Божиќен масакар: Девет лица убиени на празничната трпеза

• Креатор на темата Креатор на темата BloodyJesus
  • Време на започнување Време на започнување

BloodyJesus

патенирана чепкалка
Член од
15 февруари 2012
Мислења
1.206
Поени од реакции
1.240
Државниот обвинител Марко Антонио Хигуера Гомес изјавил дека напаѓачите ја обиколиле куќата и отвориле оган, на една од жртвите и ја отсекле главата, а телата ги фрлиле во полето.
Група наружени мажи за време на католичкиот Божиќ упаднала во град во планинската област на мексиканската држава Синалоа и убила 9 лица, чии тела потоа биле расфрлени во близина на еден спортски терен, соопштиле денес медиумите.

Нападот се поврзува со недоразбирањето меѓу 2 картела во Синалоа, едниот воден од најбараниот човек во Мексико, Жоакин Гузман, и картелот Белтран-Лејва, кои од неодамна се приклучени на паравоената криминална група Зетас.

На една од жртвите главата и била исечена, а телата биле расфрлени низ полето, додава Гомес.

Гомес исто така вели дека војската во близина има поставено контролен пункт, но дека убијците го избегнале бидејќи во градот дошле пешки.

Во другите борби помеѓу нарко-картелите само оваа недела се убиени најмалку 7 лица и тоа само во областите кои се наоѓаат во Жалиско и Мичоакан.

Помеѓу нив убиена е идна жена и нејзините 3 деца, нешто што ја многу ја вознемирило јавноста.

Мариа Елена Лопез Баутиста, нејзината 19-годишна ќерка и двата сина на возраст од 18 и 13 години биле заврзани со жица а потоа живи запалени во својата куќа, во регион познат по насилствата помеѓу нарко-бандите.
tocka-83779.jpg

Нарко картелите во Мехико се познати по својата суровост, дерат и сечат луѓе на живо, меѓу останатите методи на измачување и убивање, така да ова не е ништо ново...

Стотици гинат секојдневно на најужасните начини а вие се потресовте затоа што 9-мина загинале на верски празник. Ах, ароганцијата на религијата никогаш не престанува да изненадува.

ко прочитав дека се десило во сојузната држава Синалоа,прво на песнава ми текна. Кој гледал breaking bad знае

Стотици гинат секојдневно на најужасните начини а вие се потресовте затоа што 9-мина загинале на верски празник. Ах, ароганцијата на религијата никогаш не престанува да изненадува.
Ниту пак ароганцијата на бесчувствителноста!
--- надополнето: 27 декември 2012 во 18:33 ---
ко прочитав дека се десило во сојузната држава Синалоа,прво на песнава ми текна. Кој гледал breaking bad знае
Убиство на 9 души на најголемиот христијански празник, а тебе ти текнало на песна!

Ау извини момак што не се обидувам да изигравам супермен и да ги решавам проблемите на светот. Извини што си гледам своја работа и не се мешам во туѓи фрки.

И не знам зошто мислиш дека по дифолт тој празник е сечиј. Ако ти го славиш тоа не значи дека целиот свет мора да го следи твојот пример. За некои од нас тоа е обичен ден, како и секој друг ден. Но не, ако човек не е како вас тогаш е инфериорен. Ете каде лежи ароганцијата.

Брао, постов ти е на место...Се прашувам дали истово ќе го викаш доколку му се случи вакво нешто на некој што го сакаш... Не дај боже.

Апсолутно не, јас се грижам за моите најблиски но нема да глумам лажен светец како вие што правите овде. Факт е дека ич не ви е гајле кој каде загинал. Не мора да го признаете тоа пред сите, доволно е да си го признаете себеси, ваљда ќе бидете помали лицемери во иднина. Да се потресувавте толку за овие убиства, ќе направевте нешто во врска со нив но не, тука глумите чувствителни момци и девојки. Секој ден има страдања на улиците во вашиот град, ма и во вашето маало, што имате направено за тие луѓе? Дур вие си седите пред компјутер во топла соба во моментов, некој заспива гладен на картони под некој мост. И вие ќе ми попувате за хуманост? И тоа за некои си рандом луѓе од другата страна на светот? А да си го средите сопствениот двор пред да му давате совети на комшијата, а?

Арогантност е да непознат да му се обраќаш со „момак“ без ронка почит, арогантност е тоа што иако ти не го славиш тој ден како празник не ги почитуваш оние на кои им е свет, арогантоност е да зборуваш против сите и да ги обвинуваш за лажен морал и лицемерие оние кои не ги ни познаваш, арогантно и гнасно е да ги ставаш сите во ист кош со тебе, а најголемо лицемерие е ТИ да зборуваш за морал кога за тебе и ден Божиќ кога трагично згаснуваат 9 животи на брутален начин е „обичен ден“. За среќа, повеќето, иако не сме светци, не плукаме и го почитуваме туѓото колку и своето, било да се работи за празник, религија или пак живот.

Бoжик е најголем христијански празник, убиените вечерале во чест на рагањето на синот божји...верни верници....

и замислете бог не им помогнал, не ги спасил, се прашувам ужива ли тој кога страдат лугето, го мрзи да си ја работи работата, не се сомневам дека бил немоќен, па побогу тој го создал универзумот па да неможе да се справи со некои обични смтрници нарко картели....:cuc:

Арогантност е да непознат да му се обраќаш со „момак“ без ронка почит,
Ќе ти се обраќам како сакам, тоа во светов се вика "Слободан На Говор", концепт со кој вие верниците не сте запознаени.
арогантност е тоа што иако ти не го славиш тој ден како празник не ги почитуваш оние на кои им е свет,
Не ги почитувам оние што се обидуваат да го набутаат празникот во грло на другите со сила. И мојот роденден е свет за мене можеби, па не ме гледаш да барам од други да го слават заедно со мене. Држ'те се вие до празникот, нека ви е среќен само не ја пумпајте работата надвор од пропорции. Тоа што вие на тој ден славите нешто не го прави денот свет и специјален за сите. Капиш?
арогантоност е да зборуваш против сите и да ги обвинуваш за лажен морал и лицемерие оние кои не ги ни познаваш,
Зборувам за тоа што го гледам, ако ме имаш читано тогаш ќе видеше дека лепам етикети само кога имам силна, основана и аргументирана причина за истото. А дека ќе ми забраниш да лепам етикети, тоа мало сутра, да ми извинеш. Се дур имам слобода да се изразувам, ќе ви ја плескам вистината во фаца. Не сум ви јас крив што истата ви боде во срце и не можете да се справите со неа. Cry me a darn river.
арогантно и гнасно е да ги ставаш сите во ист кош со тебе,
Да те ставам во ист кош со мене за тебе би бил комплимент, затоа не си ласкај. Не ме знаеш кој сум, јас за тебе сум тотална мистерија. Ако сакаш да се фаќаш во костец со некого, барем истражи со кој си имаш работа. Не за друго туку можеби, само можеби ќе загризеш повеќе од што можеш да голтнеш па ќе испаднеш палјачо пред сите.
а најголемо лицемерие е ТИ да зборуваш за морал кога за тебе и ден Божиќ кога трагично згаснуваат 9 животи на брутален начин е „обичен ден“.
Ајде бога ти љубим, значи ако не верувам во тоа што ти веруваш, по автоматизам сум инфериорен? Кој те направи тебе омнипотентен па да можеш на другите да гледаш од повисоко? Да, за мене е обичен ден. Ќе биде тажен ден кога/ако им се случи на моите најблиски. Тоа не ме прави нечувствителен туку реален и искрен. Јас не сум тој што е спремен да глуми хуманост за да придобие нечии симпатии. Јас сум тој што ја презентира вистинската слика за тебе. Повеќе околу ова по цитатите.
За среќа, повеќето, иако не сме светци, не плукаме и го почитуваме туѓото колку и своето, било да се работи за празник, религија или пак живот.
...вика човекот што без трошка совест етикетира други нации за делата на неколкумина.
1. И ова твоево е теорија на заговор, само што се други учесниците.
2. И во 2001 беа Албанците на власт, па пак некому му одговараше војна, по што се смена албанската гарнитура на власт.
Ај не ме терај сега да ти копам историја што и каде си рекол, нема да го извлече потенкиот крај од тоа мерење пениси.

И да, можеби јас сум серко но барем мојата персона е директна, веродостојна и константна, јас играм со отворени карти и нема да се сменам додека пак вие одите како што дува ветрот. Денес сте нечии пријатели, утре ќе му набиете нож во грб. Јас во старт кажувам кој сум и што сум, па ако ти се свиѓа дружи ме, ако ако не ти се свиѓа одиме секој по свој пат. Затоа да не полемизираме за ароганција, вие светците немате баш многу силни аргументи кога ќе се соочите со соговорник кој не се плаши да ја каже голата вистина.

Господ да ве благослови.

Нас ни убија 4 невини деца во очи Велигден па во Мексико не верувам дека на некој го заболе таквото, всушност не верувам дека и некој медиум во Мексико воопшто спомнал за тоа. Што има мене да ме боли што масакрирале нарко дилери и scumbags во Мексико поради дрога? Соочете се со реалноста и настаните во нашиот двор а не со она на комшијата. Уствари Мексико не ни е комшија ама ајде фигуративно кажано по народната нели...

ПС: Баш ми е чудна администрацијата на Кајгана во последно време, дозволени се теми од ваков тип а темите од политика и настаните во Македонија се бришат по брза постапка. Not cool.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom