби, ги трошам последните пари на него секоја зима...

Сљеме во Загреб колку метри надморска височина е?

Џабе потрошени пари место истите да се наменат за веќе постоечките ски центри и нивна модернизација за кои има услови (снег, температура, традиција)

Се надевам дека Коце ќе направи божиќни ски скокаклници па од Водно ќе се залетуваме и некаде пред соборен Храм ќе слетаме.

Со почит Грегор Шлирензауер.

Сљеме во Загреб колку метри надморска височина е?
Јака ти е споредбата. Колку е Скопје појужно од Загреб... Колку шо знам, Сљеме е дел од источните Али. Патем провери дали покрај Загреб течи некоја река од калибарот на Вардар, по која константно дува јужен ветер и носи топли бранови.

Јака ти е споредбата. Колку е Скопје појужно од Загреб... Колку шо знам, Сљеме е дел од источните Али. Патем провери дали покрај Загреб течи некоја река од калибарот на Вардар, по која константно дува јужен ветер и носи топли бранови.
Чисто прашав, оти знам едно време збореа дека е пониско од Водно во Скопје, тоа ме интересираше, а не дали сум за или против предлогот.
Нема везе, некои години и таму не опстојува снегот, си имале проблеми барем кога биле натпреварувањата во светскиот куп.

Мислам 1200 или 1300m со, од 30 до 55-60 дена снег. Знам дека за куповите кои се одржуваат има и вештачки снег.
Не е толку... нешто над 1000 е, 1040 така некако.

Чисто прашав, оти знам едно време збореа дека е пониско од Водно во Скопје, тоа ме интересираше, а не дали сум за или против предлогот.
Нема везе, некои години и таму не опстојува снегот, си имале проблеми барем кога биле натпреварувањата во светскиот куп.
Не опстојува ни на Пелистер последниве години... жичарата почнува на 1200 метра, завршува на 1400, а снегот почнува некаде на 1500 метра... (прајме муабет за добар снег, за скијање треба барем 30 цм константно). Грција, на истата планина, над Лерин има ски центар, почнува на 1600 метра, завршува некаде на 2000, има скијање од средината на декември, па се дури не се стопи... лани последно бев на скијање околу 20-ти март.

и ке праат вештачки снег за ски патеката? абе цитро да имаше веќе некоја патека кај нас на водно или нешо останато од ски патека па да се инвестира ајде де - океј е се исплати.. ама допрва лупање пари у ништо? па 1000% пати ке биде подобро да се направи базен човече - ова ке биде ептен дадена пара за ништо

и ке праат вештачки снег за ски патеката? абе цитро да имаше веќе некоја патека кај нас на водно или нешо останато од ски патека па да се инвестира ајде де - океј е се исплати.. ама допрва лупање пари у ништо? па 1000% пати ке биде подобро да се направи базен човече - ова ке биде ептен дадена пара за ништо
Абе неможиш да прајш вештачки снег на температура +5. Ќе се топи. Сте виделе како и кога се прави вештачки снег?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom