Божиќен масакар: Девет лица убиени на празничната трпеза

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyJesus
  • Време на започнување Време на започнување
Нас ни убија 4 невини деца во очи Велигден па во Мексико не верувам дека на некој го заболе таквото, всушност не верувам дека и некој медиум во Мексико воопшто спомнал за тоа. Што има мене да ме боли што масакрирале нарко дилери и scumbags во Мексико поради дрога? Соочете се со реалноста и настаните во нашиот двор а не со она на комшијата. Уствари Мексико не ни е комшија ама ајде фигуративно кажано по народната нели...

ПС: Баш ми е чудна администрацијата на Кајгана во последно време, дозволени се теми од ваков тип а темите од политика и настаните во Македонија се бришат по брза постапка. Not cool.
Абе остај, нашол горе да ми предава лекции за лицемерие а кога 20 деца загинаа го немаше да изразува сочувство и да се тресе од тага. Знаеш зошто? Затоа што не се случила трагедијата на верски празник, па според тоа не е толку страшна. Ах, верници верници.. Колку само си ја преценувате интелигенцијата.

Абе остај, нашол горе да ми предава лекции за лицемерие а кога 20 деца загинаа го немаше да изразува сочувство и да се тресе од тага. Знаеш зошто? Затоа што не се случила трагедијата на верски празник, па според тоа не е толку страшна. Ах, верници верници.. Колку само си ја преценувате интелигенцијата.

И јас сум верник до некаде ама не сум затрескан по религија, можам да кажам дека сум open minded, а тоа дека на Божиќ или на Велигден се случило масакр не ми е од големо значење. Масакрот е масакр без разлика на кој ден се случил. Е сега ние и да осудуваме и да кукаме дека на верски празник убиле некого со тоа ништо неможеме да постигнеме а нема ниту мртвите да ги вратиме во живот. Секој човек има право да верува или да не верува во што сака, ама не треба до толку да ја тупиме зошто баш пред Божиќ се случило вакво нешто. Плус како што реков ние нашиот двор сме го средиле па ќе ја мислиме во Мексико што прават. Вакви работи таму се случуваат со години наназад... :tapp:

И јас сум верник до некаде ама не сум затрескан по религија, можам да кажам дека сум open minded, а тоа дека на Божиќ или на Велигден се случило масакр не ми е од големо значење. Масакрот е масакр без разлика на кој ден се случил. Е сега ние и да осудуваме и да кукаме дека на верски празник убиле некого со тоа ништо неможеме да постигнеме а нема ниту мртвите да ги вратиме во живот. Секој човек има право да верува или да не верува во што сака, ама не треба до толку да ја тупиме зошто баш пред Божиќ се случило вакво нешто. Плус како што реков ние нашиот двор сме го средиле па ќе ја мислиме во Мексико што прават. Вакви работи таму се случуваат со години наназад... :tapp:
Се познава, јас таквите како тебе воопшто не ги сметам за религиозни затоа што искрено не заслужуваат да бидат спуштени на исто ниво како другите религиозни кои трчкаат по форуми и проповедаат свои гледишта. Почитувам сечие убедување, спремен сум истото да го сослушам со внимание и без сарказам се додека тоа убедување ми е презентирано како негов личен идеал. Оној момент кога убедувањето ќе ми биде наметнувано или кога соговорникот ќе се обиде да ми се постави како супериорен е моментот кога се буди милитантниот антитеист во мене. Јас цврсто верувам во рамноправност и од моја гледна точка сите луѓе се еднакви но кога некој сака да ме омаловажи, не можам а да не вратам со иста мерка.

Имам еден пријател Дервиш. Тоа е исламски огранок за тие што не знаат.. Обично дервишите се познати како фанатици по својата религија, и тоа не е далеку од вистината ама со овој можам секој пат да седнам на маса, да разговарам со остар речник, да развијам жестока дискусија и на крајот на истата пак да се поздравиме и да се почитуваме како пријатели - сето тоа поради фактот што тој не се обидува на никого да го наметне своето гледиште. Тој си верува за сопствен спокој, своите празници ги празнува со оние што го делат неговото мислење и никогаш, ама никогаш не сум го видел да презира некого само поради различни религиски верувања. Самиот факт што е спремен да седне на иста маса со антитеист го прави поголем човек од повеќето овие овде верничиња.

Се познава, јас таквите како тебе воопшто не ги сметам за религиозни затоа што искрено не заслужуваат да бидат спуштени на исто ниво како другите религиозни кои трчкаат по форуми и проповедаат свои гледишта. Почитувам сечие убедување, спремен сум истото да го сослушам со внимание и без сарказам се додека тоа убедување ми е презентирано како негов личен идеал. Оној момент кога убедувањето ќе ми биде наметнувано или кога соговорникот ќе се обиде да ми се постави како супериорен е моментот кога се буди милитантниот антитеист во мене. Јас цврсто верувам во рамноправност и од моја гледна точка сите луѓе се еднакви но кога некој сака да ме омаловажи, не можам а да не вратам со иста мерка.

Имам еден пријател Дервиш. Тоа е исламски огранок за тие што не знаат.. Обично дервишите се познати како фанатици по својата религија, и тоа не е далеку од вистината ама со овој можам секој пат да седнам на маса, да разговарам со остар речник, да развијам жестока дискусија и на крајот на истата пак да се поздравиме и да се почитуваме како пријатели - сето тоа поради фактот што тој не се обидува на никого да го наметне своето гледиште. Тој си верува за сопствен спокој, своите празници ги празнува со оние што го делат неговото мислење и никогаш, ама никогаш не сум го видел да презира некого само поради различни религиски верувања. Самиот факт што е спремен да седне на иста маса со антитеист го прави поголем човек од повеќето овие овде верничиња.

Нема потреба зошто со сила да тераш некого или некој да те тера тебе да веруваш во нешто што не сакаш. Може да се води само разумна дискусија во граници на нормалноста но неможе никој да ти наметне насила да сакаш/веруваш во нешто. Атеист си? ОК нема проблем, твое право, но тоа не значи дека неможе да седнеме и да разговараме како две зрели персони. Твоето верување немора да биде и мое. Ако се дружиме само со луѓе исти на самите себе тогаш гледаме на работите само од таа една и единствена перспектива и сме исклучени за надворешни мислења, убедувања и знаења. Што ми е корисно мене ако седнам со некој и цел ден збориме за религија? Па мислам дека ќе полудам...Мислам дека бевме доволно јасни, нема потреба повеќе да ја носиме темава во сосема друга насока. ;)

овој масакар нема ама баш никаква врска со било каква религија или празник, во очите на убијците ова е чисто од практични причини, ги зачекале на купче и ги поебале сите.е сеа, ние убиените ги жалиме овде а не ни знаеме какви и дали направиле некакви исти/слични недела па се казнети од слични на нив.ама, да се тупело овде и да се расправало до кавги, само македончето тоа го знае, дискутирајте за некаков било каков напредок во опшеството или на личен план, не туку тупете за таму нарко картели во пичке си мајчина каде 90% од нас не знаеме ни на карта каде се.

Ќе ти се обраќам како сакам, тоа во светов се вика "Слободан На Говор", концепт со кој вие верниците не сте запознаени.

Не ги почитувам оние што се обидуваат да го набутаат празникот во грло на другите со сила. И мојот роденден е свет за мене можеби, па не ме гледаш да барам од други да го слават заедно со мене. Држ'те се вие до празникот, нека ви е среќен само не ја пумпајте работата надвор од пропорции. Тоа што вие на тој ден славите нешто не го прави денот свет и специјален за сите. Капиш?

Зборувам за тоа што го гледам, ако ме имаш читано тогаш ќе видеше дека лепам етикети само кога имам силна, основана и аргументирана причина за истото. А дека ќе ми забраниш да лепам етикети, тоа мало сутра, да ми извинеш. Се дур имам слобода да се изразувам, ќе ви ја плескам вистината во фаца. Не сум ви јас крив што истата ви боде во срце и не можете да се справите со неа. Cry me a darn river.

Да те ставам во ист кош со мене за тебе би бил комплимент, затоа не си ласкај. Не ме знаеш кој сум, јас за тебе сум тотална мистерија. Ако сакаш да се фаќаш во костец со некого, барем истражи со кој си имаш работа. Не за друго туку можеби, само можеби ќе загризеш повеќе од што можеш да голтнеш па ќе испаднеш палјачо пред сите.

Ајде бога ти љубим, значи ако не верувам во тоа што ти веруваш, по автоматизам сум инфериорен? Кој те направи тебе омнипотентен па да можеш на другите да гледаш од повисоко? Да, за мене е обичен ден. Ќе биде тажен ден кога/ако им се случи на моите најблиски. Тоа не ме прави нечувствителен туку реален и искрен. Јас не сум тој што е спремен да глуми хуманост за да придобие нечии симпатии. Јас сум тој што ја презентира вистинската слика за тебе. Повеќе околу ова по цитатите.

...вика човекот што без трошка совест етикетира други нации за делата на неколкумина.

Ај не ме терај сега да ти копам историја што и каде си рекол, нема да го извлече потенкиот крај од тоа мерење пениси.

И да, можеби јас сум серко но барем мојата персона е директна, веродостојна и константна, јас играм со отворени карти и нема да се сменам додека пак вие одите како што дува ветрот. Денес сте нечии пријатели, утре ќе му набиете нож во грб. Јас во старт кажувам кој сум и што сум, па ако ти се свиѓа дружи ме, ако ако не ти се свиѓа одиме секој по свој пат. Затоа да не полемизираме за ароганција, вие светците немате баш многу силни аргументи кога ќе се соочите со соговорник кој не се плаши да ја каже голата вистина.

Господ да ве благослови.

1. Во нити еден случај не ти забранив да ми се обраќаш како што ти сакаш. Твоето обраќање до мене било да е навредливо или пак со почит зборува само за твојата култура и домашно воспитување, кои за жал тебе ти недостасуваат (и тоа и двете).

2. Никој од тебе не побара католичкиот божик да биде свет ден за тебе, како што не е ниту за мене (православен верник сум), но можеш да покажеш малку почит према оние кои го слават и им престставува светиња. Очигледно е дека немаш доблест ниту за тоа.

3. Која бре вистина ни ја плескаш во фаца??? Дали ти имаш контакт за тоа што го зборуваш? Кои се тос силни аргументи со кои погоре ги подржа своите наводи?

4. Што има да истражувам за тебе? Доволно ми кажуваат твоите коментари „со кого се фаќам во костец“. Ти си бил мистерија за мене, а ти мене ме познаваш од памтивек нели?

5. По што заклучи дека јас гледам од високо на тебе и дека те сметам за инфериорен? Во ниту еден случај таква работа не реков јас, но ако така ти се чувствуваш тоа е твој проблем, а не мој. Тоа што за тебе би претставувало тажен ден само тој кога нешто лошо ќе ти се случи тебе или на твоите најблиски, зборува само за твојата плиткост и себичност и таквото признание (но само признанието) навистина може да биде твоја доблест, но од каде ти е уверувањето дека јас сум глумел хуманост за да придобијам нечии симпатии? Чии симпатии би сакал тука да придобијам, можеби од босот на нарко картелот??? Очигледно е дека душата ти е до толку затруена со гнев и омраза што ти е несфатливо да разбереш дека не се сите луѓе душмани еден на друг.

6. Кога веќе и самиот велиш дека си серко, нема да се обидам да те демантирам, туку напротив ќе те поддржам. И јас го стекнав истото мислење за тебе, но опради обзир кон твојата „персона“ не ти кажав. А твојата „персона“ се чини идентична со твојот опис на сопствената личност (и тоа директно, веродостојно и константно), па најдобронамерно би ти препорачал да внимаваш кога ќе дувне ветрот кон тебе, може директно в лице да те плесне твојата „персона“

Би можел да се уклучиш на темата, да го чуеме и твоето мислење
Не е ми јасно што е темата овде.
Која е темата на муабет?
Што би очекувал како одговор освен “Да, тоа што се случи е лошо.“ ?

Која е темата на муабет?

ТРЕБА ДА ГО ОСУДИШ ОВА КАКО СЕКОЈ ХРИСТИЈАНИН!!!!1

Која е темата на муабет?
Потполно си во право, темата всушност е само пренесена вест, констатација.
Но и тоа би било подобро од „и сеа што“ :)

Потполно си во право, темата всушност е само пренесена вест, констатација.
Но и тоа би било подобро од „и сеа што“ :)
Па не е баш подобро пошо ова е форум, не портал.
Форум е место за дискусии, информираноста на членовите за надворешниот свет е само бонус.

Па не е баш подобро пошо ова е форум, не портал.
Форум е место за дискусии, информираноста на членовите за надворешниот свет е само бонус.
Тогаш претпоставувам дека твојот коментари „И сеа што“ беше насочен во развивање на дискусијата на форумов

Тогаш претпоставувам дека твојот коментари „И сеа што“ беше насочен во развивање на дискусијата на форумов
Па дискутираме, нели?
Мојата тема е “Зошто се отвараат вакви теми“ и ти се “возиш на неа“ моментално :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom